Οι χειρότερες φανέλες που φόρεσαν ποτέ οι μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα
Βρείτε μας στο

Τη φανέλα της ομάδας σου τη φοράς με καμάρι.

Εκτός της περίπτωσης να βρίσκεσαι σε εχθρικό έδαφος ή (ακόμα χειρότερα) σε εξέδρα των αντιπάλων, την επιδεικνύεις πάντα με περηφάνια.

Όσο ιερό κι αν είναι όμως το έμβλημα του συλλόγου, όσο τιμημένα κι αν είναι τα χρώματά του, έχουν υπάρξει φορές που δεν σου άρεσε η εμφάνισή του.

Που ξενέρωσες με το σχέδιο, τους συνδυασμούς ή τις μοντερνιές που όλο και περισσότερο συνηθίζονται τα τελευταία χρόνια στο ποδόσφαιρο.

Όποιον «μεγάλο» του ελληνικού ποδοσφαίρου λοιπόν κι αν υποστηρίζεις, έχουν καταγραφεί επιλογές του στη φανέλα που θα ήθελε να ξεχάσει.

Τόσο η ίδια η ομάδα, όσο και (πολύ περισσότερο) οι οπαδοί της.

Όπως, για παράδειγμα, οι εξής:

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Ολυμπιακός (2003-04)

Προσπάθησε να συνδεθεί με το ένδοξο παρελθόν, αλλά εντέλει πήγε… άκλαυτη. Σχεδιασμένη με το σκεπτικό να τιμήσει την ομάδα-θρύλο της δεκαετίας του ’50, δεν κατάφερε ακριβώς να τη μιμηθεί. Ούτε σε στιλ, ούτε  σε αποτελέσματα! Με τη χοντρή ρίγα λοιπόν να παραπέμπει σε… Άγιαξ από την ανάποδη και το κόκκινο να επικρατεί υπερβολικά, δεν αγαπήθηκε ποτέ ιδιαίτερα από τον κόσμο. Όχι πως θα είχε ιδιαίτερη τύχη ν’ αγαπηθεί η φανέλα με την οποία χάθηκε το μοναδικό πρωτάθλημα σε 13 χρόνια και στιγματίστηκε με την επτάρα από τη Γιουβέντους, αλλά λέμε τώρα…

Οι χειρότερες φανέλες που φόρεσαν ποτέ οι μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα

Παναθηναϊκός (1989-90)

Η αλήθεια είναι ότι αναζητώντας τη χειρότερη εμφάνιση που έχει φορέσει ο Παναθηναϊκός, στο μυαλό έρχονται διάφορες εμπνεύσεις χρωματικών και σχεδιαστικών καινοτομιών που έχουν δοκιμαστεί κατά καιρούς.  Καμία όμως δεν πλησιάζει σε αστοχία την περιβόητη λαχανί (και μάλιστα φωσφορίζουσα) που φορέθηκε το 2006-07. Όχι μονάχα επειδή έκανε τους παίκτες του “τριφυλλιού” να μοιάζουν με σχολικούς τροχονόμους, αλλά κι επειδή συνδέθηκε επιπλέον με την απώλεια του Κυπέλλου από τη Λάρισα.

Οι χειρότερες φανέλες που φόρεσαν ποτέ οι μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα

 

ΑΕΚ (2016-17)

Έχει λανσάρει αρκετές φορές ασυνήθιστα χρώματα σε τρίτες εμφανίσεις. Μέχρι και πορφυρό (που παρέπεμπε στο Βυζάντιο) είχε φορεθεί στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Αυτό που επιλέχθηκε ωστόσο προ διετίας ήταν δύσκολο να το καταπιεί η πλειοψηφία του κόσμου. Γιατί η φαεινή ιδέα του φούξια (συνδυασμένο μάλιστα με το ιριδίζον μαύρο έμβλημα) έκατσε από την αρχή άσχημα στους οπαδούς. Έδωσε δικαίωμα στους απέναντι για καζούρα. Και όταν συνδυάστηκε με 2-3 άσχημα αποτελέσματα (ακόμα και ισοπαλία για το Κύπελλο στην Καρδίτσα) δόθηκε η καλύτερη αφορμή για να καταχωνιαστεί πρόωρα στις ντουλάπες.

Οι χειρότερες φανέλες που φόρεσαν ποτέ οι μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα

ΠΑΟΚ (1987-88)

Μπορεί να παραπέμπει σε μια πραγματικά αγνή εποχή (όπως υπενθυμίζει και ο αξέχαστος χορηγός που φιγουράρει στο κέντρο της) αλλά αν μη τι άλλο σε κάνει ν’ απορείς: Τι πραγματικά είχε στο μυαλό του εκείνος που τη σχεδίασε! Χωρίς να μπορείς να καταλάβεις αν θυμίζει περισσότερο πιτζάμα ή εμφάνιση ομάδας baseball από το Πίτσμπουργκ, καταλήγεις ότι τελικά δεν είναι τόσο σύνθετο. Θα μπορούσε να πρόκειται απλά για ένα λευκό μπλουζάκι, που κάποιος του τράβηξε… χειροκίνητα τις ρίγες με μαρκαδόρο!

Οι χειρότερες φανέλες που φόρεσαν ποτέ οι μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα