Εμβόλιο Pfizer: Τελειώνει οριστικά το μεγαλύτερο επιχείρημα των αρνητών
Βρείτε μας στο

Αρχές Σεπτεμβρίου –το αργότερο- αναμένεται να καταρρεύσει ένα από τα βασικά «επιχειρήματα» των οπαδών του κινήματος κατά των εμβολίων που αναπτύχθηκαν στην μάχη κατά του Covid 19. Τότε, σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα «New York Times» αναμένεται ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων να δώσει την οριστική και πλήρη έγκριση για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά του κορονοϊού.

Αυτή η εξέλιξη αφαιρεί από το σύνολο των αρνητών ένα τεράστιο κομμάτι τους, το οποίο μέχρι σήμερα προσπαθούσε να διατηρήσει ένα «σοβαρό» προφίλ προκειμένου να μην ταυτιστεί με τους κάθε λογής «ψεκασμένους», υιοθετώντας ένα διαφορετικό αφήγημα και αφήνοντας στην άκρη τσιπάκια και άλλα τέτοια φαιδρά.

Τι έλεγαν, λοιπόν, αυτοί οι άνθρωποι; Υποστήριζαν ότι θεωρούν πως το χρονικό διάστημα που απαιτήθηκε για την ανάπτυξη εμβολίων ήταν αρκετά μικρό και ότι οι διάφορες εταιρείες είχαν λάβει από τους διάφορους αρμόδιους φορείς μόνο προσωρινή άδεια. Αδιαφορώντας για την επιχειρηματολογία των ειδικών και με το… σιγοντάρισμα ορισμένων άλλων, τόνιζαν ότι δεν είναι γενικά και αόριστα κατά των εμβολίων, αλλά θα ήθελαν τα συγκεκριμένα εμβόλια να έχουν «κανονική» άδεια προκειμένου να δεχτούν να εμβολιαστούν.

Εμβόλιο Pfizer: Τελειώνει οριστικά το μεγαλύτερο επιχείρημα των αρνητών

Βέβαια, μεταξύ μας τώρα, όλα τα παραπάνω έμοιαζαν μάλλον φτηνές δικαιολογίες και οι περισσότεροι εξ ημών ήμασταν σίγουροι ότι επρόκειτο για μια πρόφαση και τίποτα παραπάνω. Τώρα αυτό θα είναι πολύ εύκολο να αποδειχθεί μέσα σε ελάχιστες εβδομάδες.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν, λοιπόν, οι Times, μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται αυτή η ιστορία να τελειώσει, αφού επικαλούμενοι δικές τους ανεξάρτητες πηγές, αποκαλύπτουν ότι στις 6η Σεπτεμβρίου θα δοθεί από την FDA οριστική άδεια κυκλοφορίας στο σκεύασμα της σύμπραξης της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας με την γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας, το οποίο έχει τεθεί στην κυκλοφορία ήδη από τις 11 Δεκεμβρίου 2020, λαμβάνοντας τότε, όπως ξέρουμε όλοι και όπως συνέβη και με άλλα εμβόλια, ειδική άδεια επείγουσας χρήσης.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζο Μπάιντεν, είχε προϊδεάσει προ ημερών για αυτή την εξέλιξη, τονίζοντας ότι αναμένει κάτι τέτοιο στις αρχές του φθινοπώρου, ενώ και ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων μέσω των υψηλότατων αξιωματούχων του ξεκαθάριζε ότι το να δοθεί η οριστική έγκριση αποτελούσε μία από τις σημαντικότερες προτεραιότητές του.

Τώρα όλοι βλέπουν πρωτιά: Οι πρώτες εικόνες από το εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού που θα απογειώσει το «Ζάρι» στη Eurovision (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τώρα όλοι βλέπουν πρωτιά: Οι πρώτες εικόνες από το εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού που θα απογειώσει το «Ζάρι» στη Eurovisio

Εμβόλιο Pfizer: Τελειώνει οριστικά το μεγαλύτερο επιχείρημα των αρνητών

Και αυτό διότι ναι μεν στις ΗΠΑ έχουν ήδη λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου 192.000.000 πολίτες, νούμερο που αντιστοιχεί στο 70% του ενήλικου πληθυσμού και στο 58% επί του συνόλου, αλλά την τελευταία εβδομάδα παρατηρείται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. Για την ακρίβεια, η 27η Ιουλίου αποδείχτηκε «καταστροφική» ημέρα, με 66.000 κρούσματα, αριθμός έξι φορές μεγαλύτερος σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του Ιουνίου.

Η μετάλλαξη Δέλτα αποτελεί τον βασικό λόγο για αυτή την εξέλιξη, γεγονός που ώθησε ακόμη περισσότερο τις εξελίξεις, ενώ μετά την Pfizer/BioNTech, στην ίδια διαδικασία θα υποβληθεί και η Moderna, η οποία επίσης έχει καταθέσει αίτηση στον FDA προκειμένου να ακολουθήσει και εκείνη ανάλογη πορεία και να λάβει την οριστική άδεια.

Σίγουρα αυτή η εξέλιξη θα φέρει αρκετούς σε δύσκολη θέση, στερώντας τους από το βασικό επιχείρημά τους, αλλά φαντάζει απίθανο να τους αλλάξει τελικά την γνώμη. Τουλάχιστον, όμως, θα έρθει ως απόδειξη ότι δεν αξίζει να χαλάς το σάλιο σου (είναι και επικίνδυνο αυτές τις δύσκολες και περίεργες μέρες) για να τους πείσεις για πράγματα που είναι αυταπόδεικτα.