Φιλόξενοι κάτοικοι, ασύγκριτες τιμές: Το ονειρικό νησί που επιλέγουν οι τουρίστες φέτος σε προσέχει τώρα για να σε έχει και του χρόνου
Βρείτε μας στο

Μπορεί να μην έχουμε μπει επίσημα στο καλοκαίρι, όμως οι τουριστικοί πράκτορες έχουν ήδη βγάλει τα πρώτα συμπεράσματα για τα νησιά που θα ξεχωρίσουν φέτος. Κι εκείνο που φαίνεται να μπαίνει πολύ ψηλά στη λίστα Ελλήνων και ξένων τουριστών από πολύ νωρίς είναι η Αμοργός.

Μιλάμε ασφαλώς για ένα από τα ομορφότερα νησιά των Κυκλάδων. Ένα κόσμημα του Αιγαίου με μοναδικής ομορφιάς παραλίες που στέκουν αγέρωχες να θυμίζουν πως η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από το γαλάζιο των πολυδιαφημισμένων εξωτικών προορισμών.

Μιλάμε για το νησί με τα κρυστάλλινα νερά, τις άγριες παραλίες και το κυκλαδίτικο στοιχείο, τα οποία «δένουν» τόσο αρμονικά που καθιστούν σαφές πως η νησιώτικη ελληνική ομορφιά δεν χωρά αμφισβήτηση.

Αν σκέφτεσαι, λοιπόν, να απολαύσεις κι εσύ τα φετινά καλοκαιρινά σου μπάνια στα δροσερά νερά της Αμοργού, δεν έχεις παρά να πάρεις μια ιδέα από τις ειδυλλιακές παραλίες που περιμένουν να σε κάνουν φανατικό του νησιού. Και να κλείσεις από νωρίς δωμάτιο για να προλάβεις…

Σημειώνεις;

Πού να κολυμπήσεις

Για την Αγία Άννα είναι δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Είναι η διασημότερη παραλία του νησιού χάρη στο «Απέραντο Γαλάζιο» του Γάλλου σκηνοθέτη Luc Besson που το 1988 απογείωσε τις μετοχές της Αμοργού.

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elena (@dougele) στις

Η μικρή, βραχώδης παραλία και τα κρυστάλλινα νερά που για να τα απολαύσεις θα πρέπει να κατέβεις… 150 σκαλιά, δεν θα μπορούσαν να μην αποτελούν το νούμερα ένα αξιοθέατο. Δεν είναι οργανωμένη, γι’ αυτό φρόντισε να φτάσεις στην αμμουδιά της έχοντας όλα τα απαραίτητα μαζί σου – και κυρίως ομπρέλα!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Petradi Amorgos Greece (@petradi_amorgos) στις

Στα ανοργάνωτα «διαμαντάκια» ανήκουν και η αμμουδερή Λεβρωσός με τη μικρή ακτή του Μούρου με τα βαθιά, κρυστάλλινα νερά.

Φιλόξενοι κάτοικοι, ασύγκριτες τιμές: Το ονειρικό νησί που επιλέγουν οι τουρίστες φέτος σε προσέχει τώρα για να σε έχει και του χρόνου

Αμοργός / Tripadvisor

Αν προτιμάς τις οργανωμένες παραλίες, επιβάλλεται να κολυμπήσεις στα καταγάλανα νερά της Καλοταρίτισσας, στο δυτικό άκρο του νησιού. Η εν λόγω παραλία είναι εκείνη με τη μεγαλύτερη αμμουδιά της Αμοργού. Must επιλογές είναι και ο Άγιος Παύλος με τα διαυγή νερά και το άσπρο βοτσαλάκι αλλά και η δημοφιλής Αιγιάλη με τα ρηχά νερά που μπορεί να μην παίρνει 10/10 στην οργάνωση αλλά τα απαραίτητα θα τα βρεις!

Μην παραλείψεις να περάσεις από το πανέμορφο Μαλτέζι και το φυσικό λιμανάκι Κατάπολα με τους φανατικούς θαυμαστές.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ελενα Γαβαλα ☾ (@elenagavala) στις

Οι λάτρεις της απομόνωσης, που αγαπούν το μπάνιο και την ηλιοθεραπεία παρέα μ’ ένα καλό βιβλίο, θα προτιμήσουν σίγουρα τα Παραδείσια με τα καταγάλανα νερά και την απόλυτη ηρεμία.

Στο Tripadvisor οι χρήστες προτείνουν ακόμα τις παραλίες Νικούρια, Μικρή Βλυχάδα και το εξαιρετικής ομορφιάς Ναυάγιο στην Καλοταρίτισσα στην που αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή tags στο Instagram.

Μόλις δεις τις φωτογραφίες θα πάψεις να αναρωτιέσαι το γιατί.

Πού να μείνεις

Δικής μας επιλογή ήταν και θα είναι πάντα η Χώρα. Το λευκό χρώμα σε συνδυασμό με το αμιγώς κυκλαδίτικο στυλ και τους φιλόξενους ντόπιους θα σε κάνει να λατρέψεις το νησί ήδη από τα πρώτα λεπτά περιπάτου στα σοκάκια του.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη L E A H (@leahjulierose) στις

Οι τιμές είναι κάτι περισσότερο από δελεαστικές, με τα καταλύματα να είναι για κάθε γούστο και κάθε πορτοφόλι. Και -ας μη γελιόμαστε- αυτό είναι που θα σκεφτείς περισσότερο εν μέσω έκρηξης της ακρίβειας που το budget είναι τόσο περιορισμένο.

Μην το σκέφτεσαι λοιπόν. Με την Αμοργό δεν έχεις να φοβηθείς πως θα μετανιώσεις την επιλογή σου.