Το παράδοξο της Αυστραλίας: «Γιόρτασαν» το τέλος της καραντίνας σε γήπεδο με 50.000 ανθρώπους…
Βρείτε μας στο

Μέρες απόλυτης παραδοξότητας ζουν οι Αυστραλοί… Σε αυτήν την αχανής έκτασης και αραιοκατοικημένη χώρα, ένα κομμάτι του πληθυσμού μπορεί να γεμίζει ολόκληρα στάδια χωρίς το παραμικρό μέτρο κατά του κορωνοϊού, την ίδια ώρα που σε άλλα σημεία, συμπολίτες του οφείλουν να παραμένουν σε καθεστώς καραντίνας!

Οι Αρχές της χώρας έχουν εφαρμόσει το μέτρο των κατά τόπους λοκντάουν, ανάλογα με τον αριθμό των κρουσμάτων, αλλά πολλοί είναι εκείνοι που τονίζουν ότι στην περίπτωση του Μπρισμπέιν το παράκαναν…

Μόλις χθες (Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου) έσπασε ένα απίστευτο για τον υπόλοιπο κόσμο ρεκόρ, καθώς σχεδόν 50.000 άνθρωποι στριμώχτηκαν στο «Λανγκ Παρκ Αρένα» (χωρητικότητας 52.000 θεατών) για να παρακολουθήσουν έναν αγώνα ράγκμπι. Για την ακρίβεια, ο αριθμός των οπαδών ήταν 49.155, ελάχιστοι λιγότεροι πριν το sold out δηλαδή, που μαζεύτηκαν για να δουν από κοντά τον αγώνα μεταξύ του Κουίνσλαντ και της Νέας Νότιας Ουαλίας. Για τους λάτρεις της ιστορίας και της στατιστικής, απλά ας συμπληρώσουμε ότι το Κουίνσλαντ νίκησε με 20-14.

Μπορεί το παιχνίδι να ήταν… ντέρμπι, αλλά η παρουσία θεατών-ρεκόρ (το προηγούμενο ήταν οι 46.601 σε test event που προηγήθηκε) μαρτυρά ότι για τις τοπικές αρχές το παιχνίδι με τον κορωνοϊό έχει ήδη κριθεί, πριν καν αρχίσει να διατίθεται εμβόλιο.

Μέχρι πριν μερικές ημέρες η χωρητικότητα είχε περιοριστεί στο 75%, όμως με την περιοχή να μην έχει ανακοινώσει το παραμικρό κρούσμα εδώ και αρκετές εβδομάδες, η πρωθυπουργός της πολιτείας του Κουίνσλαντ, Αναστασία Πάλαστσουκ, ανακοίνωσε την άρση όλων των περιοριστικών μέτρων. Και μάλιστα δεν έμεινε εκεί, αλλά απεύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να γεμίσουν το στάδιο προκειμένου να «πανηγυρίσουν» όλοι μαζί τη νίκη της ομάδας τους. Πράγμα που έγινε αναφορικά και στα δύο σκέλη. Και γέμισε το γήπεδο και ο σύλλογος σημείωσε την πρώτη νίκη του σε τελική φάση από το 2017! Επομένως, το συγκεντρωμένο πλήθος είχε πολλούς λόγους για να τραγουδάει και να διασκεδάζει στις κερκίδες…

Το πραγματικά παράδοξο είναι το γεγονός ότι σε άλλα σημεία της Νότιας Αυστραλίας κάποιοι είναι υποχρεωμένοι να ζουν με πολλούς περιορισμούς, καθώς υπάρχουν τοπικά λοκντάουν, καραντίνες, μέτρα για την κυκλοφορία ή την πρόσβαση σε καταστήματα και υπηρεσίες.

Πιο συγκεκριμένα, η Αδελαΐδα έχει ήδη ανακηρυχτεί hotspot κορωνοϊού και οποιοσδήποτε ταξιδεύει από αυτήν την πόλη σε κάποια άλλη στην επικράτεια της χώρας, είναι υποχρεωμένος να παραμείνει σε καραντίνα σε ξενοδοχεία που έχουν αλλάξει καθεστώς χρήσης και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για αυτόν τον σκοπό.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Πάντως, τις τελευταίες 24 ώρες στην πολιτεία του Κουίνσλαντ, όπου έλαβε μέρος το event με τον αγώνα ράγκπι παρουσία 50.000 θεατών, αναφέρθηκαν 6 νέοι θάνατοι…