Όμικρον 5: Το διαφορετικό σύμπτωμα στους εμβολιασμένους την 1η μέρα που νοσούν δείχνει ότι είναι θετικοί πριν το self test
Βρείτε μας στο

Στα γνωστά συμπτώματα των διαφόρων παραλλαγών της Covid 19 που συνεχίζει να ταλαιπωρεί –έστω και πιο ήπια πλέον- τον πληθυσμό σε όλον τον πλανήτη, έρχεται να προστεθεί ακόμη ένα.

Πρόκειται για τις στομαχικές διαταραχές οι οποίες εκδηλώνονται με ενοχλήσεις, πόνους αλλά και την ακόμη πιο δυσάρεστη για όλους, διάρροια.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που αναλύει η εφαρμογή ZOE Health Study για την παρακολούθηση της υγείας του πληθυσμού στη Βρετανία, την τρέχουσα χρονιά –δηλαδή μέσα στο 2022- έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των ατόμων που προσβάλλονται από κορωνοϊό και νοσούν, δηλώνοντας και αυτό το επιπλέον σύμπτωμα.

Μελετώντας τα στοιχεία, οι ειδικοί τείνουν να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι η διάρροια είναι μάλλον ένα σύμπτωμα που συνήθως εμφανίζεται στα πρώτα στάδια εκδήλωσης της ίωσης και επιδεινώνεται στη συνέχεια.

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων διαρκεί δύο ημέρες, αλλά έχουν καταγραφεί και περιστατικά που εκδηλώνεται ακόμη και μια ολόκληρη εβδομάδα, ιδιαίτερα στους ενήλικες.

Επιπλέον ακόμη μια κοινή συνισταμένη είναι ότι η διάρροια εμφανίζεται πολύ συχνά σε ανθρώπους που έχουν κάνει διπλή ή και τριπλή δόση εμβολιασμού και για αυτό οι επιστήμονες τονίζουν ότι εάν κάποιος νιώσει τέτοιου τύπου στομαχικές διαταραχές, καλό είναι να μην τις αγνοήσει θεωρώντας ότι είναι άσχετες με την covid αλλά να σπεύσει άμεσα να κάνει κάποιο τεστ για κορωνοϊό.