Όλα για τα λεφτά τελικά Τζίτζι Μπουφόν;
Βρείτε μας στο
Μπάλα

Όλα για τα λεφτά τελικά Τζίτζι Μπουφόν;

Εάν πήγε στην Παρί για να βοηθήσει τον Αρεολά να βελτιωθεί, ας γινόταν προπονητής τερματοφυλάκων

Στις 30 Ιουνίου 2018 με μία ανάρτηση στο twitter ο Τζίτζι Μπουφόν ανακοινώνει το «αντίο» στη Γιουβέντους. «Δεκαεφτά ασπρόμαυρα χρόνια τελειώνουν σήμερα. Δεκαεφτά χρόνια γεμάτα φίλους, συμπαίκτες, δάκρυα, νίκες, ήττες, τρόπαια, δηλώσεις, θυμό, απογοητεύσεις, ευτυχία και πολλά-πολλά συναισθήματα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τίποτε από όλα αυτά. Θα τα κουβαλάω πάντοτε μέσα μου» έγραψε ο Ιταλός.

Πολλοί το γνώριζαν ήδη και οι υπόλοιποι το έμαθαν μία εβδομάδα αργότερα. Αυτός ο τεράστιος γκολκίπερ δεν θα έπαιρνε την κληρονομιά του από την παρουσία του στην «Γηραιά Κυρία» μαζί του στη… συνταξιοδότηση. Απλά θα την μετέφερε στο Παρίσι, όπου θα αγωνιζόταν για λογαριασμό της Παρί. Όλοι θα προτιμούσαν να κρεμάσει τα γάντια του. Τελικά, εκείνος «κρέμασε» τον σύλλογο, προκαλώντας μούδιασμα στις τάξεις των οπαδών. Είναι δυνατόν ο Τζίτζι στα «γεράματα» να αλλάξει χαρακτήρα και να αφήσει στο χρήμα να καθορίσει το ποιος είναι;

Ρεζέρβα του Αρεολά

Στην προκειμένη περίπτωση το ζεστό χρήμα των εμίρηδων έστειλε τον Ιταλό στην ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας. Ξεπερνώντας το αρχικό σοκ που προκλήθηκε από την επιλογή του, αναλυτές, φίλοι και εχθροί προσπάθησαν να ερμηνεύσουν τα κίνητρα πίσω από την απόφασή του. Ένα εύκολο συμπέρασμα ήταν πως μια ενδεκάδα που θα ξεκινούσε από τον Μπουφόν και θα κατέληγε στον Νεϊμάρ θα μπορούσε να διεκδικήσει το απόλυτο. Το τρόπαιο του Champions League. Οπότε ο Τζίτζι μετακόμισε στη Γαλλία για να πάρει την κούπα που λείπει από τη συλλογή του; Η απάντηση που προκύπτει σχεδόν αβίαστα είναι «όχι».

Σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις του τεχνικού της Παρί, ο Μπουφόν θα παραμείνει στη θέση που βρέθηκε στις τελευταίες αγωνιστικές πριν την διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών. Δηλαδή στον πάγκο. Αναπληρωματικός του Αλφόνς Αρεολά…

Η γνώμη του Τούχελ

Ο Μπουφόν έπαιξε βασικός στα πρώτα τρία ματς της σεζόν, αλλά βρέθηκε εκτός ομάδας στα επόμενα. Σύμφωνα με τον Τούχελ θα παραμείνει εκεί για την ώρα. Η ενδεκάδα της Παρί ξεκινά από τον 25χρονο Γάλλο και αυτό είναι οριστικό. Ο ίδιος δηλώνει πως ο Μπουφόν αποδέχθηκε τον ρόλο του και δεν… κατέβασε μούτρα εξαιτίας αυτής της υπόθεσης. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο Ιταλός συνεχίζει να συμμετέχει και να ενθαρρύνει τον νεαρό προκειμένου να βελτιωθεί.

