Ο ΠΑΟΚ πήρε τον παίκτη της επόμενης 10ετίας
Βρείτε μας στο
Μπάλα

Ο ΠΑΟΚ πήρε τον παίκτη της επόμενης 10ετίας

Το πλήρωμα του χρόνου για το επόμενο βήμα έφτασε. Το ενδιαφέρον της Σαμπντόρια το επέσπευσε...

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι οι μοναδικές ομάδες που έχουν νικήσει φέτος τον Ατρόμητο. Δύο ήττες που κάλλιστα  θα μπορούσαν να αποφευχθούν αφού στην πρώτη οι Περιστεριώτες έπαιζαν με 10 παίκτες και δέχτηκαν το 1-2 στο 93′, ενώ στη δεύτερη είχαν δοκάρι στο 96′ για να φύγουν με το βαθμό από το Στάδιο.

Η εξαιρετική πορεία της ομάδας του Νταμίρ Κάναντι τη φέρνει ξανά διεκδικήτρια ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Κοιτάζοντας το βαθμολογικό πίνακα από την τρίτη θέση, οι πιθανότητες είναι προφανώς πολύ καλές από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Οι προβολείς έχουν στραφεί στον Ευθύμη Κουλούρη, που έχει πετύχει 17 γκολ σε 19 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά έχουμε τις αμφιβολίες μας για το αν ο 22χρονος επιθετικός είναι αυτός με το μεγαλύτερο potential στο ρόστερ του Ατρομήτου.

Και αυτό διότι το καλό πόδι του υποφαινόμενου είναι το αριστερό. Και αυτό σε ένα βιογραφικό ποδοσφαιριστή είναι κάτι σαν διδακτορικό.

Αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε τον παίκτη που διεκδικεί από κοινού τον τίτλο του MVP στη φετινή πορεία, ο Δημήτρης Γιαννούλης είναι δίχως πολλά-πολλά ο εκλεκτός. Με μια σειρά εξαιρετικών εμφανίσεων έχει εξελιχθεί απαραίτητος για τον Ατρόμητο και στην ανασταλτική και στην επιθετική λειτουργία. Θυμίζοντας μια βελτιωμένη έκδοση του Στέλιου Βενετίδη.

Αφοσιωμένος στα αμυντικά καθήκοντά του, τεχνικά ικανός να λειτουργήσει ως έμβολο στην απέναντι πλευρά του γηπέδου. Άλλωστε, στον Βατανιακό Κατερίνης, όπου ξεκίνησε την καριέρα του, η θέση του ήταν αριστερός χαφ.

Ο ΠΑΟΚ πήρε τον παίκτη της επόμενης 10ετίας

Πρόστιμο 3.000 ευρώ κι αφαίρεση άδειας : Αν φεύγεις για 3ήμερο Καθαράς Δευτέρας, κόψε αυτήν την συνήθεια στο αμάξι
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Πρόστιμο 3.000 ευρώ κι αφαίρεση άδειας : Αν φεύγεις για 3ήμερο Καθαράς Δευτέρας, κόψε αυτήν την συνήθεια στο αμάξι

O ΠΑΟΚ τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2014 και μετά τους δανεισμούς σε Πιερικό, Βέροια και Ανόρθωση, ακολούθησε το καλοκαίρι του ’17 αυτός στον Ατρόμητο.

Ενόψει της φετινής σεζόν, το αρχικό σχέδιο του Ραζβάν Λουτσέσκου και των συνεργατών του ήταν να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη ο Γιαννούλης, ο οποίος έχει φορέσει μόνο σε δύο αγώνες κυπέλλου τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Εν τέλει το πλάνο διατήρησης του Αντελίνο Βιεϊρίνια στο αριστερό άκρο της άμυνας μετέθεσε χρονικά την ένταξη του παίκτη στο Δικέφαλο.

