Η πρωταθλήτρια του εσωτερικού τουρισμού: Το μικρό νησί που είχε φέτος 100% πληρότητα και πάνω από 50% Έλληνες τουρίστες (Pics)
Βρείτε μας στο

Η πεταλούδα του Αιγαίου μπαίνει με το σπαθί της στη λίστα των μεγάλων νικητών της φετινής τουριστικής σεζόν:

«Η Αστυπάλαια σημείωσε εντυπωσιακή πορεία κρατήσεων με πληρότητα μέχρι και 100% από τις 20 Ιουλίου έως τα τέλη Αυγούστου. Τη “μερίδα του λέοντος” είχαν οι Έλληνες επισκέπτες με εκτιμώμενο ποσοστό άνω του 50%, ωστόσο σημαντικές ήταν και οι αφίξεις από το εξωτερικό. Στο φετινό αποτέλεσμα συνέβαλαν το μήνυμα που εκπέμπουμε ως ποιοτικός προορισμός με “πράσινες” καινοτομίες αλλά και το ντεμπούτο της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με νησιά των Δωδεκανήσων που διαθέτουν διεθνή αεροδρόμια», δήλωσε, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Αστυπάλαιας Νίκος Κομηνέας.

Αυτή είναι η φωτεινή όψη του φεγγαριού: ένα μικρό, υπέροχο, παραδεισένιο νησί με βραχώδεις ακτές που βρίσκεται στο μεταίχμιο ανάμεσα στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα και μοιάζει να καλεί, σαν εκπάγλου καλλονής Σειρήνα, τους τουρίστες να το επισκεφτούν καθώς μπορεί να προσφέρει, εξαιτίας μιας σειράς λόγων που θα εξηγήσουμε παρακάτω, ασφαλείς διακοπές.

Ο λόγος για την Αστυπάλαια των λίγων (1300) μόνιμων κατοίκων, η οποία αποτέλεσε έναν από τους top φετινούς προορισμούς ρίχνοντας στο καναβάτσο τον κορωνοϊό.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Melograno Villas (@melogranoluxuryvillas) στις

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Τη διαφορά φέτος για την Αστυπάλαια έκαναν οι Έλληνες τουρίστες οι οποίοι προτίμησαν το νησί για να κάνουν τις διακοπές τους μακριά από την πολυκοσμία, τον συνωστισμό και τη βαβούρα των μεγάλων νησιών. 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη mari (@mari.no.tabi) στις

Σε μεγάλο βαθμό στο νησί ο επισκέπτης θα βρει αυτόνομα διαμερίσματα και δωμάτια, με τις κλίνες να έχουν την σχετική αυτονομία και στη θάλασσα, πράγμα που σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να βρει μια… ατομική παραλία, κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις από τους υπόλοιπους λουόμενους.

Η «Πεταλούδα του Αιγαίου», όπως είναι το προσωνύμιό της, δεχόταν τα τελευταία χρόνια περισσότερους από 30.000 τουρίστες το καλοκαίρι, νούμερο σχεδόν εξωπραγματικό αν λάβουμε υπόψη τους προαναφερθέντες 1300 μόνιμους κατοίκους της.

Και φέτος κατόρθωσε να ξεπεράσει τις προσδοκίες καταγράφοντας μια από τις καλύτερες και πιο παραγωγικές σεζόν της τελευταίας δεκαετίας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BEAUTIFUL ♡ ISLANDS (@alluring_islands) στις

Ακόμα και το κέντρο υγείας του νησιού αποτελεί- πάντα δεδομένου του μεγέθους της Αστυπάλαιας- την εξαίρεση στον κανόνα της… εγκατάλειψης, μιας και υπάρχουν 4 γιατροί που μπορούν να περιθάλψουν τους νοσούντες, ενώ υπάρχει μέριμνα και για αρκετά δωμάτια απομόνωσης σε περίπτωση που βρεθεί ύποπτο κρούσμα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kallichoron Art Boutique Hotel (@kallichoron) στις

Επομένως, πάρτε τα μαγιό σας και ετοιμαστείτε για ένα υγρό παραμύθι στα νερά του Αγίου Ιωάννη Ρίχτη, στις Κουνούπες, στο Μπλε Λιμανάκι, στο Στενό και την Παχιά Άμμο και σε πληθώρα ακόμα παραλιών, πολλές εκ των οποίων δίνουν την αίσθηση πως ξεπετάγονται από το πουθενά, μιας και είναι αχαρτογράφητες και «αιφνιδιάζουν» τον επισκέπτη!

Αν ψάχνετε, λοιπόν, ένα ήσυχο, υπέροχο νησί που έχει… Αύγουστο και τον Σεπτέμβρη μάλλον το βρήκαμε για εσάς.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Astypalea Island (@astypaleaisland) στις

Τι λέτε, φύγαμε;