Και όμως, το μεγαλύτερο ταλέντο του φετινού Παναθηναϊκού δεν είναι ο Μπουζούκης
Βρείτε μας στο

Δύο σερί στο ΟΑΚΑ με Λεβαδειακό, Γιάννενα, ακολούθως επίσκεψη στην Τρίπολη και στην 7η αγωνιστική ξανά εντός με Πανιώνιο. Μετά το αρχικό 3Χ3, το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού έως την 7η αγωνιστική μοιάζει «λουκούμι» για να πατήσει ακόμα πιο γερά στα πόδια του και να μπολιαστεί με έξτρα αυτοπεποίθηση ενόψει της «καυτής» τριάδας αγώνων που θα ακολουθήσει.

Με όσο καλύτερους όρους -ψυχολογικά και αγωνιστικά- πάει στα διαδοχικά «ντέρμπι» με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό, τόσο μικρότερες θα είναι οι πιθανότητες να εκτροχιαστεί.

Κακά τα ψέματα, για το νεανικό και άπειρο ρόστερ του, μια ενδεχόμενη συντριβή στην «Τούμπα» μπορεί να επιφέρει καίριο πλήγμα στην ψυχολογία και εν τέλει αυτό το διαολεμένο πρόγραμμα αγώνων να εξελιχθεί σε σκοτεινό τούνελ, αφήνοντας «κουσούρι» ενόψει της συνέχειας.

Είναι σημαντικό έως τότε ο Γιώργος Δώνης να έχει όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες «ψημένους» να του δώσουν κάτι. Να έχουν αναδυθεί στον αφρό και νέα φιντάνια, που θα είναι σε θέση να αναλαμβάνουν ευθύνες απέναντι σε παίκτες πολύ πιο έμπειρους και ολοκληρωμένους τακτικά.

Και όμως, το μεγαλύτερο ταλέντο του φετινού Παναθηναϊκού δεν είναι ο Μπουζούκης

Το βέβαιο είναι ότι το ταλέντο αυτής της ομάδας δεν εξαντλείται στον Μπουζούκη, και τους Χατζηγιοβάνη, Εμμανουηλίδη, που κατά κύριο λόγο έχουν τραβήξει πάνω τους έως τώρα τους προβολείς.

Για την ακρίβεια αυτός από τον οποίο περιμένουν τα περισσότερα οι Δώνης και Νταμπίζας είναι ένας νεοφερμένος. Δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις από τη στιγμή που αυτός ο νεοφερμένος φορούσε πέρσι την κιτρινόμαυρη φανέλα της Ντόρτμουντ.

Πρόστιμο 3.000 ευρώ κι αφαίρεση άδειας : Αν φεύγεις για 3ήμερο Καθαράς Δευτέρας, κόψε αυτήν την συνήθεια στο αμάξι
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Πρόστιμο 3.000 ευρώ κι αφαίρεση άδειας : Αν φεύγεις για 3ήμερο Καθαράς Δευτέρας, κόψε αυτήν την συνήθεια στο αμάξι

Η μεταγραφή του Αργύρη Καμπετσή αποτέλεσε ένα προσωπικό στοίχημα του Νίκου Νταμπίζα, ο οποίος ήθελε διακαώς τον παίκτη στην Παιανία και κυνήγησε μετά… μανίας μια ευνοϊκή συμφωνία με τους Βεστφαλούς.

Εν τέλει αυτή εξελίχθηκε σε «κόλπο γκρόσο», αφού έχοντας καταφέρει να αποσπάσει το «ναι» του παίκτη -με την υπόσχεση ότι θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο- ο Παναθηναϊκός δεν πλήρωσε ούτε ευρώ για να τον επαναπατρίσει.

Ο πρώην αρχισκάουτερ της Ντόρτμουντ και νυν της Άρσεναλ, Σβεν Μίσλιντατ, ήταν ο άνθρωπος που το περασμένο καλοκαίρι εισηγήθηκε την απόκτηση του Καμπετσή.

Και όμως, το μεγαλύτερο ταλέντο του φετινού Παναθηναϊκού δεν είναι ο Μπουζούκης

Η Εθνική U19 αντιμετώπισε την αντίστοιχη της Τουρκίας σε δύο φιλικά στις αρχές του 2017. Ο Γερμανός είχε στείλει τους συνεργάτες του για έναν Τούρκο, αλλά τελικά τους έκανε «κλικ» ο Έλληνας φορ, ο οποίος είχε πετύχει δύο γκολ σε αυτά τα ματς.

Ακολούθησε η «κατασκοπεία» του σε αγώνες με την U-20 του Ολυμπιακού, με την οποία ο 19χρονος επιθετικός διέπρεψε στο δεύτερο μισό της σεζόν 2016-17. Βλέποντας τον να σκοράρει 17 φορές με σύλλογο και Εθνική Ομάδα, ο γερμανικός σύλλογος έκανε την κίνηση του και απέκτησε αντί 300.000 ευρώ τον αποκαλούμενο και ως «νέο Μήτρογλου».

Προσωνύμιο που πάντως δεν ανταποκρίνεται στα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Καμπετσή, καθότι πρόκειται για έναν επιθετικό που αρέσκεται να κινείται και εκτός περιοχής, δημιουργώντας για τους συμπαίκτες του.

Δεν είναι το μοντέλο του φουνταριστού, αλλά περισσότερο ένας περιφερειακός φορ, με ταχύτητα, εξαιρετική τεχνική, ικανότητα στο ένας με έναν και ευχέρεια στην κάθετη πάσα.

Και μόνο ότι έκανε πέρσι 14 συμμετοχές με την U-23 της Ντόρτμουντ (στη Δ’ Κατηγορία της Γερμανίας) και άλλες τρεις στο UEFA Youth League (πετυχαίνοντας μάλιστα χατ-τρικ σε ένα από αυτά τα παιχνίδια) είναι απόλυτα ενδεικτικό.

Και όμως, το μεγαλύτερο ταλέντο του φετινού Παναθηναϊκού δεν είναι ο Μπουζούκης

Παρά ταύτα ο Καμπετσής δεν ήταν ικανοποιημένος που από τις 14 αυτές συμμετοχές μόνο οι τρεις ήταν με φανέλα βασικού. Θεώρησε ότι στον Παναθηναϊκό η εξέλιξη του θα είναι πιο γρήγορη και αφού πείστηκε από το project που του ανέλυσε ο Νταμπίζας, αποφάσισε να σπάσει το τετραετές συμβόλαιο του με την Ντόρτμουντ.

Βέβαια η Μπορούσια δεν έμεινε με άδεια χέρια. Εξασφάλισε ένα ποσοστό της τάξης του 30% σε περίπτωση πώλησης του παίκτη, ενώ σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες έχει λαμβάνειν και ένα 20% έξτρα σε ενδεχόμενη δεύτερη μεταγραφή του!

Ως «μεγάλο παίκτη» περιέγραψε τον Καμπετσή πριν από λίγες ημέρες ο Σπύρος Λιβαθηνός στην κάμερα της Nova, δηλώνοντας σχεδόν βέβαιος ότι θα κάνει σπουδαία καριέρα.

Ο Άβρααμ Γκραντ δε, άμεσος συνεργάτης του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, με τον οποίο βρέθηκαν παρέα στο ΟΑΚΑ για τον αγώνα του ΠΑΟ με τη Λαμία, δήλωσε στους ανθρώπους του συλλόγου εντυπωσιασμένος από την παρουσία του νεαρού στο ματς.

Γνώριζε το… ποιόν του ο Ισραηλινός πρώην τεχνικός της Τσέλσι, αλλά όπως τους εκμυστηρεύτηκε, δεν περίμενε να βρίσκεται τόσο νωρίς σε τόσο καλή κατάσταση, σε ένα νέο περιβάλλον.

Ο Καμπετσής μπορεί να έφυγε και να επέστρεψε στην Ελλάδα με την ταμπέλα του χαρισματικού εκτελεστή, αλλά αυτό που φαίνεται από τα πρώτα βήματά του στον Παναθηναϊκό είναι ότι πρόκειται και για έναν επιθετικό με ιδιαίτερες δημιουργικές ικανότητες, στοιχείο που δεν αποκλείεται να είναι τελικά αυτό που θα κάνει τη διαφορά, εκτοξεύοντας την καριέρα του.

Μια καριέρα της οποίας το πρώτο milestone ενδέχεται να είναι τα κολλητά ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό.