Μετάλλαξη Δέλτα – Εμβόλια: Πόσο αποτελεσματικά είναι τα σκευάσματα της Pfizer και της AstraZeneca
Βρείτε μας στο

«Φωτιά» έχουν πάρει τα αιτήματα για ραντεβού όσων θα λάβουν την 3η (αποκαλούμενη) «αναμνηστική» δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, αφού πλέον γίνεται ολοένα και πιο κατανοητό ότι χωρίς αυτό ο κίνδυνος από το 4ο κύμα γίνεται ολοένα και μεγαλύτερος. Ταυτόχρονα η δυναμική των λεγόμενου «αντιεμβολιαστικού» κινήματος δείχνει να περιορίζεται αφού ακόμη και άτομα που προβλήθηκαν ως… «γκουρού», τελικά καταλήγουν να βάλουν το… μπόλι (όπως χαρακτηριστικά το έλεγαν) στον οργανισμό τους.

Τα νούμερα έχουν πάρει την ανηφόρα, ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων αυξάνεται, καθημερινά «φλερτάρουμε» με εφιαλτικά ρεκόρ και η κυβέρνηση έχει βασίσει πάνω τους το κύριο βάρος της επικοινωνιακής πολιτικής της ώστε να πειστούν όλοι για την ανάγκη του εμβολιασμού.

Πάνω σε αυτήν την ζέση της πάντως κάνει ένα τεράστιο λάθος το οποίο στη συνέχεια ευθύνεται μέχρι ενός βαθμού και για το σημερινό «χάλι». Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα χιλιάδες νέα κρούσματα έχουν φέρει αύξηση ύψους 200% στους εμβολιασμούς υπό τον φόβο ενός νέου γενικευμένου λοκντάουν ή (σενάριο πολύ πιο πιθανό) περιορισμού των «ελευθεριών» που υπάρχουν τώρα σε εστίαση, θεάματα και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις.

Έχουμε, όμως, κι εμείς οι «μπολιασμένοι» ευθύνες γι’ αυτό το χάλι

Ένας πολύ σοβαρός κίνδυνος ελλοχεύει πίσω αυτήν την επικοινωνιακή πολιτική και δυστυχώς συντηρείται και «θεριεύει» εν μέρει εξαιτίας της, στο μυαλό εκείνων που τελικά αποφασίζουν να εμβολιαστούν. Και δεν είναι άλλος από την ψευδαίσθηση του «άτρωτου» την οποία κουβαλούν πολλοί εμβολιασμένοι. Υιοθετώντας, δηλαδή, συμπεριφορές που μοιάζουν λες και αντί για εμβόλιο κάποιος τους προσέφερε κάποιου είδους «αλεξίσφαιρο γιλέκο» που αντί για σφαίρες αποκρούει τις επιθέσεις του κορωνοϊού.

Η επιστημονική κοινότητα γνωρίζει πολύ καλά πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, δυστυχώς όμως σχεδόν από την αφετηρία του προγράμματος εμβολιασμού, η φωνή της δεν ακούστηκε αφού σκεπάστηκε κυρίως από εκείνη όσων έχουν την ευθύνη της πολιτικής διαχείρισης της κρίσης. Και η απόδειξη για αυτό δεν είναι άλλη από την κοινή πεποίθηση της πλειοψηφίας του κόσμου ότι το εμβόλιο θα παρείχε 100% προστασία, κάτι που φυσικά δεν ισχύει. Κι όμως ελάχιστοι το είχαν ακούσει παρά το γεγονός ότι –για παράδειγμα- τα δελτία ειδήσεων υπήρξαν σχεδόν μονοθεματικά και προέβαλλαν διαρκώς ειδήσεις σχετικές με τον covid 19!

Έχουμε, όμως, κι εμείς οι «μπολιασμένοι» ευθύνες γι’ αυτό το χάλι

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;

Υπήρχε, λοιπόν, άφθονος χρόνος και εύκολος τρόπος για να καταλάβουμε καλύτερη τι σημαίνει εμβόλιο, τι σημαίνει ιικό φορτίο και πώς αυτά τα δύο συνδέονται μεταξύ τους ώστε να ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΝ και όχι να εξαφανίσουν την πιθανότητα μετάδοσης του ιού. Εάν αυτό είχε συμβεί έγκαιρα, θα είχαμε αποφύγει και τα «καουμποϊλίκια» πολλών εμβολιασμένων οι οποίοι σε επικινδυνότητα κοντράρονται στα ίσια με τους «ψεκασμένους», αποτελώντας ουσιαστικά την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος.

Συνθέτοντας μαζί με αυτούς ένα ετερόκλητο πλήθος ανθρώπων που εξαιτίας ελλιπούς και περιορισμένης πληροφόρησης (ή και επιλεκτικής σε ορισμένες περιπτώσεις) συνεχίζουν να συντηρούν αυτήν την ισορροπία τρόπου σε τεντωμένο σκοινί και ευθύνονται για το γεγονός ότι το περίφημο 4ο κύμα μπορεί να έρθει σαν τσουνάμι που θα διαλύσει ακόμη και όσα με πολύ κόπο έχουν επιτευχθεί μέχρι τώρα.