Οι πιο αδικημένοι: 5 παίκτες που είχαν θέση στην Εθνική, αλλά είδαν την «πόρτα» του Σκίμπε
Βρείτε μας στο

Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να κάνει ένας ομοσπονδιακός προπονητής, όταν δεν έχει το υπόβαθρο και την προσωπικότητα ενός Ότο Ρεχάγκελ, είναι να ευλογεί τις κλίκες στο εσωτερικό μιας ομάδας και μέσω αυτών να αναπαράγει τα «κολλήματα» του στις επιλογές παικτών.

Πέραν του ότι οι κλίκες είναι τελικά αυτές που στην πρώτη στραβή θα τον «φάνε», δεν είναι υγιές για μια Εθνική ομάδα να θεωρούν πολλά από τα στελέχη της δεδομένη την παρουσία τους στην 11αδα ανεξαρτήτως της απόδοσης που έχουν στους συλλόγους τους.

Και φυσικά όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, αυτοί οι «δεδομένοι» αποτελούν ενίοτε εμπόδιο για παίκτες που είτε είναι εξόφθαλμα πιο απαραίτητοι για την ομάδα, είτε θα έπρεπε να επιβραβευτούν για την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκονται με την κλήση τους στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Πολλές φορές – μην μας πείτε ότι θα εκπλαγείτε – όλο αυτό το παιχνίδι γίνεται μέσα από νταραβέρι με μανατζαραίους. Στην περίπτωση του Μίχαελ Σκίμπε θα σταθούμε απλώς στις περιπτώσεις πέντε παικτών που αδικήθηκαν και ίσως ενδεχόμενες κλήσεις τους να είχαν οδηγήσει σε καλύτερες επιδόσεις, συνεπώς και στην αποφυγή του διαζυγίου με τον Γερμανό τεχνικό.

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος

Οι πιο αδικημένοι: 5 παίκτες που είχαν θέση στην Εθνική, αλλά είδαν την «πόρτα» του Σκίμπε

Την προηγούμενη διετία ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος ήταν κατά γενική ομολογία ένας από τους καλύτερους Έλληνες παίκτες και ειδικά πέρσι υπήρξαν περίοδοι που «χτύπησε» top φόρμα με τη φανέλα της ΑΕΚ, παίζοντας σε πολύ υψηλό επίπεδο.

«Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη

Στην Εθνική Ελλάδας ωστόσο ήταν «αόρατος». Επί Σκίμπε κλήθηκε τον Ιούνιο του 2016 για δύο φιλικά με την Αυστραλία και έκτοτε απουσίασε επί 15 μήνες (!), μολονότι ήταν δεδομένο το πρόβλημα λειψανδρίας της Εθνικής σε εξτρέμ (και ο τραυματισμός του Δώνη το διόγκωσε).

Κλήθηκε για τα ματς με Κύπρο και Γιβραλτάρ τον Οκτώβρη του ’17, αλλά δεν έγινε ποτέ βασικό στέλεχος. Κατά την τριετή θητεία του Σκίμπε στον πάγκο της Εθνικής, ο Χριστοδουλόπουλος βρέθηκε μόλις τρεις φορές στη βασική ενδεκάδα σε επίσημο ματς, κάτι που μας υπενθυμίζει ότι κάτι… αναξιοκρατικό υπήρχε στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.

Χοσέ Χολέμπας

Οι πιο αδικημένοι: 5 παίκτες που είχαν θέση στην Εθνική, αλλά είδαν την «πόρτα» του Σκίμπε

Όταν δύο άνθρωποι μανουριάζουν συνήθως έχουν ευθύνη και οι δύο. Ο Χοσέ Χολέμπας δεν ήταν άμοιρος τέτοιας στην ίντριγκα που τον Οκτώβριο του 2016 τον οδήγησε εκτός Εθνικής Ομάδας. Θα μπορούσε ωστόσο και ο Γερμανός τεχνικός να διαχειριστεί πιο… ωφέλιμα τη σχέση με έναν παίκτη που εκείνη τη σεζόν (2016-17) κατέγραψε 33 συμμετοχές ως βασικός (2 γκολ, 4 ασίστ) στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου με τη φανέλα της Γουότφορντ.

Στο πλαίσιο του νικηφόρου φιλικού με την Ολλανδία το Σεπτέμβριο του ’16, ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και της Ρόμα παραπονέθηκε στον Σκίμπε, ζητώντας του να τον χρησιμοποιεί ως αριστερό μπακ και όχι ως εξτρέμ. Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας του εξήγησε ότι τον υπολόγιζε ως μπακ, αλλά αν οι ανάγκες του αγώνα το επέβαλλαν θα τον χρησιμοποιούσε και ως χαφ.

Το θέμα έμοιαζε λήξαν, ωστόσο αυτό που ακολούθησε φλέρταρε με τον όρο «καψώνι». Στα επόμενα δύο ματς, με Γιβραλτάρ και Κύπρο τον χρησιμοποίησε για ένα τέταρτο (προτιμώντας τον Τζαβέλλα) και στο εκτός με την Εσθονία τον άφησε ξανά στον πάγκο, υπέρ των Σταφυλίδη και Μπακασέτα, που είχε ρόλο αριστερού χαφ.

