Γαλαζοπράσινα νερά, 64 ονειρώδεις παραλίες: Το covid-free ελληνικό νησί που φέτος αποθεώνεται διεθνώς (Pics)
Βρείτε μας στο

Κολύμπι σε γαλοζοπράσινα νερά, χρυσές αμμουδιές και μυρωδιές καλοκαιριού που αναβλύζουν από τα καταπράσινα δέντρα που «αγκαλιάζουν» τις παραλίες του νησιού.

Όχι, δεν αναφερόμαστε σε κάποιον από τους εξωτικούς προορισμούς που πρώτοι ήρθαν στο μυαλό σου, μα για έναν ελληνικό Παράδεισο που έχει καταφέρει να μαγέψει Ευρωπαίους και Αμερικανούς ταξιδιωτικούς ρεπόρτερ, οι οποίοι τον αποθεώνουν σε κάθε ευκαιρία.

Βρισκόμαστε στην πανέμορφη Σκιάθο. Το νησί που συνδυάζει την έντονη νυχτερινή ζωή με την απόλυτη χαλάρωση και την απομόνωση που πολλοί από εμάς αποζητούμε στις διακοπές μας.

Η «βασίλισσα των Σποράδων» -όπως συχνά την αποκαλούν- κάθε χρόνο κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος σε επίπεδο τουριστικού ενδιαφέροντος και όχι άδικα, καθώς οι ντόπιοι έχουν καταφέρει με τη φιλοξενία και τις νησιώτικες γεύσεις τους να δελεάσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες. Μην απορήσεις, λοιπόν, αν μέσα στα επόμενα χρόνια δεις τη Σκιάθο να παρουσιάζεται ως η νέα Σαντορίνη…

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη It’s Albi, b*tch! (@constantinos_albi) στις

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Κατά κοινή ομολογία, πάντως, το δυνατό της χαρτί ήταν, είναι και είμαστε βέβαιοι πως θα εξακολουθήσει να είναι οι μοναδικής ομορφιάς παραλίες της που δεν είναι και λίγες στον αριθμό.

64 (!) παραλίες θα κληθείς να επισκεφτείς αν θέλεις να λες πως έφαγες τη Σκιάθο με το κουτάλι, ωστόσο επειδή όσοι δεν έχουμε την τύχη να ζούμε μόνιμα στο νησί δύσκολα θα καταφέρουμε μέσα σε μία καλοκαιρινή άδεια να τις απολαύσουμε όλες, θα πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια να επιλέξουν τις καλύτερες…

Πού να κολυμπήσεις

Η περίπτωση της Σκιάθου είναι εξαιρετικά ιδιαίτερη, καθώς οι παραλίες της δεν έχουν καταφέρει να διχάσουν το κοινό. Δεν υπάρχουν, δηλαδή, ταξιδιώτες που θα διαφωνήσουν για τον αν κάποια αξίζει μια επίσκεψη ή όχι.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Greece InsideMe (@greece_insideme) στις

Είτε είσαι τύπος που αγαπά τα καλοκαιρινά beats, είτε δηλώνεις φανατικός του μοναχικού μπάνιου, δεν υπάρχει περίπτωση να μην ερωτευτείς κάθε αμμουδιά και κάθε τοπίο του νησιού.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀✺ World Union GREECE ✺ (@wu_greece) στις

Στις διασημότερες παραλίες ανήκουν τα πολυφωτογραφημένα Λαλάρια, με τους λευκούς βράχους όπου φτάνεις μόνο μέσω θαλάσσης με καραβάκι, η Μπανάνα που χωρίζεται στα δύο και είναι ό,τι πρέπει για τους λάτρεις του γυμvισμού και η «ήρεμη δύναμη» Αγία Ελένη με τη θέα στο Πήλιο, από την οποία θα χαζέψεις το πιο μαγευτικό ηλιοβασίλεμα της Σκιάθου. Αν και το όνομά του δεν σε προδιαθέτει θετικά, ο Βρωμόλιμνος δεν υπάρχει περίπτωση να μην σε κάνει να τον ερωτευτείς ήδη από την πρώτη βουτιά. Αποτελεί #1 επιλογή της νεολαίας, ενώ πρωταγωνιστεί φωτογραφικά και στο Instagram χάρη στα χρωματικά έντονα νερά του. Την επίσκεψή σου αξίζουν και οι Αχλαδιές -που ενδείκνυνται για οικογένειες με παιδιά- αλλά και η Μεγάλη Άμμος με τα πεντακάθαρα νερά.

Γαλαζοπράσινα νερά, 64 ονειρώδεις παραλίες: Το covid-free ελληνικό νησί που φέτος αποθεώνεται διεθνώς (Pics)

Μάραθα

Μία από τις ομορφότερες των Σποράδων ολόκληρων είναι τα Μάραθα, τα οποία είναι και μία από τις δύο παραλίες της Σκιάθου που έχουν βραβευτεί με Γαλάζια Σημαία!

Ο πραγματικός Παράδεισος, ωστόσο, για εμάς είναι άλλος… Και ακούει στο όνομα Κουκουναριές. Μιλάμε για την κορυφαία παραλία του νησιού -επίσης βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία-, η οποία αποτελεί πόλο έλξης για φυσιολάτρεις από ολόκληρο τον κόσμο. Συχνά θα δεις τους λουόμενους να κολυμπούν παρέα με παιχνιδιάρες πάπιες που δικαίως ξετρελαίνουν τα μικρά παιδιά.

