Από τις 14:00 κρύβει τον ήλιο: Η άγρια παραλία με τα 158 σκαλοπάτια είναι ένα θαύμα της φύσης που πρέπει να παραμείνει ανέγγιχτο (Pics)
Βρείτε μας στο

Τα Κύθηρα σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν τον δημοφιλέστερο καλοκαιρινό προορισμό. Γι’ αυτό, βλέπεις, έχουν φροντίσει τα μεγαθήρια Μύκονος, Σαντορίνη, Πάρος, Ρόδος και πολλά ακόμα κοσμοπολίτικα νησιά.

Στην περίπτωση του νησιού της Αφροδίτης, έχουμε να κάνουμε με μια πολύ πιο «αθόρυβη» επιλογή. Ή για να ακριβολογούμε, με μια «ήρεμη» δύναμη.

Το νησί μπορεί να θεωρείται εναλλακτικός προορισμός, δεν θα ήταν όμως ψέμα αν λέγαμε πως αποθεώνεται διεθνώς τόσο μέσω αφιερωμάτων σε ταξιδιωτικές ιστοσελίδες όσο στα μέσα δικτύωσης που αποτελούν -κατά κοινή ομολογία- την καλύτερη διαφήμιση.

Και όχι άδικα, καθώς το νησί της νοτίου Ελλάδας αποτελεί ένα οφθαλμικό -και όχι μόνο- διαμάντι, το οποίο προσφέρει πληθώρα συγκινήσεων στους ταξιδιώτες, με τις υπέροχες παραλίες του να κλέβουν με συντονισμένες κινήσεις την παράσταση.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kythira, Greece ☀️ (@kythira_greece) στις

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;

Οι περισσότεροι μάλλον θα υποστηρίξουν πως το Καλάμι είναι η καλύτερη παραλία σε ολόκληρα τα Κύθηρα, ενδεχομένως επηρεασμένοι και από το γεγονός πως απαιτείται περιπέτεια αρκετής ώρας προκειμένου να φτάσεις σε αυτήν, όμως το πραγματικό number one βρίσκεται λίγο πιο πέρα.

Το Καλαδί, περί ου ο λόγος, βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του νησιού. Πρόκειται για μια εκθαμβωτική, εκτός εισαγωγικών, βοτσαλωτή παραλία με εξωπραγματικά γαλασοπράσινα νερά που, πιστέψτε μας, θα σας κόψουν την ανάσα σε βαθμό που θα φλερτάρετε με την ηθελημένη ασφυξία.

Τρεις υπέροχοι όρμοι -με τον τρίτο να είναι και ο πιο εντυπωσιακός, μιας και περνάτε μέσα από σπηλιά για να φτάσετε εκεί- θα αποζημιώσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό τουρίστα, ο οποίος, βέβαια, θα πρέπει πρώτα να οδηγήσει για λίγη ώρα σε χωματόδρομο και στη συνέχεια να κατέβει 158 λιθόστρωτα σκαλάκια προκειμένου να φτάσει κοντά στο νερό!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @spic7 στις

Ταλαιπωρία, ναι. Αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ούτε μισός που να το μετάνιωσε. Η παραλία είναι ανοργάνωτη, αλλά ακόμα και αν φτάσετε εκεί χωρίς τον απαιτούμενο εξοπλισμό, θα σας αποζημιώσει. Βλέπετε ο τεράστιος βράχος που χωρίζει το Καλαδί στα δυο μετά τις 14:00 δημιουργεί μια εξωπραγματική φυσική σκιά που παίρνει τη σκοτούρα του ήλιου απ’ το μυαλό σου και σε αφήνει να απολαύσεις τα καταγάλανα νερά της παραλίας.

Το Καλαδί ενδείκνυται για τις μέρες που δε φυσάει καθόλου ή, έστω, φυσάει δυτικός άνεμος, καθώς (αυτό είναι κάτι που μπορούν να σας το επιβεβαιώσουν και οι ντόπιοι) αν πέσετε σε μέρα με νότιο ή δυνατό βόρειο άνεμο τότε καλύτερα να το αποφύγετε, μιας και σηκώνει πολύ, και επικίνδυνο, κύμα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Arisp 🇬🇷 (@aris_patelaros) στις

Η παραλία είναι ήσυχη ακόμα και τον Δεκαπενταύγουστο και μια «αδιάσπαστη» ηρεμία καλύπτει τα πάντα, μιας και δεν είναι οργανωμένη. Την τελευταία τριετία, όμως, υπάρχει μια καντίνα στο πάρκινγκ απ’ όπου και μπορείτε να προμηθευτείτε τ’ απαραίτητα, καθώς επίσης και 2-3 παιδιά που εκτελούν χρέη… ντελίβερι αν τους το ζητήσετε και θα σας φέρουν νερό, σαντουιτσάκια και λοιπά καλούδια, ανεβοκατεβαίνοντας συνεχώς τα σκαλοπάτια. Γι’ αυτό, αν επιλέξετε να παραγγείλετε, προσπαθήστε να το κάνετε μία φορά και να μην τα εξαντλήσετε.

Για όλους τους παραπάνω λόγους το Καλαδί μοιάζει με υγρό Παράδεισο επί της ελληνικής γης, καθώς η ομορφιά του δεν αμφισβητείται από κανέναν. Μάλιστα, ο Guardian, το έχει συμπεριλάβει στη λίστα με τις 40 καλύτερες παραλίες της Ευρώπης.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hannah Grace 🧜🏼‍♀️ (@cosmiclove504) στις

Βέβαια, υπάρχει ένας μικρός αστερίσκος για τις πιο σεμνότυφες ψυχές: αρκετοί άνθρωποι όταν πηγαίνουν στο Καλαδί λένε «ναι» στον γυμvισμό, πετώντας τα μαγιό τους και κολυμπάντως απολύτως… ελεύθεροι.

Ακόμα κι αν δεν είσαι φαν του συγκεκριμένου σπορ, το Καλαδί είναι τόσο δελεαστικό από την πρώτη κιόλας ματιά που είμαστε σίγουροι πως θα το αντέξεις κι αυτό!