5 αντιδράσεις οπαδών για το ίδιο πέναλτι υπέρ και κατά της ομάδας τους
Βρείτε μας στο
Μπάλα

5 αντιδράσεις οπαδών για το ίδιο πέναλτι υπέρ και κατά της ομάδας τους

Δεν είναι διχασμένη προσωπικότητα. Δεν πάσχει από διπολική διαταραχή. Είναι απλώς (Έλληνας) οπαδός. Και βλέπει ΠΑΝΤΑ τα πράγματα όπως τον συμφέρουν…

Υποτίθεται ότι το VAR είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Η επανάσταση που θα ελαχιστοποιήσει τα διαιτητικά λάθη και θα φέρει μεγαλύτερη δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρο.

Και άντε πες ότι η εφαρμογή και στη χώρα μας θα βοηθήσει τους διαιτητές να αποφύγουν τις γκέλες.

Να ξεδιαλύνουν κάποιες δύσκολες φάσεις. Να συμφωνούν σε ένα κοινό συμπέρασμα.

Ούτε το VAR ωστόσο, ούτε ο… ορός της αλήθειας, ούτε ο Θεός ο ίδιος δεν πρόκειται ν’ αλλάξει τον Έλληνα οπαδό.

Γιατί πολύ απλά δεν έχει σημασία τι βλέπει. Σημασία έχει τι ΘΕΛΕΙ σε κάθε περίπτωση να δει!

Ας πούμε λοιπόν ότι γίνεται μια φάση πέναλτι. Ότι τη συζητάει με έναν οπαδό των… απέναντι.

Ε, για την ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΦΑΣΗ θα εκφέρει διαφορετική άποψη ανάλογα με το συμφέρον του.

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

Θα προσπαθήσει να φέρει την πραγματικότητα στα μέτρα της άποψής του και όχι το ανάποδο.

Και θα χρησιμοποιήσει τα ίδια κλισέ επιχειρήματα που τόσες φορές έχεις ακούσει σε ποδοσφαιροκουβέντες.

Όπως τα εξής:

Καθαρή ανατροπή

5 αντιδράσεις οπαδών για το ίδιο πέναλτι υπέρ και κατά της ομάδας τους

Όταν είναι υπέρ του: «Δηλαδή τι να συζητήσουμε τώρα; Ούτε ριπλέι δεν χρειάζεται. Πέναλτι, κίτρινη κάρτα και… αυτόφωρο για τον «χασάπη». Κανονικά τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να διδάσκονται στα σεμινάρια διαιτησίας».

Όταν είναι εναντίον του: «Ναι, δεν λέω, τον έχει βρει. Αν και δεν είχε πρόθεση βέβαια και ο δικός σας κάνει λες και έχει πυροβοληθεί. Είναι πέναλτι, ΑΛΛΑ νωρίτερα δεν τους είχε δώσει μια κόκκινη. ΑΛΛΑ πέρυσι είχατε πάρει μια μούφα. ΑΛΛΑ πριν 37 χρόνια σε ολόιδια δική μας φάση το κοράκι δεν είχε δώσει τίποτα».

Αμφισβητούμενη ανατροπή

5 αντιδράσεις οπαδών για το ίδιο πέναλτι υπέρ και κατά της ομάδας τους

Όταν είναι υπέρ του: «Έχει πάει άτσαλα στο μαρκάρισμα. Μπορεί ο δικός μας να πέφτει θεαματικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει παράβαση. Από τη στιγμή που υπάρχει επαφή, είναι πέναλτι, δεν υπάρχει δυναμόμετρο».

Όταν είναι εναντίον του: «Πλάκα μας κάνετε τώρα, έτσι; Ίσα που τον ακούμπησε και η χορεύτρια έπεσε κάτω. Κάθε άγγιγμα δεν πάει να πει ότι είναι και φάουλ, τι το κάναμε, μπάσκετ; Το ποδόσφαιρο είναι για άντρες ρε».

Τράβηγμα σε στημένη φάση

5 αντιδράσεις οπαδών για το ίδιο πέναλτι υπέρ και κατά της ομάδας τους

Όταν είναι υπέρ του: «Τον κρατάει παρατεταμένα και δεν τον αφήνει να πάρει θέση. Άμα τη θέλει τόσο πολύ τη φανέλα του, να του τη δώσει μετά το ματς. Επιτέλους πρέπει να σταματήσει αυτό το νταβατζιλίκι των αμυντικών με τα τραβήγματα στις στημένες φάσεις».

Όταν είναι εναντίον του: «Τι έδωσε, ρε μαλάκα, αυτός; Καλά, δουλευόμαστε τώρα; Επειδή τον κράτησε για τρία νανοσεκόντ; Καταρχάς, δεν τραβάει μόνο ο δικός μας, αλληλοτραβιούνται. Αν σφυρίζονται αυτά, πρέπει να δίνονται 100 πέναλτι σε κάθε παιχνίδι».

Επικίνδυνο παιχνίδι

5 αντιδράσεις οπαδών για το ίδιο πέναλτι υπέρ και κατά της ομάδας τους

Όταν είναι υπέρ του: «Πεντακάθαρο πέναλτι! Έχει σηκώσει το πόδι στον Θεό και πάει στη φάση σαν καρμανιόλα. Λίγο πιο δυνατά να έμπαινε ο δικός μας, θα του άφηνε τα σημάδια από τις τάπες στα μούτρα. Την καρτούλα την ξεχάσαμε στο σπίτι, κύριε ρέφερι»;

Όταν είναι εναντίον του: «Αστεία πράγματα! Δεν έχει σηκώσει ψηλά το πόδι ο δικός μας, ο άλλος ο πονηρός έχει σκύψει κι έχει βάλει το κεφάλι του από κάτω. Σχεδόν δεν τον ακούμπησε και επειδή η… μαντάμ φοβήθηκε μην κάνει «βαβά», του ‘δωσε πέναλτι. Χου, ρε λαμόγια…»

Χέρι μέσα στην περιοχή

5 αντιδράσεις οπαδών για το ίδιο πέναλτι υπέρ και κατά της ομάδας τους

Όταν είναι υπέρ του: «Καθαρή περίπτωση. Χτυπάει η μπάλα στο χέρι, το έχει απλωμένο και τη σταματάει. Τι με νοιάζει αν έχει πρόθεση το κατσίκι ή όχι; Να μην έχει απλωμένο το κουλάδι του. Αμυντικός είναι, όχι τροχονόμος».

Όταν είναι εναντίον του: «Δεν φαίνεται καθαρά αν τη βρίσκει με το χέρι. Πάει να προστατευτεί και όχι να κόψει την πορεία της μπάλας. Άσε που κάνει κίνηση για να το μαζέψει. Έτσι θα πάρετε ρε το πρωτάθλημα»;