Γαλαζοπράσινα νερά, 64 ονειρώδεις παραλίες: Το covid-free ελληνικό νησί που φέτος αποθεώνεται διεθνώς (Pics)

Κουκουναριές / Tripadvisor

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που η εν λόγω παραλία έχει πολλάκις παρουσιαστεί σε μεγάλες διεθνείς ταξιδιωτικές ιστοσελίδες ως ένα από τα μέρη που αξίζει να δεις από κοντά έστω μία φορά στη ζωή σου.

Η μοναδική αίσθηση που σου χαρίζει το Δάσος των Κουκουναριών το οποίο καταλήγει στη θάλασσα καθιστά το θέαμα ως το απόλυτο must-see της Σκιάθου. Να σημειωθεί ό,τι αν αγαπάς τα water sports, μόλις βρήκες την ιδανική παραλία!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Places • Travel • Nature (@memories_and_us) στις

Πού να μείνεις

Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που η ευρύτερη περιοχή ξεχωρίζει σε γενικότερο πλαίσιο. 10 μόλις χιλιόμετρα από τη Χώρα της Σκιάθου είναι η το μέρος που αξίζει να επιλέξεις πέρα από τα μπάνια σου και για τη διαμονή σου. Κάτι η υπέροχη παραλία των Κουκουναριών, η οποία θεωρείται μία από τις καλύτερες Ευρώπης, κάτι η μαγευτική θέα και το έντονο πράσινο, δεν θέλαμε και πολύ να καταλήξουμε στο μέρος που θα επιλέγαμε για να μείνουμε.

Δική μας πρόταση; Το Skiathos Palace, που είναι αυτό ακριβώς που «προδίδει» το όνομά του. Εν μέσω πανδημίας, σαφώς, δεν θα μπορούσαμε παρά να βάλουμε στο κέντρο του ενδιαφέροντός μας την ασφάλειά μας. Τι καλύτερο λοιπόν, από ένα πολυτελές κατάλυμα με όλες τις ανέσεις το οποίο φέρει πιστοποίηση με το Εθνικό Σήμα «Health First» από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος;

Γαλαζοπράσινα νερά, 64 ονειρώδεις παραλίες: Το covid-free ελληνικό νησί που φέτος αποθεώνεται διεθνώς (Pics)

Το χτισμένο αμφιθεατρικά Skiathos Palace με την απαράμιλλη θέα στα Μάραθα και τις Κουκουναριές τηρεί όλα τα επίσημα πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου έναντι του Covid-19, με όσα θα δεις μέσα να σε κάνουν να μένεις -κυριολεκτικά- με το στόμα ανοιχτό, ενώ συμμετέχει και εθελοντικά στο ιδιωτικό σχήμα πιστοποίησης ΤÜV AUSTRIA «CoVid-Shield», θέλοντας να εξασφαλίσει περαιτέρω την υγεία και ασφάλεια πελατών και εργαζομένων.

Στα highlights που παρατηρήσαμε, είναι η παρουσία ειδικά εκπαιδευμένου γιατρού για τη διαχείριση πιθανού ύποπτου κρούσματος αλλά και η ύπαρξη plexiglass στην υποδοχή, τον μπουφέ του εστιατορίου (με το εκπληκτικό πρωινό, by the way!) αλλά και στο mini market των εγκαταστάσεων.

Ακόμα, υπάρχει έλεγχος μέχρι και στην πισίνα προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να τηρούνται ευλαβικά οι αποστάσεις. Αν έχεις παιδιά, μπορείς να καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι αυτό.

Γαλαζοπράσινα νερά, 64 ονειρώδεις παραλίες: Το covid-free ελληνικό νησί που φέτος αποθεώνεται διεθνώς (Pics)

Αν το επιλέξεις δεν θα χρειαστεί να ανησυχείς για τα καθημερινά σου γεύματα, καθώς η κουζίνα του εστιατορίου του ξενοδοχείου είναι κάτι περισσότερο από καταπληκτική. Φρόντισε να δοκιμάσεις και τα εξαιρετικής ποιότητας κρασιά.

Αν, πάλι, ανήκεις σε εκείνους που προτιμούν ελαφριά snacks και μεσημεριανό στην πισίνα, υπάρχει η επιλογή του pool bar με τα παγωμένα κοκτέιλς, τους φρέσκους χυμούς, τα λαχταριστά εδέσματα και τα κυρίως πιάτα, ό,τι πρέπει για μετά τις βουτιές σου. Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο από μια πλούσια μακαρονάδα με θέα την πισίνα; Το menu του pool bar έχει πραγματικά ό,τι τραβάει η όρεξή σου!

Στο Skiathos Palace, βλέπεις, το μόνο σου πρόβλημα θα είναι τι να (πρωτο)φάς και πιο από τα λουξ δωμάτια να διαλέξεις.

Και το καλύτερο; Μέχρι και 27/08, απολαύστε μοναδικές καλοκαιρινές αποδράσεις στο νησί του Παπαδιαμάντη και μία αξέχαστη διαμονή στο ξενοδοχείο Skiathos Palace με τιμή ατόμου σε δίκλινο δωμάτιο €88,00 ανά ημέρα (από 28/08 μέχρι και 10/09: €64,00). Συμπεριλαμβάνεται το πρωινό! Το 1ο παιδί 0-12 ετών απολαμβάνει τις διακοπές του δωρεάν.

Μπορεί το φετινό καλοκαίρι να διαφέρει από ό,τι είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα, η Σκιάθος όμως είναι εδώ για να μας θυμίσει πως στην Ελλάδα δεν ξεμένεις ποτέ από καλές, συμφέρουσες και κυρίως ασφαλείς επιλογές.

Εσύ θα πεις όχι;