Με 40€ δωμάτιο πάνω στη θάλασσα: Ο νο1 προορισμός το φετινό καλοκαίρι σβήνει Μύκονο και Σαντορίνη (Pics)
Βρείτε μας στο

Ας είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Κάθε χρόνο όταν έρχεται η ώρα του προγραμματισμού των καλοκαιρινών διακοπών, όλοι βάζουν λυτούς και δεμένους, αφεντικά και βύσματα για να κατορθώσουν να πάρουν το… προνομιούχο πακέτο του Αυγούστου.

Φέτος που οι περισσότεροι θέλουν να αποφύγουν τη βαβούρα και την πολυκοσμία, ο Αύγουστος εξακολουθεί να είναι μια ελκυστική επιλογή, αρκεί να βρεις το κατάλληλο μέρος.

Ένα μέρος που να μπορείς (ιδανικά) να πας με αμάξι, να έχει υπέροχες παραλίες, καλό φαγητό, να μην είναι τίγκα στους τουρίστες και τον κόσμο και να μπορεί να σου προσφέρει ποιοτικές στιγμές χαλάρωσης. 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Abut (@zaco_gr) στις

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;

Πριν τον κορωνοϊό σίγουρα το τελευταίο μέρος που θα σας ερχόταν πρώτο στο μυαλό θα ήταν μια πόλη. Μετά τον covid όμως που τα πράγματα έχουν αλλάξει η επιλογή της Καβάλας μοιάζει μια από τις πιο ψαγμένες και ελκυστικές που υπάρχουν. Και ειδικά φέτος οι πρώτες κρατήσεις δείχνουν ότι θα είναι μεταξύ των δημοφιλέστερων προορισμών στην Ελλάδα. Και υπάρχει λόγος γι’ αυτό…

Καταρχάς στην Καβάλα πηγαίνεις οδικώς. Οπότε γλιτώνεις το πλοίο και το άγχος του συγχρωτισμού. Έπειτα θα βρεις παραλίες που θα τις ζήλευε και το καλύτερο νησί. Στην Καβάλα θα βρεις οργανωμένες παραλίες σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από την πόλη (Περιγιάλι, Ραψάνη, Καλαμίτσα, Μπάτης, Τόσκα, Παλιό).

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη vvvannna (@vvvannna) στις


Και δεν είναι οι μόνες. Εμπειρία ζωής είναι η επίσκεψη στους Αμμόλοφους, την τεράστια παραλία του Δήμου Παγγαίου που συγκεντρώνει επισκέπτες απ’ όλη την βόρειο Ελλάδα, αλλά και απ’ το εξωτερικό (έρχονται μόνο για να κολυμπήσουν στα νερά της).

Θα βρεις πολλές άλλες επίσης στα δυτικά, στο δρόμο προς Θεσσαλονίκη και φυσικά αυτή που θα σου πάρει τα μυαλά είναι η Κεραμωτή. Μιλάμε για έρωτα από την πρώτη βουτιά. Εκεί θα φας μεγάλα μύδια, αχνιστά με κρασί. Πεντανόστιμος μεζές που θα θυμάσαι για όλη σου τη ζωή.

Η Καβάλα φημίζεται για το φαγητό της, γι’ αυτό αν είστε καλοφαγάδες, σίγουρα δεν θα μείνετε παραπονεμένοι. Η Καβάλα διαθέτει την τρίτη μεγαλύτερη ιχθυόσκαλα στην Ελλάδα γι’ αυτό το φρέσκο ψάρι και οι λαχταριστοί μεζέδες δεν πρόκειται να σας λείψουν ποτέ.

Οι ντόπιοι θα σας τρατάρουν σίγουρα την περίφημη σπιτική λεμονάδα τους πριν ξεκινήσετε για περπάτημα στην Ακρόπολη της Καβάλας, γύρω από το Φρούριο και τα στενάκια της Παλιάς Πόλης, όπου το θέαμα που θα αντικρύσετε είναι συγκλονιστικό.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Evelyn Harb (@aerial_shotzz) στις

Φυσικά, επιβάλλεται μια επίσκεψη στο στολίδι της Καβάλας, το Ιμαρέτ. Ένα σπάνιο ιστορικό και αρχιτεκτονικό μνημείο. Το Ιμαρέτ χτίστηκε το 1817 και ήταν δώρο του Μεχμέτ Αλή Πασά, αντιβασιλιά της Αιγύπτου, στην πόλη στην οποία γεννήθηκε. Λειτούργησε ως τις αρχές του 20ού αιώνα ως κορανικό ιεροδιδασκαλείο, όπου οι μαθητές ήταν εσωτερικοί. Παράλληλα, λειτουργούσε και ως φιλανθρωπικό ίδρυμα, προσφέροντας φαγητό σε όσους το είχαν ανάγκη, ανεξαρτήτως θρησκείας.

Στα must see και το χωριό της τέχνης, το Ακόντισμα. Όλο το χωριό είναι υπαίθριο λαογραφικό μουσείο που προσπαθεί να διασώσει τη μνήμη των προσφύγων από την Καππαδοκία. Πέτρινοι ξενώνες, εκκλησία, πλατείες και καλντερίμια σε ένα θέαμα που θα σας μείνει αξέχαστο.

Αν το φετινό καλοκαίρι θέλετε μια εναλλακτική επιλογή που θα κάνει τη διαφορά και θα σας προσφέρει τα πάντα, σε πολύ καλές τιμές, τότε κρατήστε την ημερομηνία και την πόλη. Η Καβάλα είναι ο ιδανικός προορισμός του Αυγούστου. Και αν κλείσετε από τώρα το δωμάτιο σας, τότε σίγουρα θα βρείτε δωμάτιο πάνω στη θάλασσα με 40 ευρώ την ημέρα. Πολύ καλό και είναι αληθινό…