Οι δυο δρόμοι της Ρεάλ: Νεϊμάρ ή αυτοί οι 4 παικταράδες;
Βρείτε μας στο

Όταν διαβάσαμε πως η Τότεναμ κοστολογεί τον Χάρι Κέιν πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ, σκεφτήκαμε πως κάπου το πράγμα με τα ποσά που δαπανώνται για μεταγραφές έχει ξεφύγει. Λίγο αργότερα τρίβαμε τα μάτια μας στις διαρροές που ήθελαν την βασίλισσα να θέλει να κάνει δικό της τον Άγγλο επιθετικό προσφέροντας 160 «ζεστά» εκατομμύρια συν τον Μπέιλ. Παίκτη για τον οποίο είχε δώσει τα μαλλιοκέφαλά της μερικά χρόνια πριν. Ακόμη κι αυτά τα τρελά σενάρια πάντως (στα οποία κατά καιρούς εμπλέκονται και οι Μπενζεμά, Μόντριτς !) δεν προκαλούν πια κανέναν.

Το σενάριο για προσφορά ύψους 400 εκατ. ευρώ για την αυτοκινούμενη μηχανή που κόβει χρήμα και ακούει στο όνομα Νεϊμάρ, τα ξεπέρασε όλα. Με τα ίδια λεφτά οι μερένχες θα μπορούσαν να φτιάξουν ένα μικρό στόλο από 10-15 F-16 ή να πάρουν αυτούς τους 4 παιχταράδες και να τους περισσέψουν και φράγκα για άλλα τόσα μαχητικά αεροπλάνα…

Τζίτζι Ντοναρούμα (50 εκατομμύρια)

Το σίριαλ του καλοκαιριού είχε πρόσκαιρο -μόνο- happy end. Από τα χαμόγελα όταν έμπαιναν οι τζίφρες σε νέο συμβόλαιο με τη Μίλαν, φτάσαμε στο άγριο κράξιμο των οπαδών μετά το ματς με τη Βερόνα. Είναι φανερό πως το μέλλον του πιο ελπιδοφόρου τερματοφύλακα στον κόσμο είναι μακριά από την Ιταλία. Εφόσον οι πρώτες φήμες αποδειχτούν έγκυρες, ο Ντοναρούμα μπορεί να παραχωρηθεί με ένα ποσό κοντά στα 40-50εκατ. € και πιθανόν κάποιο ποσοστό μεταπώλησης.

Δεν χωρά αμφιβολία πως οι φετινές εμφανίσεις του δεν θαμπώνουν κανένα. Αλλά είναι απλά ασορτί με την εικόνα των «ροσονέρι». Μια προβληματική, σχεδόν «άρρωστη» ομάδα στην οποία δύσκολα μπορεί να ξεχωρίσει κανείς. Το ντεφορμάρισμά του δεν αποτελεί σοβαρό λόγο ανησυχίας, ο μάνατζέρ του, όμως, ναι. Ο ιδιόρρυθμος Μίνο Ραϊόλα πάντα μετατρέπει σε σόου τις διαπραγματεύσεις και διεκδικεί με νύχια και με δόντια το καλύτερο για τους πελάτες του. Ακόμη κι έτσι, όσο υψηλό συμβόλαιο κι αν κερδίσει, μέχρι την 400άρα του Νεϊμάρ έχει μεγάλη απόσταση.

Αλέξις Σάντσες (ελεύθερος/25 εκατ.)

Στην εν μέρει λογική ένσταση «ναι, αλλά είναι 29 ετών», η απάντηση είναι «ναι, αλλά τον θέλει ο Γκουανρντιόλα». Κορυφαίος προπονητής του πλανήτη είναι. Κάτι παραπάνω από εμένα και σένα θα ξέρει από μπάλα. Ειδικά από τη στιγμή που τον είχε ως παίκτη στο παρελθόν, η άποψή του έχει ακόμη πιο βαρύνουσα σημασία. Αν λοιπόν γ’ αυτήν τη Σίτι -που σε κάνει να βλέπεις μπάλα με το στόμα ανοιχτό- ο Αλέξις Σάντσες φτάνει, τότε στην προβληματική φετινή Ρεάλ Μαδρίτης, φτάνει και περισσεύει.

