Ζεστή 365 μέρες: Στη μοναδική παραλία της Ελλάδας που το νερό βαθαίνει μετά από 30μ. οι βουτιές ξεκίνησαν ήδη (Pics)
Βρείτε μας στο

Στο πρώτο τρίτο του καλοκαιριού ένα από τα νησιά που ξεχώρισαν είναι αναμφίβολα η Κέρκυρα. «Ευλογημένο από τους θεούς, ένα από τα πιο πράσινα ελληνικά νησιά, με εκπληκτική χλωρίδα και πανίδα και μία τεράστια αμμώδη παραλία». Με αυτά τα λόγια περιέγραφε την Κέρκυρα το αμερικανικό «Forbes», στη λίστα προτάσεων του με τους top 10 ευρωπαϊκούς προορισμούς του προπέρσινου καλοκαιριού.

Ασφαλώς δεν υπάρχει καμία… ανακρίβεια στην περιγραφή καθώς η μαγευτική Κέρκυρα με την πλούσια βλάστηση, τις γαλαζοπράσινες θάλασσες, την αρχιτεκτονική κληρονομιά και την αριστοκρατική φινέτσα είναι ένα από τα νησιά που μπορεί να προσφέρει οτιδήποτε ζητά ο καθένας. Είτε ο επισκέπτης θέλει να περπατήσει στη μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων και να ταξιδέψει πίσω στο χρόνο, εισπνέοντας την ενετική ατμόσφαιρα της Παλιάς Πόλης (μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco), είτε να επιδοθεί σε πληθώρα φυσιολατρικών αποδράσεων, η Κέρκυρα θαρρείς ότι προικίστηκε από το Θεό με όλα τα καλά που διάλεξε Αυτός να μοιράσει επί Γης.

Την ώρα που Μύκονος και Σαντορίνη «πέφτουν»: Το νησί - έκπληξη που δεν ξέφυγε στις τιμές κάνει ρεκόρ φέτος (Pics)

Από την κοσμικότητα του Λιστόν, τα γραφικά σοκάκια και την συλλεκτική πολιτισμική ταυτότητα της πρωτεύουσας, έως τις χρυσαφένιες αμμουδιές, τα κρυστάλλινα νερά και τους καταπράσινους λόφους, το δεύτερο σε μέγεθος νησί του Ιονίου (αλλά μακράν πρώτο σε πληθυσμό) μοιάζει με ένα διαιρεμένο σε μικρά κομμάτια πίνακα ζωγραφικής που περιμένει να τα ενώσεις. Είναι ένα νησί που πλημμυρίζει ιστορία, περικλείοντας στην αρχιτεκτονική και τα πολιτιστικά αξιοθέατά – ακόμα και στη γαστρονομία – τις βενετικές, αγγλικές και γαλλικές επιρροές, που σε συνδυασμό με το ελληνικό στοιχείο προσδίδουν ένα μοναδικό χρώμα, που όμοιο του δεν συναντά πουθενά αλλού κανείς στην Ελλάδα.

Την ώρα που Μύκονος και Σαντορίνη «πέφτουν»: Το νησί - έκπληξη που δεν ξέφυγε στις τιμές κάνει ρεκόρ φέτος (Pics)

Το μόνο… αρνητικό με την Κέρκυρα είναι ότι οι μέρες για να την εξερευνήσεις ποτέ δεν φτάνουν, πάντα θα φεύγει κάποιος με την αίσθηση ότι έπρεπε να παρατείνει τη διαμονή του. Αυτή είναι όμως και η μαγεία της, το νεύμα που σου κάνει κλείνοντας το μάτι ότι επιβάλλεται τουλάχιστον ένα ακόμα «ραντεβού» μαζί της. Και πιστέψτε μας, έχει τον τρόπο της να μην ξεχάσεις ποτέ την υπόσχεση που της έδωσες…

Την ώρα που Μύκονος και Σαντορίνη «πέφτουν»: Το νησί - έκπληξη που δεν ξέφυγε στις τιμές κάνει ρεκόρ φέτος (Pics)

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»

H Παλαιοκαστρίτσα

Δεν χρειάζεται να μείνεις πολλές ώρες πάντως για να διαπιστώσεις ότι η φύση έχει ευλογήσει αυτόν τον τόπο, συνεπαρμένος από το… όργιο χλωρίδας που ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια σου. Τις πλαγιές της να πλημμυρίζουν από πεύκα, κυπαρίσσια και ευκάλυπτους και να κυλούν σαν σε πρωτογονικό καθήκον προς τα καταγάλανα νερά.

