Άγρια ομορφιά: Η ελληνική παραλία- φαινόμενο που απαγορεύεται να πάρεις βότσαλό της (Pics)
Βρείτε μας στο

Μπορεί να μοιάζει κοινότοπο, χιλιοειπωμένο, να έχει φτάσει στο σημείο να μας προκαλεί λεκτική και ηχητική αποστροφή, να είναι ατάκα που ταιριάζει περισσότερο στον 19ο αιώνα ή, έστω, στους παππούδες μας, να δίνει την αίσθηση πως ευλογούμε τα γένια μας με αλμυρό νερό, όμως…

Όμως είναι πέρα για πέρα αλήθεια: «Η Ελλάδα είναι ευλογημένος τόπος»- τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με τις θάλασσές και τις παραλίες της, προσφέροντας ένα σπάνιας ομορφιάς «μπουκέτο» στον επίδοξο επισκέπτη.

Θέλει κανείς να βρει- οπουδήποτε, όχι μόνο στα πιο πολυδιαφημισμένα νησιά- παραλία που να έχει ψιλή άμμο; Βρίσκει! Θέλει λευκό βότσαλο; Πάλι βρίσκει! Θέλει «πρόσμιξη» αμμουδιάς και βοτσάλων; Κι απ’ αυτό έχουμε. Γαλάζια νερά; Πράσινα; Γαλαζοπράσινα; Έχουμε, έχουμε και… έχουμε!

Πάμε και στα λίγο πιο δύσκολα: υπάρχει κανείς που επιζητά ένα οπτικό αριστούργημα με μαύρα βότσαλα και, λόγω αυτών, νερά σε πολύ σκούρους μπλε τόνους, προκειμένου να ζήσει κάτι εντελώς διαφορετικό από τα συνηθισμένα;

Άγρια ομορφιά: Η ελληνική παραλία- φαινόμενο που απαγορεύεται να πάρεις βότσαλό της (Pics)

Αλήθεια περιμένατε πως η απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα θα ήταν της μορφής «Λυπούμαστε, τέτοιο μέρος δε βρέθηκε στη χώρα μας, δοκιμάστε κάπου αλλού»; Προφανέστατα και έχουμε και τέτοια παραλία! 

Το μόνο που έχει να κάνει ο Έλληνας ή ξένος τουρίστας είναι να πάει στη Χίο και να επισκεφτεί τα Μαύρα Βόλια, προκειμένου να μείνει για παρατεταμένο διάστημα με το στόμα ανοιχτό, προτού το πάρει απόφαση να βουτήξει μέσα στον υγρό παράδεισο.

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

Τα Μαύρα Βόλια (ή αλλιώς Μαύρος Γιαλός) βρίσκονται δίπλα στο χωριό Εμπορειός, στο νότιο τμήμα του μεγάλου νησιού του κεντρικού Αιγαίου, και σε απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων από το Πυργί.

 

Άγρια ομορφιά: Η ελληνική παραλία- φαινόμενο που απαγορεύεται να πάρεις βότσαλό της (Pics)

Όπως μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς από το όνομά της, η παραλία της Χίου είναι γεμάτη από γυαλιστερά μαύρα βότσαλα, τα οποία προήλθαν από την έκρηξη του (ανενεργού πλέον) ηφαιστείου Ψάρωνας κατά την προϊστορική περίοδο.

Το μοναδικό αξιοθέατο που κλέβει δια παντός την καρδιά του επισκέπτη «αποτελείται» από τον σπάνιο συνδυασμό μαύρων βοτσάλων και βαθυγάλανων, κρυστάλλινων νερών, με το μπάνιο εκεί ν’ αποτελεί εμπειρία ζωής.

Στην συγκεκριμένη περιοχή στον Εμπορειό υπάρχουν δύο παραλίες, η μία μετά την άλλη: πρώτα συναντάμε τον Μαύρο Γιαλό κι εν συνεχεία το Φώκι, που είναι εξίσου όμορφο.

Το οπτικό αριστούργημα ολοκληρώνεται με τη μαγευτική δύση του ηλίου (αρκετά νωρίτερα από το… συνηθισμένο), προσφέροντας στον καθένα μια ειδυλλιακή εικόνα το απόγευμα που χαράσσεται στη μνήμη με ανεξίτηλο μελάνι.

Επομένως, στα Μαύρα Βόλια τα πάντα είναι ιδεατά, όπως καταλαβαίνουμε από τα ανωτέρω γραφόμενα, ε; Όχι… ακριβώς: οι λουόμενοι μπορούν να μπουν στον πειρασμό να «κλέψουν» μερικά βότσαλα σπάνιας ομορφιάς, προκειμένου να θυμούνται την επίσκεψή τους εκεί.

ΜΗΝ το κάνετε! 

Γιατί; Πολύ απλά γιατί κάτι τέτοιο απαγορεύεται ρητώς, με τους παραβάτες- αν, βέβαια, πιαστούν- να τιμωρούνται. Κατά τ’ άλλα…

Κατά τ’ άλλα, πλέον ξέρετε: αυτός ο σπάνιας ομορφιάς εκπληκτικός τόπος σας περιμένει προκειμένου να τον ανακαλύψετε (αν δεν το έχετε κάνει ήδη) και να σας χαρίσει το μπάνιο της ζωής σας σε- ναι, ναι- έναν ευλογημένο τόπο.

Πότε ξεκινάμε, είπαμε;