Όλα για τα λεφτά τελικά Τζίτζι Μπουφόν;

Όταν, όμως, έκανε τις πρώτες δηλώσεις του ως παίκτης της Παρί, ο πρώην τερματοφύλακας της Γιουβέντους έκανε λόγο για την επιθυμία του να συνεχίσει να εξελίσσεται και την ανάγκη του για μια νέα εμπειρία και μια νέα πρόκληση. Προφανώς και μεταξύ των νέων προκλήσεων στις οποίες αναφέρθηκε δεν συγκαταλέγεται το να γίνει ο Αρεολά καλύτερος. Εάν αυτός ήταν ο στόχος του, ας γινόταν προπονητής τερματοφυλάκων…

Γελούσε μπροστά στα μούτρα τους: Αυτός που το έκανε ανυπόφορο για την Μπάρτσα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Γελούσε μπροστά στα μούτρα τους: Αυτός που το έκανε ανυπόφορο για την Μπάρτσα

Το Champions League

Η έναρξη της φάσης των ομίλων του Champions League θα δώσει απάντηση στις υποψίες αρκετών φίλων του ποδοσφαίρου. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που βλέπουν ότι στα ευρωπαϊκά ματς ο 40χρονος γκολκίπερ θα είναι βασικός, αφήνοντας τον Αρεολά να ξεκινά στην 11άδα στα παιχνίδια πρωταθλήματος. Ένα είδος rotation που συναντάται συχνά πια σε πολλές μεγάλες ομάδες.

Εφόσον κάτι τέτοιο συμβεί, η επιλογή της Παρί ως επόμενου σταθμού της καριέρας του μπορεί να βγάζει κάποιο νόημα και να μοιάζει μια πάρα πολύ έξυπνη κίνηση από κάθε άποψη. Ο Μπουφόν κερδίζει καλά λεφτά από το τελευταίο συμβόλαιο της ζωής του. Προφανώς όχι τα χρήματα που θα έβγαζε στην Κίνα ή στο Κατάρ, αλλά τόσα όσα χρειάστηκαν για να τον πείσουν να συνεχίσει.

Παράλληλα παραμένει στη… γειτονιά του. Δεν εγκαταλείπει την κοσμοπολίτικη πλευρά της Ευρώπης, παραμένοντας σε επαφή με τις ανέσεις και τον τρόπο ζωής που του πρόσφερε ο ιταλικός βορράς. Μια ώρα πτήσης από το Παρίσι τον επαναφέρει στα παλιά λημέρια, ενώ προφανώς και η γαλλική πρωτεύουσα είναι σε θέση να του παρέχει ό,τι ζητήσει.

Πάντα Μπουφόν

Κι όλα αυτά διαθέτοντας το status που του επιτρέπει να κάνει ό,τι τραβάει η όρεξή του, χωρίς να δίνει πολλές εξηγήσεις. Όπως, για παράδειγμα, το να σουλατσάρει στους δρόμους απολαμβάνοντας όπως πάντα ένα τσιγαράκι, ακόμη και με τον… κίνδυνο να πέσει πάνω στον προπονητή του. Ε, και τι έγινε; Ποιος θα του κάνει παρατήρηση; Ο Τούχελ;

Όλα για τα λεφτά τελικά Τζίτζι Μπουφόν;

Το πολύ-πολύ να αποφασίσει να τον αφήσει στον πάγκο. Μέχρι εκεί. Μια θέση που πάντως φαίνεται πως για την ώρα δεν τον «χαλάει». Κάτι που, όμως, δεν ισχύει για τον κόσμο. Εκείνοι που μεγάλωσαν με την εικόνα του ως ηγέτη μέσα στο γήπεδο, κάτω από τα γκολ-ποστ, ήθελαν να τον δουν να λέει αντίο ανάλογα και όχι μετρώντας τα χρήματα που του πρόσθεσε στο λογαριασμό του ένας εμίρης, απλά για να συμπληρώσει την συλλογή των εντυπωσιακών εκθεμάτων του σε μια βιτρίνα.