Κορωνοϊός: Έκδηλη ανησυχία για την μετάλλαξη της Νοτίου Αφρικής

Φαίνεται πως «σπάει» το εμβόλιο της Pfizer
Σε 3 χρόνια απ' την Pfizer: Έτσι θα λειτουργούν τα mRNA εμβόλια για τον καρκίνο που τον μετατρέπουν σε απλή νόσο
12 Απριλίου 2021 | 11:58

Ανησυχία προκαλούν στον επιστημονικό κόσμο τα ευρήματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο Ισραήλ σχετικά με μετάλλαξη του κορωνοϊού η οποία ανιχνεύθηκε στη Νότια Αφρική.

Η έρευνα εξέτασε περίπου 400 άτομα τα οποία είχαν διαγνωσθεί θετικά σε covid 19 (και μάλιστα στη συγκεκριμένη μετάλλαξη της Νοτίου Αφρικής) μετά από 14 ή περισσότερες ημέρες την λήψη μιας ή και δύο δόσεων του εμβολίου της Pfizer. Στη συνέχεια συνέκρινε τα δεδομένα με αντίστοιχο αριθμό ατόμων που είχαν νοσήσει χωρίς όμως να έχουν εμβολιαστεί.

Αν και η παραλλαγή της Νοτίου Αφρικής (γνωστής ως Β.1.351) βρίσκεται μόνο στο 1% επί των συνολικών κρουσμάτων κορωνοϊού παγκοσμίως, διαπιστώθηκε πως στους ασθενείς που είχαν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου το ποσοστό αυτό ήταν 8 φορές υψηλότερο συγκρινόμενο με εκείνο των ατόμων που δεν είχαν εμβολιαστεί. Δηλαδή 5,4% έναντι μόλις 0,7 %, γεγονός που μεταφράζεται στην διαπίστωση ότι το εμβόλιο αυτής της εταιρείας είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματικό σε αυτή την μετάλλαξη, σε σύγκριση με άλλες ή και με την αρχική μορφή του ιού.

Όπως είναι φυσικό, η έρευνα προκάλεσε συζητήσεις αλλά και ανησυχία, με την υποσημείωση πάντως ότι το δείγμα το οποίο χρησιμοποιήθηκε στο Ισραήλ είναι αρκετά μικρό για να βγάλει κανείς σίγουρα συμπεράσματα, ωστόσο οι επιστήμονες συμφωνούν ότι πρόκειται για θέμα το οποίο απαιτεί περαιτέρω διερεύνηση.

Menshouse.gr © 2022 - All Rights Reserved