6 αξέχαστες «εκρήξεις» προπονητών στον πάγκο
Βρείτε μας στο

Κρανία που αλλάζουν χρώματα. Φλέβες έτοιμες να πεταχτούν έξω. Άναρθρες κραυγές ανακατεμένες με ακαταλαβίστικες εκφράσεις.

Θα μπορούσε εύκολα να είναι σκηνικό από θρίλερ. Και μεταξύ μας, για τους παίκτες που ήταν εκείνη την ώρα παρόντες το ίδιο τρομακτικό με θρίλερ πρέπει να ήταν.

Γιατί μιλάμε για φορές που προπονητές του μπάσκετ θόλωσαν εντελώς. Για τύπους που έχουν τα νεύρα τους από τη μέρα που γεννήθηκαν.

Και για περιστατικά όπου τα μάτια του κόουτς γύρισαν ανάποδα από την οργή και… όποιον πήρε ο χάρος.

Όπως, για παράδειγμα, τα εξής:

Γιάννης Ιωαννίδης με Γκάλη-Γιαννάκη, Σιγάλα και Τσανίδη

Όπως και να το κάνουμε, είναι μια κατηγορία μόνος του. Λατρεμένος από τους οπαδούς των ομάδων του και «κόκκινο πανί» για τους αντιπάλους, ο Γιάννης Ιωαννίδης υπήρξε η πιο πολυσυζητημένη μορφή των πάγκων για περίπου 20 χρόνια. Και κατά τη διάρκειά τους κατέγραψε μερικές αξέχαστες εκρήξεις:

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Είτε με τα επικά μπινελίκια σε τάιμ-άουτ του τελικού Κυπέλλου Άρης-ΠΑΟΚ (με τους Γκάλη-Γιαννάκη παρόντες). Είτε με την εκτόξευση μπουκαλιού στον νεαρό τότε Σιγάλα στο Τρεβίζο. Είτε με την… προσφορά του σακακιού του στον διαιτητή Τσανίδη έπειτα από την υπόδειξη ενός εσκεμμένου φάουλ στο ΣΕΦ…

Μπαρτζώκας με Μαυροειδή

Το πιο χαρακτηριστικό «μπινελίκι» των τελευταίων χρόνων του ελληνικού μπάσκετ! Έστω κι αν από τότε ο λατρεμένος Μπαρτζώκας έχει ξεστομίσει πολλά ακόμα! Στο εκτός έδρας παιχνίδι λοιπόν του Ολυμπιακού με την Μπασκόνια (κι ενώ οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται πίσω στο σκορ) ο Δημήτρης Μαυροειδής χάνει ένα εύκολο λέι-απ. Και στο τάιμ-άουτ που ακολουθεί, ο διαολισμένος κόουτς κάνει παρένθεση της ανάλυσής του στα αγγλικά για να του κατεβάσει ένα περιποιημένο «καντηλάκι» στα ελληνικά.

Ζντοβτς εναντίον Γκριν

Μεγάλος παίκτης, αμφιβόλου (ακόμα) αξίας προπονητής, σίγουρα εκρηκτικός τύπος! Σε λιγότερο από 1,5 χρόνο στην ΑΕΚ, ο Σλοβένος πρόλαβε να πλακωθεί κατά τη διάρκεια αγώνων με τρεις παίκτες του! Και όταν λέμε να πλακωθεί, δεν το λέμε μεταφορικώς, αλλά κυριολεκτικώς. Γιατί οι Ντι Τζέι Κούπερ και Τζέι Κόβαν Μπράουν είχαν αντιδράσει σχετικά ήπια στα «σχολιανά» τους, αλλά ο Τορίν Γκριν (σε παιχνίδι πλέι-οφ με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ) έπρεπε να συγκρατηθεί για να μην τον βουτήξει μετά από κίνηση που έκανε ότι μπορεί να τον χτυπούσε.

Ομπράντοβιτς με Πρόκομ

Είναι χιλιάδες οι φορές που έχει εκνευριστεί. Δεκάδες οι φορές που έχει πάρει το χαρακτηριστικό μελιτζανί χρώμα και νομίζεις ότι θα εκραγεί το κεφάλι του. Ένα όμως ήταν το κορυφαίο «μπαμ» που έκανε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη θητεία του στον Παναθηναϊκό. Τότε που -εξοργισμένος από την εικόνα των παικτών του στο παιχνίδι με την αδύναμη Πρόκομ- τους έκανε ΟΛΟΥΣ ταυτόχρονα αλλαγή. Και μετά στη συνέντευξη Τύπου φρόντισε να τους ρίξει το μεγαλύτερο «ξεχεστήρι» όλων των εποχών!