Ο χρόνος συμμετοχής του θα ήταν εκ των πραγμάτων μικρός και αυτό δεν το ήθελε ούτε ο ίδιος, αλλά ούτε και ο Λουτσέσκου. Βλέποντας τη μεγάλη εξέλιξη που έχει ο 23χρονος μπακ στον Ατρόμητο, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ προτίμησαν να παραμείνει στο Περιστέρι, έτσι ώστε να παίζει και να βελτιώνεται. Το ίδιο ήθελε και ο Γιαννούλης, πρώτο ζητούμενο για αυτόν ήταν ο χρόνος συμμετοχής. 

Το πλήρωμα του χρόνου όμως για το επόμενο βήμα έφτασε. Το ενδιαφέρον της Σαμπντόρια το επέσπευσε. Ο επίδοξος πρωταθλητής δεν μπορούσε και να πει «όχι» στους Ιταλούς και να μην τον εντάξει τώρα στο ρόστερ του. Θέλει άλλωστε να τον αξιοποίησει, δίνοντας ανάσες στον Λέο Μάτος (με τη χρησιμοποίηση του Βιεϊρίνια στο δεξί άκρο της άμυνας) και εμπλουτίζοντας τις επιλογές στο κέντρο της άμυνας με τον Αλίν Τόσκα, που έως τώρα έπαιζε αριστερά.

Αν ο μικρότερος αδερφός του επίσης αριστεροπόδαρου (31χρονου πια) Κώστα Γιαννούλη, συνεχίσει με την ίδια νοοτροπία, τότε η Εθνική Ελλάδας θα έχει βρει έναν ποιοτικότατο αριστερό μπακ για την επόμενη δεκαετία.

Καλύτερος του Λεονάρντο Κούτρη αμυντικά, καλύτερος του Κώστα Τσιμίκα επιθετικά, αυτή η ικανότητα του να ισορροπεί αρμονικά στη συνεισφορά του σε αναχαίτιση και δημιουργία, τον καθιστά μία από τις attraction του πρωταθλήματος.

Πρόκειται για το είδος του παίκτη που υποστηρίζει τον όρο «φουλ-μπακ» και στην καλή του μέρα δεν θα αρκεστεί να πάρει την ταυτότητα του εξτρέμ που θα βρει μπροστά του, αλλά θα ξεχαρβαλώσει και την αντίπαλη άμυνα, προκαλώντας ρήγματα και ανισορροπία.   

Τα νούμερα επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές. Ο Γιαννούλης έδωσε στο περσινό πρωτάθλημα 8 ασίστ και έχει φέτος 3 σε 14 συμμετοχές. Πλέον δουλεύει πολύ και στην εκτέλεση των στημένων ώστε να αξιοποιήσει ακόμα περισσότερο το εξαιρετικό αριστερό πόδι του.

Τα κατορθώματα του (επίσης δανεικού) από τον ΠΑΟΚ Ευθύμη Κουλούρη έχουν επισκιάσει, εύλογα ως ένα σημείο, τις εξαιρετικές εμφανίσεις του Γιαννούλη στην ομάδα – έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος. Αλλά ενώ για τον πρώτο παραμένει αν θα ανηφορίσει στη Θεσσαλονίκη, για τον δεύτερο είναι πια δεδομένο. 

«Δουλειά! Δουλεύω καθημερινά, τις σέντρες μου. Να έχω καθαρό μυαλό την ώρα της τελικής πάσας. Όταν ήρθα στον Ατρόμητο, δεν ήμουν στο ίδιο επίπεδο με τώρα. Είμαι πολύ καλά εδώ, με έναν προπονητή που με έχει εξελίξει σαν παίκτη και επειδή περνάω καλά, δεν με πείραξε που δεν γύρισα φέτος στον ΠΑΟΚ. Άλλωστε ο δανεισμός μου έγινε με ορίζοντα διετίας», δήλωσε τον Οκτώβριο ο Δημήτρης Γιαννούλης, που με τέτοια μυαλά ήταν λογικό να… κοντύνει ο ορίζοντας διετίας…