Την ώρα που Μύκονος και Σαντορίνη «πέφτουν»: Το νησί - έκπληξη που δεν ξέφυγε στις τιμές κάνει ρεκόρ φέτος (Pics)

To κανάλι της αγάπης, ή αλλιώς το περίφημο Canal D’ amour κοντά στο χωριό Σιδάρι

Η ποικιλομορφία των παραλίων είναι το συμπλήρωμα στο φυσικό κάλλος τους. Στη δυτική ακτή δεσπόζουν η ξακουστή Παλαιοκαστρίτσα, η ανάλογης δημοφιλίας αμμώδης παραλία του Αγίου Γεωργίου Πάγων, οι Έρμονες, η Γλυφάδα και η Μυρτιώτισσα. Ανατολικά, συνθέτουν το αντίβαρο ο γραφικός κόλπος της Κουλούρας, η κοσμική Δασιά και το ψιλό χαλίκι της παραλίας Μπαρμπάτι. Στα νότια κυριαρχούν ο Άη Γόρδης, η παραλία του Αρκουδίλα και το μοναδικής ομορφιάς φυσικό φαινόμενο του Χαλικούνα, μια χρυσαφένια λωρίδα άμμου περίπου 3 χλμ., που εκτείνεται κατά μήκος της Λίμνης Κορισσίων, χωρίζοντας τη λίμνη και τη θάλασσα.

Την ώρα που Μύκονος και Σαντορίνη «πέφτουν»: Το νησί - έκπληξη που δεν ξέφυγε στις τιμές κάνει ρεκόρ φέτος (Pics)

Η παραλία του Άη Γόρδη

Η Λίμνη Κορισσίων είναι προστατευόμενη περιοχή ως ο σημαντικότερος υγροβιότοπος του νησιού, φιλοξενώντας πάνω από 120 είδη πουλιών (φλαμίγκος και κορμοράνοι μεταξύ αυτών), διάφορα είδη χελώνων και εκατοντάδες είδη αυτοφυούς βλάστησης.

Ο Χαλικούνας είναι ο παράδεισος των surfers και όσων κάνουν Kite surfing, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Τα νερά της λίμνης είναι πάντα λάδι, σε ένα σκηνικό απόλυτου κοντράστ με την άγρια (ανά ημέρες) θάλασσας που βρίσκεται λίγες δεκάδες μέτρα μακριά.

Την ώρα που Μύκονος και Σαντορίνη «πέφτουν»: Το νησί - έκπληξη που δεν ξέφυγε στις τιμές κάνει ρεκόρ φέτος (Pics)

Η εντυπωσιακή παραλία του Χαλικούνα ανάμεσα σε λίμνη και θάλασσα

Η χλωρίδα της περιοχής είναι πλουσιότατη, εκτός από καλαμιώνες και αρμυρίκια, υπάρχουν άσπρα κρίνα και 14 διαφορετικά είδη ορχιδέας πάνω στην άμμο. Το εκπληκτικό τοπίο συμπληρώνεται από ένα είδος θαλασσόκεδρου που ευδοκιμεί στις βόρειες ακτές της Μεσογείου και βρίσκεται σε τέτοια αφθονία στην περιοχή, με αποτέλεσμα τη δημιουργία του πανέμορφου κεδροδάσους της λίμνης Κορισσίων. Εξαιτίας του μεγάλου μεγέθους της, στον Χαλικούνα δεν παρατηρείται ποτέ συνωστισμός και είναι αυτή που επιλέχθηκε από το περιοδικό Forbes στην 5η θέση της λίστας με τις καλύτερες – πιο ασφαλείς παραλίες της Ευρώπης στον απόηχο της πανδημίας.

Θα μπορούσε κανείς να γράφει μέρες… ολόκληρες για την Κέρκυρα και τις attraction του νησιού (από μόνη της η γαστρονομία είναι ξεχωριστό κεφάλαιο), αλλά επειδή μετά απ’ όλα αυτά μας έκλεισε και μας το… μάτι, κάπου εδώ σας αφήνουμε να αναζητήσετε πότε θα είναι το δικό σας ραντεβού μαζί της. Φέτος που δεν ανέβασε τις τιμές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, θα είναι σίγουρα στους μεγάλους νικητές του καλοκαιριού!