No1 ως τώρα με διαφορά: Ο δημοφιλέστερος προορισμός στην Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι δεν είναι νησί (Pics)
Βρείτε μας στο

«Ελλάδα» και «διακοπές» μπορεί να αποτελούν έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες στο μυαλό όλων μας, δεν θα ήταν ψέμα, όμως, αν λέγαμε πως το μυαλό των περισσοτέρων όταν μιλούν για ελληνικό ήλιο, θάλασσες και παραλίες μοναδικής ομορφιάς πάει σε κάποιο από τα δημοφιλή νησιά μας.

Έλα, όμως, που οι πιο… ψαγμένοι τουρίστες γνωρίζουν πως η Ελλάδα «κρύβει» πολλά ειδυλλιακά  μέρη για καλοκαιρινές διακοπές πέρα από Κυκλάδες, Επτάνησα, Δωδεκάνησα και Σποράδες; Πράγμα που επιβεβαιώνει και νέα έρευνα της παγκόσμιας συμβουλευτικής εταιρείας με εξειδίκευση στον τουρισμό «Horwath HTL», η οποία θέλει την Ελλάδα να βρίσκεται 3η στην προτίμηση των τουριστών στη Μεσόγειο, μετά την Ισπανία (22,04%) και την Ιταλία (15,70%).

Το 15,01% των ταξιδιωτών επιθυμούν τα ταξιδέψουν στη χώρα μας ακόμα και εν μέσω πανδημίας, στην πλειοψηφία τους όμως όχι σε κάποιο νησί αλλά στην όμορφη Χαλκιδική!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vasileios Athanasiadis (@vacilitator911) στις

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Στις προτιμήσεις των τουριστών ακολουθούν η Κρήτη, η Σαντορίνη, η Κέρκυρα, η Μύκονος και η Ρόδος ενώ άλλοι ελληνικοί προορισμοί που είχαν την τιμητική τους στην εν λόγω έρευνα είναι μερικά νησιά του Ιονίου και των Κυκλάδων, η Κως και η Πελοπόννησος.
Απ’ όλα έχει το μενού, σα να λέμε, με εμάς να μην μπορούμε παρά να σταθούμε στην πρωτιά της Χαλκιδικής. Μιλάμε για προορισμό στον οποίο δεν προλαβαίνεις να μετράς παραλίες. Παραλίες που βρέχονται από το Αιγαίο και δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα νησιά μας. 

Οι παραλίες της Κασσάνδρας, της Σιθωνίας και της Ανατολικής Ακτής δεν «βουλιάζουν» τυχαία κάθε χρόνο από κόσμο, καθώς μιλάμε για μέρη με απίστευτη θέα, κρυστάλλινα νερά και χρυσές αμμουδιές που χιλιοφωτογραφίζονται καθημερινά από τους θαμώνες.

Δύσκολα θα μπορούσες να καταλήξεις στις 10 καλύτερες -μιλάμε για πάμπολλες παραλίες, όχι αστεία!-, αλλά δεν χάνουμε τίποτα να κάνουμε μια προσπάθεια, σωστά;

Ξεκινάμε από τις διάσημες Kαβουρότρυπες και το Πορτοκάλι στο 2ο πόδι.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Katerina Katopis-Lykiardopulo (@katerinakatopis) στις

Είναι δίπλα-δίπλα, με τη μία να αποτελεί συνέχεια της άλλης. Υπέροχα χρώματα, εκπληκτικό τοπίο και νερά που δεν σου πάει καρδιά να εγκαταλείψεις για την απαραίτητη ηλιοθεραπεία είναι μερικά μόλις από τα στοιχεία που τις κατατάσσουν στις ωραιότερες της Χαλκιδικής.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη GeoVilla 💚&💙 – Pefkochori (@geovilla_gr) στις

Αιγαιολεπαγίτικα και Φάρος Ποσιδείου στο 1ο πόδι έχουν δικαίως αποκτήσει το δικό τους φανατικό κοινό, με το εξωτικής ομορφιάς Καρύδι στην Σιθωνία να ακολουθεί.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη learn & love Halkidiki (@halkidikilocals) στις

Η θάλασσα εκεί είναι πολύ ρηχή -ό,τι πρέπει για οικογένειες με μικρά παιδιά- και συχνά θα ακούσεις τους λουόμενους να τη συγκρίνουν με… τη Χαβάη. Τους καταλαβαίνουμε απόλυτα.

Συνεχίζουμε με Πευκοχώρι, φουλ στα beach bars για όλους εκείνους που προτιμούν να απολαμβάνουν το μπάνιο τους με beats και κοκτέιλς. Για όσους, πάλι, θέλουν την ηρεμία τους, η Κρυοπηγή με τα καταγάλανα νερά και η ρηχή, δροσερή Σάνη είναι αυτό που ζητούν.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Paphotels Summer (@paphotels) στις

Στο 2ο πόδι επιβάλλεται να κολυμπήσεις και στην παραλία Πόρτο Καρράς, μπροστά στο ξενοδοχείο, η οποία φημίζεται για τα γαλαζοπράσινα νερά της αλλά και τον Αρμενιστή που επιλέγουν οι λάτρεις του camping.

To Πόρτο Κουφό μέσα στα επιβλητικά βράχια, από τη μεριά του, είναι το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι Ελλάδας, γεγονός που το καθιστά ένα από τα πιο must-see μέρη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Catherine (@becomeatourist) στις

Κλείνουμε με το Καλαμίτσι, στην άκρη του 2ου ποδιού με το μικρό νησάκι του στο κέντρο που δεν θα μπορούσε να μην βρίσκεται εντός δεκάδας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Halkidiki | Chalkidiki | Vibes (@halkidikivibes) στις

Η αλήθεια είναι πως αν ρωτήσεις 10 διαφορετικούς επισκέπτες της Χαλκιδικής περί των ωραιότερων παραλιών της θα πάρεις στα χέρια σου 10 διαφορετικές δεκάδες. Γιατί είπαμε, πώς να βγάλεις άκρη με τόσες παραλίες;

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nikana.gr (@nikana.gr) στις

Βάσει κριτικών στο Tripadvisor, στην κορυφή των προτιμήσεων είναι οι παραλίες Τρανή Αμμούδα, Αλυκές, Καλόγρια, Τορώνη, Λαγόμανδρα, Σάρτη και Καλλιθέα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BrothersHouse (@brothershousekallithea) στις

Η Κασσάνδρα με τη χρυσή άμμο και τα δέντρα που σχεδόν ακουμπούν στο κύμα, ανήκει κι αυτή στις αγαπημένες επιλογές των παραθεριστών. Νέα Φώκαια, Φούρκα και Σίβηρη, επίσης.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 𝐃𝐢𝐦𝐢𝐭𝐫𝐚 𝐋𝐢𝐭𝐬𝐚 (@dimitra206) στις

Πού να πρωτοπάς; Ειλικρινά, δεν έχουμε απάντηση. Ίσως το φωτογραφικό υλικό σου δώσει μια ιδέα για τη σύγχυση που θα πάθεις, προσπαθώντας να διαλέξεις την ωραιότερη παραλία της Χαλκιδικής!