Τιμή και δόξα στον αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού
Βρείτε μας στο

Ίσως ποτέ κανένας άλλος παράγοντας στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου να μην λοιδορήθηκε περισσότερο από τον περίφημο «αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού».  Ο Θωμάς Μάτσιος με εκείνες τις φοβερές και τρομερές δηλώσεις του, πριν κάμποσα χρόνια, πρόσφερε μια μοναδική υπηρεσία στον τόπο. Έδωσε έναν εύκολο στόχο σε όσους καταπιάνονται με το ελληνικό ποδόσφαιρο και τις παθογένειές του. Συγκέντρωσε στο πρόσωπό του όλη την απαξίωση ενός συστήματος που ήταν, είναι και -όπως φαίνεται- θα παραμείνει σάπιο από την κορυφή μέχρι τα νύχια.

Γραφικότητα και τοξικότητα

Εκείνοι οι ελάχιστοι που δεν γνωρίζουν, έχουν την ευκαιρία στο παρακάτω βίντεο να μάθουν τι είχε πει τότε ο κ. Μάτσιος, με αφορμή ένα ματς του Εδεσσαϊκού με την Καλαμαριά. Εμείς οι υπόλοιποι, μπορούμε να γελάσουμε για άλλη μία φορά…

Η ασυνάρτητη, μπερδεμένη και ακατανόητη ροή του λόγου του έδωσε τροφή για κάθε είδους σχόλια. Τα οποία ξεκινούσαν από ένα ελαφρύ μειδίαμα και κατέληγαν στη διαπίστωση ότι με τέτοιο επίπεδο παραγόντων το ποδόσφαιρό μας ήταν καταδικασμένο στην ανυποληψία. Όπως εκείνος είχε μπερδέψει τα λόγια του, τρομοκρατημένος στη θέα μιας τηλεοπτικής κάμερας, έτσι κι εμείς μπερδέψαμε την αθώα γραφικότητα με την τοξικότητα που κουβαλά ο ελληνικός αθλητισμός, έχοντας ως εκφραστές της παράγοντες απόλυτα ένοχους αλλά τρομακτικά ανέγγιχτους από όλους.

Μπορεί να φταίει κι αυτός

Δυστυχώς ο Θωμάς Μάτσιος υπήρξε ο ορισμός του «one hit wonder» στο ποδόσφαιρο. Άφησε κληρονομιά και παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές την προσπάθειά του να εξηγήσει τα ανεξήγητα κι εξαφανίστηκε. Έτσι, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την πλήρη διαδρομή του στον χώρο και -κατ’ επέκταση- να αξιολογήσουμε το βαθμό της δικής του ευθύνης. Ποιος ξέρει; Μέχρι ενός σημείου, μπορεί να φταίει κι αυτός. Ίσως με τις πράξεις και τις ενέργειές του στο διάστημα που υπήρξε διοικητικός ηγέτης να πρόσθεσε άλλο ένα λιθαράκι στο μνημείο σαπίλας που ονομάζεται ελληνικός αθλητισμός.

Ωστόσο η ιστορία έχει πάρει ήδη τις αποστάσεις της, όπως ο πρώην αντιπρόεδρος πήρε τις δικές του, εγκαταλείποντας παραγοντιλίκια και… ποδόσφαιρα. Σε αντίθεση με άλλους…

Ένας μακρύς κατάλογος ευεργετών

Σύμφωνα με κάποια μαρτυρία (ανεπιβεβαίωτη) ο κ. Μάτσιος στις αρχές της τρέχουσας δεκαετίας διατηρούσε κατάστημα με είδη ρουχισμού. Αν κάτι τέτοιο ισχύει ακόμη, ίσως να τον καθιστά ιδανικό υποψήφιο για να καλύψει τη γύμνια του οικοδομήματος, που με αφορμή τα γεγονότα της Τούμπας και όσα προηγήθηκαν ή ακολούθησαν, αποκαλύφθηκε ξανά. Και αφορά ισχυρούς άνδρες, ηγέτες, προέδρους και στελέχη, που έμαθαν να δρουν ανενόχλητοι ως πρωταγωνιστές ενός έργου στο οποίο όλοι οι υπόλοιποι (συμπεριλαμβανομένου και του παλιού αντιπροέδρου του Εδεσσαϊκού) παραμένουμε θλιβεροί κομπάρσοι.

