Λευκή και ροζ αμμουδιά, τιρκουάζ νερά: Αξίζει να περιμένεις όλη σου τη ζωή για ένα μπάνιο σε αυτή την ελληνική παραλία (Pics)
Βρείτε μας στο

Τοπίο που θυμίζει Καραϊβική, τιρκουάζ κρυστάλλινα νερά και άμμος σε λευκές και ροζ αποχρώσεις είναι στοιχεία που στο άκουσμά τους και μόνο καταλαβαίνουμε πως συνθέτουν μια εικόνα μοναδικής ομορφιάς.

Η πραγματικότητα, όμως, ξεπερνά κάθε προσδοκία όταν πατάς το πόδι σου στο περίφημο Ελαφονήσι.

Η διάσημη παραλία των Χανίων -76 χιλιόμετρα από την πόλη- αποθεώνεται διεθνώς και μάλιστα έχει μπει στην κορυφή της λίστας του Lonely Planet, με τις 11 πιο ονειρικές παραλίες ης Ελλάδας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lambert Bastar (@lambert_bastar) στις

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

«Το Ελαφονήσι είναι μια συμφωνία λευκής και ροζ αμμουδιάς, με τιρκουάζ νερά και εξωτικούς αμμόλοφους που δημιουργούν ένα μαγικό τοπίο», αναφέρει ο δημοσιογράφος, εκστασιασμένος από την ομορφιά της παραλίας η οποία μετρά περισσότερες από 50.000 δημοσιεύσεις στο Instagram.

Θεωρείται, ακόμα, μία από τις δημοφιλέστερες ελληνικές παραλίες στο Tripadvisor, με τις φωτογραφίες των χρηστών να ξεπερνούν τις 23.000!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη fabio franco (@mwensefabio) στις

Η παραλία που «σπάει» στα δύο

Το όμορφο Ελαφονήσι μοιάζει να «σπάει» στα δύο, με το νερό στο μεσαίο τμήμα να μην ξεπερνά το μισό μέτρο, πράγμα που σημαίνει πως είναι δυνατό να διασχίσεις την παραλία μέσα από τη θάλασσα και να φτάσεις από το ένα μέρος στο άλλο ακόμα και με τα πράγματά σου στο χέρι.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Best_Greece_Photos (@best_greece_photos) στις

Στην οργανωμένη της πλευρά βρίσκεται πάντα ο περισσότερος κόσμος, γι’ αυτό και όσοι αγαπούν την ηρεμία και την απομόνωση επιλέγουν να απολαύσουν το μπάνιο τους σε κάποιον από τους μικρούς κόλπους της. Εκεί είναι συνήθως που θα βρεις τους περισσότερους γυμvιστές, η οποίοι δεν έχουν το παραμικρό πρόβλημα να απαρνηθούν ομπρέλες, ξαπλώστρες και αναψυκτικά προκειμένου να… έχουν την ησυχία τους. Μεταξύ μας, δεν τους αδικούμε.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Γιάννης Τσουμέτης (@giannis_tsoumetis) στις

Πέρα από τα τόσο έντονα χρωματικά νερά της, πάντως, ένα από τα στοιχεία που της καθιστούν τόσο ξεχωριστή είναι η ροζ άμμος της, αποτέλεσμα των εκατομμυρίων σπασμένων κοχυλιών – που απαγορεύεται δια ροπάλου να πάρεις μαζί σου φεύγοντας όσο κι αν δελεαστείς. Το ίδιο ισχύει και για τα σπάνια είδη φυτών που βρίσκονται ολούθε. Το Ελαφονήσι, βλέπεις, δεν ανήκει τυχαία στο δίκτυο με τις προστατευόμενες περιοχές Natura.

«Ο απόλυτος καλοκαιρινός προορισμός»

Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη παραλία έχει φιγουράρει ως «απόλυτος καλοκαιρινός προορισμός» στις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές ιστοσελίδες, την ώρα που κάθε χρόνο χιλιάδες είναι και οι Έλληνες που ταξιδεύουν στη Κρήτη για να απολαύσουν τα υπέροχα νερά της.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cliqish Events (@cliqishevents) στις

Αν αμφιβάλλεις ακόμα σχετικά με το κατά πόσο άξιζε την πρωτιά που της χάρισε το Lonely Planet, σκέψου απλά πως κατάφερε να εκτοπίσει στη δεύτερη θέση τη διάσημη σε ολόκληρο τον κόσμο Βοϊδοκοιλιά Μεσσηνίας…