Οι δυο δρόμοι της Ρεάλ: Νεϊμάρ ή αυτοί οι 4 παικταράδες;

Το πακέτο του Χιλιανού «Niño Maravilla» γίνεται ακόμη ελκυστικότερο αν προστεθεί στα υπέρ του ο μικρός χρόνος προσαρμογής που θα απαιτηθεί. Έχει περάσει από τη Liga για μία τριετία παίζοντας στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο πρωταθλητισμού. Καταλαβαίνει την πίεση ενός μεγάλου κλαμπ. Είναι κοινωνός της ισπανικής κουλτούρας. Μιλάει την ίδια γλώσσα. Και -κερασάκι στην τούρτα- το συμβόλαιό του με την Άρσεναλ λήγει τον Ιούνιο. Επομένως το καλοκαίρι μπορεί να αποκτηθεί χωρίς ούτε ένα ευρώ. Κι αν αυτή η συμφωνία με τον παίκτη υπογραφεί, τότε οι κανονιέρηδες δεν θα έχουν καμία άλλη επιλογή παρά να τον παραχωρήσουν τώρα. Με αντίτιμο πολύ χαμηλότερο της τρέχουσας χρηματιστηριακής αξίας του (γράφεται για 25 εκατ.). Και σε κάθε περίπτωση, πολύ χαμηλότερο από αυτό που -σύμφωνα με τη Mundo Deportivo- σκέφτεται να σπρώξει για τον Νεϊμάρ η Ρεάλ.

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Λέον Γκορέτζκα (ελεύθερος)

Σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ οι άνθρωποι της Μπάγερν Μονάχου συζητούν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να επανορθώσουν ένα μεγάλο λάθος του παρελθόντος. Πριν από έξι χρόνια οι Βαυαροί ενδιαφέρθηκαν για τον 16χρονο -τότε- Γκορέτζκα, ο οποίος τελικά άφησε την Μπόχουμ για να μετακομίσει στην Σάλκε. Στο διάστημα που ακολούθησε ο Γερμανός μέσος «άνθισε» σε τέτοιο βαθμό ώστε να κληθεί στην εθνική ομάδα και να είναι μία από τις «αποκαλύψεις» του περσινού Κυπέλλου Συνομοσπονδιών.

Ίσως, βέβαια, στην Μπάγερν να μην είναι τόσο κορόιδα τελικά αφού φαίνεται πως έχουν πλησιάσει τον παίκτη που δεσμεύεται ως τον Ιούνιο . Ο Γκορέτζκα μένει ελεύθερος το καλοκαίρι κι επομένως όποιος θέλει μπορεί να τον αποκτήσει τσάμπα. Χωρίς να δώσει ούτε ευρώ. Όχι 400 εκατομμύρια που κάνει ο Νεϊμάρ, αλλά τίποτα. Μηδέν. Και με μηδέν ευρώ παίρνεις έναν μοντέρνο χαφ που τα κάνει όλα. Καλή πάσα, δυνατός στο ψηλό παιχνίδι, βρίσκει δίχτυα. Βοηθά στα στημένα σε άμυνα κι επίθεση, έχοντας 1.90 ύψος. Μάλλον ήρθε η ώρα να αφήσει τη… λιμνούλα της Σάλκε και να ανέβει επίπεδο. Αν η Ρεάλ αποφασίσει να ΜΗΝ βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη για τον Νεϊμάρ, να μια καλή πρόταση.

Αντουάν Γκριεζμάν (100 εκατομμύρια ευρώ)

Η λίστα δεν χρειάζεται καν να σταματήσει εδώ. Έχοντας δαπανήσει χρήματα μόνο για τη μεταγραφή του Ντοναρούμα (αφού οι άλλοι δύο είναι ελεύθεροι), θεωρητικά περισσεύουν λεφτά για… μισή ενδεκάδα. Κι αν αυτό μοιάζει υπερβολικό, εκείνο που δεν μοιάζει καθόλου είναι η ρήτρα του Γκριεζμάν.

Οι δυο δρόμοι της Ρεάλ: Νεϊμάρ ή αυτοί οι 4 παικταράδες;

Ναι, λοιπόν. Με 100 εκατομμύρια ευρώ, το 25% εκείνου που απαιτείται για τον Βραζιλιάνο της Παρί, παίρνεις τον Γάλλο της Ατλέτικο. Είναι αλήθεια πως πραγματοποιεί μια μέτρια για τα δικά του στάνταρ σεζόν. Όπως και «ροχιμπλάνκος», άλλωστε. Επίσης αλήθεια είναι όμως πως με τα ποσά που δαπανώνται στις μεταγραφές να έχουν πάρει την ανηφόρα, η κατοστάρα της ρήτρας του μοιάζει ευκαιρία. Αν η Ρεάλ κάνει την κίνησή της, ο 26χρονος επιθετικός δεν θα χρειαστεί καν να αλλάξει σπίτι. Ούτε οι «μερένχες» να χαλάσουν μια περιουσία…