Ήταν το τελευταίο στο οποίο ο Χολέμπας συμμετείχε σε αποστολή της Εθνικής, ανακοινώνοντας τότε ότι όσο είναι ο Σκίμπε στο τιμόνι της δεν θα φορέσει ξανά το εθνόσημο. Στην απορία του πώς είναι δυνατόν ένα αναντικατάστατο στέλεχος ομάδας της Πρέμιερ Λιγκ να μην έχει θέση στην 11αδα της Εθνικής, θα χρειαζόταν κάποιος αρκετή φαντασία για να βρει απάντηση…

Δημήτρης Σιόβας Οι πιο αδικημένοι: 5 παίκτες που είχαν θέση στην Εθνική, αλλά είδαν την «πόρτα» του Σκίμπε

Οκ., Παπασταθόπουλος και Μανωλάς είναι οι δύο καλύτεροι Έλληνες κεντρικοί αμυντικοί, αλλά αφενός μεν κάποιος πρέπει να κάνει τα «ρεπό» τους, αφετέρου δεν γίνεται να «σνομπάρεις» διαρκώς έναν παίκτη που στοίχισε 3 εκατ. ευρώ σε ομάδα του ισπανικού πρωταθλήματος και παίζει σε αυτήν βρέξει – χιονίσει βασικός.

Από τον Ιανουάριο του 2016 που μετακόμισε στη Λα Λίγκα, ο Δημήτρης Σιόβας είναι ένας από τους πιο συνεπείς παίκτες της Λεγανιές, έχοντας 54/54 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο ως βασικός!

Οι παραστάσεις του περιλαμβάνουν ατομικές μονομαχίες με Μέσι, Γκριεζμάν, Μπενζεμά και Σία, αλλά τους τελευταίους 19 μήνες δεν έχει για το… ξεκάρφωμα ούτε μία παρουσία σε αποστολή της Εθνικής, παίζοντας για τελευταία φορά σε αυτήν σε ένα φιλικό με την Ισλανδία το Μάρτη του 2016.

Οδυσσέας Βλαχοδήμος

Οι πιο αδικημένοι: 5 παίκτες που είχαν θέση στην Εθνική, αλλά είδαν την «πόρτα» του Σκίμπε

Πολύς ντόρος έγινε τις τελευταίες ημέρες για τον κίνδυνο να χαθεί από την ελληνική ομοσπονδία ο διεθνής με όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες της Γερμανίας 24χρονος τερματοφύλακας, ο οποίος διαπρέπει με τη φανέλα της Μπενφίκα.

Έγινε για ευνόητους λόγους μια προσπάθεια να αναδειχθεί η παράμετρος που ήθελε τον παίκτη να μην έχει αποφασίσει ακόμα ποια χώρα θέλει να εκπροσωπήσει, αλλά στην πραγματικότητα τέτοιο θέμα έχει υπάρξει καιρό τώρα να υφίσταται στο κεφάλι του πρώην γκολκίπερ του Παναθηναϊκού.

Από το Γενάρη του ’17 ο Βλαχοδήμος έχει περιγράψει ως «όνειρο» την Εθνική Ελλάδας, ενώ τον περασμένο Φλεβάρη εξέφρασε εκ νέου την επιθυμία του, δηλώνοντας ξεκάθαρα τα εξής: «Αυτή τη στιγμή είμαι παίκτης της Εθνικής Γερμανίας, θα έπρεπε να έρθει ένα έγγραφο από την ΕΠΟ για να αλλάξει η κατάσταση. Αυτή τη στιγμή θα ήθελα πολύ να παίξω για την Εθνική Ελλάδας».

Μίχαελ Σκίμπε και ΕΠΟ παρέμειναν… ασυγκίνητοι επί μακρόν και μόλις στις αρχές του μήνα ενημέρωσε η ομοσπονδία τον παίκτη να καταθέσει το απαραίτητο έγγραφο περί της επιθυμίας του να αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδας, το οποίο η ομοσπονδία θα πρέπει κατόπιν να αποστείλει στη FIFA.

Είναι δηλαδή ξεκάθαρο ότι τόσο καιρό ο για πολλούς κορυφαίος Έλληνας γκολκίπερ απείχε από την Εθνική διότι δεν συμπεριλαμβανόταν στα πλάνα του Μίχαελ Σκίμπε.

Τάσος Χατζηγιοβάνης

Οι πιο αδικημένοι: 5 παίκτες που είχαν θέση στην Εθνική, αλλά είδαν την «πόρτα» του Σκίμπε

Στη λίστα θα μπορούσε να συμπεριληφθεί ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, που ήταν ένας από τους νεοσύλλεκτους στην τελευταία κλήση, ή καποιος από τους παίκτες του Ατρομήτου (Βασιλακάκης, Γιαννούλης, Ρισβάνης, Χατζηισαϊας, Κιβρακίδης), θα προτιμήσουμε όμως έναν εκ των κορυφαίων εξτρέμ του φετινού πρωταθλήματος, που δεν είχε θέση στην αποστολή για τα πρόσφατα παιχνίδια με Ουγγαρία και Φινλανδία.

Στον Παναθηναϊκό εξέφραζαν την έκπληξη τους στις αρχές του μήνα που ο Τάσος Χατζηγιοβάνης δεν έκανε το άλμα από την Ελπίδων στην Ανδρών, μολονότι ο 21χρονος είναι από τους πιο παραγωγικούς παίκτες στη φετινή Super League, οδηγώντας τους πράσινους στο εκπληκτικό αήττητο σερί, με 2 γκολ και 4 ασίστ.

Κάποιοι απορούσαν μάλιστα που αντί αυτού προτιμήθηκε ο Γιάννης Φετφατζίδης…