Καθώς η καθημερινή καταμέτρηση στο Ηνωμένο Βασίλειο υπερβαίνει τις 35.000 εδώ και αρκετές εβδομάδες, με τους θανάτους να οδεύουν συνολικά προς τις 100.000, η κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει ένα μέτρο που μπορεί να φέρει μια βελτίωση.
Έχει παρατηρηθεί από τους υπεύθυνους στο Υπουργείο Υγείας της χώρας ότι μόλις το 17% των ανθρώπων που παρουσιάζουν συμπτώματα, πάνε σε κάποια δομή για να κάνουν το τεστ, με την ερμηνεία να είναι ότι πολλοί δεν θέλουν να μάθουν ότι έχουν κορωνοϊό για να μη μπουν σε καραντίνα και τεθεί σε κίνδυνο η δουλειά τους.
Ακόμα κι αυτοί που τελικά μπορεί να έχουν αποδεδειγμένα κορωνοϊό, δεν είναι απόλυτα εναρμονισμένοι με την έννοια της καραντίνας και αυτό δημιουργεί σαφώς προβλήματα σε πολλά επίπεδα στον τομέα της υγείας και της κοινωνίας.
Έτσι, σύμφωνα με τον Independent, τη Guardian και όλα τα μεγάλα βρετανικά μέσα, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην παροχή επιδόματος 500 λιρών προς όσους έχουν κλείσει ραντεβού για να κάνουν το τεστ – ήδη στο Λίβερπουλ υπήρξαν πολλοί που αιτήθηκαν για το επίδομα, αλλά χωρίς να έχουν πάει για τεστ και ένα ποσοστό 76% των αιτήσεων απορρίφθηκε.
Στόχος είναι και να υπάρχει μια, έστω πρόσκαιρη οικονομική ανάσα προς τους ασθενείς, αλλά κυρίως ένα τεράστιο κίνητρο για να μείνουν σπίτι τους και να παρακινήσουν και φίλους ή συγγενείς να κάνουν το ίδιο.
Το εν λόγω μέτρο υπολογίζεται πως θα κοστίσει στον κρατικό προϋπολογισμό κοντά στα 450 εκατομμύρια λίρες ανά εβδομάδα και σίγουρα δεν πρόκειται να είναι το μόνο πρωτοφανές που θα δούμε σε αυτή την περίοδο από τις χώρες της Ευρώπης που μαστίζονται αθρόα σε αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας.