Όταν ο Αραούχο «ξεπατικώνει» Ντέμη: 6 σατανικά πανομοιότυπα γκολ τους!
Βρείτε μας στο
Μπάλα

Όταν ο Αραούχο «ξεπατικώνει» Ντέμη: 6 σατανικά πανομοιότυπα γκολ τους!

Μετά από 24 χρόνια η ΑΕΚ αγγίζει το πρωτάθλημα. Ακόμα όμως κι αν δεν βρίσκονταν υπό την επήρεια του τίτλου, οι φίλοι της θα είχαν πολλούς λόγους να βλέπουν τον Αραούχο… Νικολαΐδη!

Είναι Αργεντινός. Μοιάζει με Ινδιάνο. Έχει το παρατσούκλι «Κινέζος». Στα μάτια όμως των φίλων της ΑΕΚ (και όχι μόνο) μοιάζει με έναν Έλληνα:

Εκείνον που λατρεύτηκε περισσότερο από κάθε άλλον παίκτη στη σύγχρονη ιστορία της!

Από τις πρώτες του κιόλας εμφανίσεις με τα κιτρινόμαυρα οι συνειρμοί που προκάλεσε ο Σέρχιο Αραούχο ήταν αναπόφευκτοι:

Αέρινο στιλ, «φονικό» ένστικτο στην περιοχή, το νούμερο «11» στην πλάτη.

Ήταν νωρίς όμως για να το πεις. Ακόμα και μετά τα όργια στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν, το πεντάμηνο φαινόταν μικρό χρονικό δείγμα για να ρισκαριστεί τόσο τολμηρό συμπέρασμα.

Τώρα όμως που έχει περάσει πάνω από χρόνος (και φίλοι κι εχθροί έχουν τρίψει τα ματάκια τους με τα κατορθώματά του) μπορείς να το πεις άφοβα:

Η σύγκριση του Αργεντινού «killer» με τον Ντέμη Νικολαΐδη φαντάζει όλο και λιγότερο ποδοσφαιρική ιεροσυλία!

Γελούσε μπροστά στα μούτρα τους: Αυτός που το έκανε ανυπόφορο για την Μπάρτσα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Γελούσε μπροστά στα μούτρα τους: Αυτός που το έκανε ανυπόφορο για την Μπάρτσα

Όχι μόνο επειδή μοιάζει το αγωνιστικό τους στιλ. Επειδή αμφότεροι «φτιάχνονταν» στα ντέρμπι. Επειδή και οι δυο έκαναν τους προσωπικούς τους αντιπάλους να μοιάζουν κουτοί.

Αλλά επειδή και τα γκολ που πετυχαίνει ο Αραούχο μοιάζουν… ξεπατικωμένα από τις ένδοξες εποχές του «κοντού».

Με αφορμή λοιπόν τη ζωγραφιά εναντίον του Παναθηναϊκού, εντοπίστηκαν πέντε ακόμα γκολάρες του Ντέμη που έχει βάλει στο καρμπόν ο «Τσίνο»!

 

Γκολ Αραούχο με Ολυμπιακό στο Κύπελλο και Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα – Γκολ Ντέμη με τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα

Πραγματοποιώντας φαντασίωση διαστροφικού ΑΕΚτσήδικου μυαλού, ο Αργεντινός καρφώνει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό σε διάστημα κάποιων ημερών. Είναι τόσο… πρόστυχος, που το κάνει με σατανικά πανομοιότυπη γκολάρα: Κοντρόλ-διαταγή στην μπάλα, «χορός» αντίπαλου στόπερ και εκτέλεση που δεν πιάνεται ούτε από τερματοφύλακα κόμικ! Ποιος ξέρει, αν είχε… σκεπαστή το ΟΑΚΑ ίσως να σκαρφάλωνε κιόλας: Για να ‘ναι απόλυτα ίδιο το σκηνικό με το χουνέρι του Ντέμη στον Ανατολάκη το 1999…

 

Γκολ Αραούχο με ΑΕΛ – Γκολ Ντέμη με Φερεντσβάρος

Κανένας από τους δυο δεν είναι πρώτο μπόι. Στο 1,74 ο Ντέμης, με το ζόρι 1,80 ο «Τσίνο». Ε και; Οι κεφαλιές δεν έλειψαν ποτέ από το ρεπερτόριο τους ως σκόρερ. Και ειδικά αυτές που κερδίζονται… νταηλίκι από τους αμυντικούς! Στο πρώτο του παιχνίδι λοιπόν μετά την επιστροφή του, ο Αραούχο πήρε αμπάριζα την άμυνα της ΑΕΛ. Και το εντυπωσιακό άλμα του, σε συνδυασμό με την άπιαστη εκτέλεση με το κεφάλι, προκάλεσε φοβερό déjà-vu σε όσους θυμούνταν πώς ο Ντέμης άνοιξε τον δρόμο της πρόκρισης το 1998 απέναντι στη Φερεντσβάρος…

