Σέρχιο Ράμος: 'Ενας «αθέμιτος» αρχηγός σε μια «αθέμιτη» ομάδα
Βρείτε μας στο

Από τα πρώτα χρόνια της παρουσίας του στο Μπερναμπέου είχε δείξει τι πρεσβεύει ποδοσφαιρικά. Πολύ πριν πάει ο Κριστιάνο Ρονάλντο στη Ρεάλ και δημιουργήσει οπαδούς που δικαιολογούν το unfair play, ο Σέρχιο Ράμος είχε ρίξει μπόλικο νερό στ΄αυλάκι. Από τη μία είναι ένας από τους λίγους που έμειναν για πάντα σε μια ομάδα. Από την άλλη είναι ένας αρχηγός αντάξιος του κλαμπ που εκπροσωπεί. Αλαζόνας, «βρώμικος» όσο δεν πάει, με μοναδικό στόχο τη νίκη. Όπως κι αν έρθει αυτή.

Κι η πραγματικότητα, όσο κι αν δεν την αποδέχονται οι οπαδοί και «οπαδοί» της Ρεάλ, είναι ότι ο Σέρχιο Ράμος κρύβεται στη σκιά της αλαζονείας του Κριστιάνο για να μπορεί να πετυχαίνει τα ύπουλα χτυπήματα του. Γιατί μπορεί στο παρελθόν να έχει αποθεωθεί για τα κρίσιμα γκολ του, όπως πέρσι και πρόπερσι, αλλά μέρος του ρεπερτορίου του είναι κι αυτό που έκανε στον Κάριους.

https://www.facebook.com/Y.N.W.A.LiverpoolFCFans/videos/2084606228451377/?t=14

Μέρος του ρεπερτορίου του είναι ότι έβγαλε νοκ άουτ τον Σαλάχ από το ματς με αθέμιτο τρόπο και μετά χαζογελούσε για το κατόρθωμα του.

Σέρχιο Ράμος: 'Ενας «αθέμιτος» αρχηγός σε μια «αθέμιτη» ομάδα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Η κλασικότερη ποδοσφαιρική ζωγραφιά: Οι 99 στους 100 δεν ξέρουν γιατί ο χλοοτάπητας είναι ριγέ – Μήπως είσαι στο 1%;

Τόση έπαρση, τόση ασέβεια απέναντι στον αντίπαλο. Μια ασέβεια που φαίνεται να αποτελεί μέρος της διδαχής στη Μαδρίτη. Σε κάθε έκφανση. Την είδαμε και στο μπάσκετ με τον Ρούντι και τον Ρέγες να γελοιοποιούν το άθλημα. Με τον Ντόνσιτς να κάνει ίδιας μορφής ύπουλα χτυπήματα απέναντι σε αντιπάλους στα play off. Ο Σέρχιο Ράμος δεν είναι παρά ένα γνήσιο τέκνο της αντίληψης που διακατέχει τη Ρεάλ.

Κανένα ποδοσφαιρικό κατόρθωμα, κανένα threepeat δεν μπορεί να επισκιάσει το πως πετυχαίνει ο καθένας το ανδραγάθημα. Κι ο Σέρχιο Ράμος έχει επιδείξει πολλές φορές στο παρελθόν συμπεριφορά όπως αυτή στα δύο βίντεο. 14 χρόνια στη Ρεάλ κατακρεούργησε κάθε έννοια τιμιότητας και ευγενούς άμιλλας. Μια συμπεριφορά που προφανώς μεγάλωνε όσο δεν τιμωρούνταν. Πολλές οι περιπτώσεις που έπρεπε να έχει αποβληθεί από μεγάλα ματς. Ελάχιστες οι φορές που όντως αποβλήθηκε. Ή αλλιώς για να δει κόκκινη, πρέπει να βγει αίμα…

Κι αφού ούτε οι αρμόδιοι ούτε η ίδια η τύχη δεν τον τιμωρούν, φτάνουμε στο σήμερα όπου αυτός ο παίχτης έχει πανηγυρίσει 4 Τσάμπιονς Λιγκ. Σε ένα ματς όπου έπρεπε να βρίσκεται στα αποδυτήρια για να το βλέπει, εμφανίστηκε ο Κάριους για να του δώσει τη χαρά που ο ίδιος και η Ρεάλ δε μπορούσαν να πάρουν από μόνοι τους. Όπως συνέβη με τη Γιουβέντους. Όπως συνέβη με τη Μπάγερν.

Πιθανολογώ ότι πολλά παιδιά στη Μαδρίτη θα έχουν κάνει είδωλο τους τον αρχηγό Σέρχιο Ράμος. Αυτό που θα τον συνοδεύει στη συνείδηση των μη οπαδών της Ρεάλ είναι άλλο. Απ΄όλους τους παιχταράδες που ταυτίστηκαν με το σύμβολο και την καρδιά ενός συλλόγου, ο Σέρχιο Ράμος είναι η πιο σάπια εκδοχή. Ας τον αναπολούν όσο θέλουν στη Μαδρίτη. Η Ιστορία του ποδοσφαίρου όμως πρέπει να τον καταγράψει μαζί με τις κουτοπονηριές του.