Κι αυτό, διότι ο αντιπρόεδρος της καρδιάς μας ποτέ (εξ όσων γνωρίζουμε) δεν είδε το όνομά του σε κάποιο φάκελο της UEFA με ύποπτα προς στοιχηματισμό παιχνίδια. Ποτέ δεν έχωσε ένα σκασμό λεφτά για να επηρεάσει τις εκλογές της Ομοσπονδίας. Ούτε είχε στο τσεπάκι του δικαστές και πειθαρχικά όργανα. Τουλάχιστον με βάση όσα λέει η πιάτσα, δεν φέρεται να έχει εμπλακεί σε ξυλοδαρμούς διαιτητών ή δημοσιογράφων ή κατ’ εντολή του διάφοροι μπράβοι να έχουν τρομοκρατήσει παράγοντες και ποδοσφαιριστές.

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»

Δεν υπήρξε ποτέ εθνικός εργολάβος

Δεν έκανε μπίζνες με το δημόσιο χρησιμοποιώντας ως κάλυψη-απόκρυψη τη σχέση του με μια ομάδα. Δεν κινητοποίησε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα για να ανατρέψει μια απόφαση που έθιγε τα συμφέροντά του. Δεν έκανε εμπρηστικές δηλώσεις ή αναρτήσεις στα media. Δεν έβγαλε κόσμο στους δρόμους, μετατρέποντας τους οπαδούς σε προσωπικό στρατό του. Δεν απείλησε αξιωματούχους και αθλητές. Με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία, μάλλον δεν ασχολήθηκε με εικονικά συμβόλαια και εισφοροδιαφυγή. Δεν υπεξαίρεσε κρατικό χρήμα για να το ρίξει στην… ομάδα (δηλαδή στην τσέπη του) ούτε διαχειρίστηκε πλουσιοπάροχα τηλεοπτικά συμβόλαια και δικαιώματα από Σούπερ Λίγκες και… Ευρώπες.

Δεν αποπειράθηκε να τραμπουκίσει κόσμο με κατ’ οίκον επισκέψεις τα χαράματα. Δεν δοκίμασε να ελέγξει όργανα και συνειδήσεις. Δεν κατηγορήθηκε για στημένα παιχνίδια ούτε έκανε λόγο για παιχταράδες κι επενδύσεις που θα νικάνε και τους διαιτητές. Πιθανότατα να μην οπλοφορεί ή -αν το κάνει- φροντίζει το όπλο του να μην βγαίνει σε κοινή θέα μπροστά στις κάμερες. Δεν ανήκει ούτε στην «εγκληματική οργάνωση» (που έγινε «συμμορία» και κάποιοι αστείοι πανηγύριζαν) ούτε στην πλευρά της «εξυγίανσης», το πρόσωπο της οποίας μοιάζει το ίδιο αποκρουστικό με αυτό της προηγούμενης κατάστασης.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως ούτε κανένας άλλος μεγαλοπαράγοντας έχει εμπλακεί ποτέ σε τίποτα από τα παραπάνω. Από τη στιγμή που κανένας δεν καταδικάστηκε, μάλλον όλα αυτά (εκτός από μηνύσιμα) είναι κακεντρεχείς φήμες και ανυπόστατα ψεύδη. Ένας μακρύς κατάλογος λασπολογιών που δεν αγγίζει τους λευκούς και αθώους σαν περιστέρια ανθρώπους που κουμαντάρουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σύμφωνοι! Με εκείνες τις δηλώσεις του ο Θωμάς Μάτσιος ξεφτιλίστηκε. Σε καμία περίπτωση, όμως, περισσότερο από όλους εκείνους που ξεφτιλίζονται σε καθημερινή βάση με όσα λένε και γράφουν προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, υπακούοντας στις εντολές των φανερών και αφανών αφεντικών τους..

Θωμά, από εμάς μια τεράστια συγγνώμη. Αυτό ακριβώς, τίποτα άλλο.