 

Γκολ Αραούχο με Πανιώνιο πέρυσι στη Νέα Σμύρνη – Γκολ Ντέμη με Ολυμπιακό στη Φιλαδέλφεια

Αν τους έδενες τα μάτια, τους γύριζες 100 σβούρες να ζαλιστούν και τους αμολούσες στο γήπεδο, οι Νικολαΐδης και Τσιάρτας πάλι θα έβρισκαν τον τρόπο να συνδυαστούν. Έχει όμως κι ο Αραούχο τον δικό του «Τσιάρτα»: Τον Πέτρο Μάνταλο. Μπορεί λοιπόν η ασίστ που του έβγαλε για το πρώτο του γκολ στη Σούπερ Λίγκα να μην ήταν σαν τη 40άρα του Ναουσαίου στον «κοντό» το 2002. Ωστόσο, η ψύχραιμη εκτέλεση-αλφάδι του Αργεντινού από πλάγια θέση είχε να εμφανιστεί από τις εποχές που τη Φιλαδέλφεια δονούσε το «σε βλέπει ο Ελευθερόπουλος και τρέμει».

 

Γκολ Αραούχο με Απόλλωνα Λάρισας – Γκολ Ντέμη με Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη

Συμβαίνει κάποια στιγμή σε όλους τους επιθετικούς. Ακόμα κι ο Ντέμης -καλή ώρα- υπήρχαν κάποια (σπάνια) διαστήματα που «μπούκωνε». Για λίγο καιρό λοιπόν μετά την επιστροφή του στην ΑΕΚ, ο Αραούχο δεν σταύρωνε γκολ. Αντί για Νικολαΐδη -καλή ώρα- θύμιζε στα τελειώματα… Πατίκα. Μέχρι το ματς Κυπέλλου με τον αδύναμο Απόλλωνα Λάρισας: Πού άρχισε ξανά να θυμίζει Ντέμη -καλή ώρα- με γκολ πανομοιότυπο εκείνου που είχε βάλει ο «κοντός» στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος το 1998 στη Νέα Σμύρνη.

 

Γκολ Αραούχο με Ολυμπιακό στο Κύπελλο – Γκολ Ντέμη με Ίντερ

Εκτός από δεινός σκόρερ, ο Αραούχο είναι και «γάτος». Ξέρει πώς να πιάσει στον ύπνο την αντίπαλη άμυνα. Πού να κινηθεί για να βρεθεί σε θέση βολής. Πώς να εκμεταλλευτεί μια μερακλίδικη κάθετη πάσα και πώς να προλάβει την έξοδο του τερματοφύλακα. Δηλαδή όλα αυτά μαζί που έκανε πέρυσι με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη»: Για να ζωντανέψει -ξανά σε συνεργασία με τον Μάνταλο- τον «φονικό» συνδυασμό του Νικολαΐδη με τον Τσιάρτα που πλήγωσε (προσωρινά δυστυχώς) την Ίντερ…

Γκολ Αραούχο με Πανιώνιο στα πλέι οφ – Γκολ Ντέμη με Άρη

Υπάρχουν κάποια γκολ που ταυτίζονται απόλυτα με τους σκόρερ τους. Που τα βλέπεις να τα βάζει κάποιος άλλος και ΠΑΝΤΑ θυμάσαι εκείνον. Ανάμεσα λοιπόν στους δεκάδες τρόπους που είχε ο Ντέμης να βάλει την μπάλα στο πλεκτό, η πιο χαρακτηριστική ήταν η ανάποδη κεφαλιά. Αυτή η φοβερή πατέντα (με το κεφάλι του να στρίβει όπως της πρωταγωνίστριας στον «Εξορκιστή») την οποία είχαν εφεύρει με τον Τσιάρτα. Ναι, εκείνη που λέγαμε ότι δεν θα την ξαναδούμε στα ελληνικά γήπεδα, πριν ο Αραούχο με τον δικό του… Τσιάρτα κάνουν ένα remake για το γκολ που έστειλε πέρυσι την ΑΕΚ στο Champions League.