Σε 90’ πάνω στο κύμα: Το χωριό κοντά στην Αθήνα για δεύτερες διακοπές-εξπρές τον Αύγουστο (Pics)
Βρείτε μας στο

Το καταλαβαίνουμε, είναι το ψυχολογικό ορόσημο. Αυτό που όταν περάσει, σε πιάνει μια γλυκιά… καταθλιψάρα, που σου λέει πως το καλοκαίρι τελείωσε και τώρα πια πρέπει να γυρίσεις στη ρουτίνα της καθημερινότητας και του χειμώνα.

Ο ηλεκτρονικός λόγος για τον Δεκαπενταύγουστο (τον ιδιαίτερο, λόγω πανδημίας, Δεκαπενταύγουστο φέτος), που παρήλθε και αυτό σήμαινε και το τέλος των διακοπών τις συντριπτικής πλειονότητας του κόσμου. Σωστά;

Όχι ακριβώς: μπορεί να βρισκόμαστε πια στο δεύτερο μισό του Αυγούστου, όμως ποιος είπε ότι απαγορεύονται οι μικρές αποδράσεις, οι… δεύτερες διακοπές, προκειμένου να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας όταν αυτές θυμίζουν κινητό στο 2%;

Ιδίως, μάλιστα, από την στιγμή που δε μιλάμε για τη συνήθη διαδικασία του να μαζέψεις τα πράγματά του, να πας στον Πειραιά ή σε οποιοδήποτε άλλο λιμάνι της χώρας, να μπεις στο πλοίο, να κάνεις ταξίδι για να φτάσεις στο νησί της αρεσκείας σου (ρισκάροντας, παράλληλα, αρκετά με τον καταραμένο τον κορωνοϊό να παραμονεύει…), αλλά για μια διαδρομή ούτε 2 ωρών από την Αθήνα με το αυτοκίνητο;

Σε 90’ πάνω στο κύμα: Το χωριό κοντά στην Αθήνα για δεύτερες διακοπές-εξπρές τον Αύγουστο (Pics)

Εκλαμβάνουμε την σιωπή σας ως «συνέχισε menshouse» και αυτό ακριβώς θα κάνουμε, με μια πρόταση: Αντίκυρα. Ή ορθότερα- μιας και είπαμε για πρόταση- «Να πάτε στην Αντίκυρα».

Εδώ γεννάται ευλόγως το ερώτημα «Κέσκεσε Αντίκυρα;», που θα έλεγε και ο συγχωρεμένος ο Αλέφαντος. Εξηγούμεθα: η Αντίκυρα είναι ένα χωριό (στα… όρια της κωμόπολης) στη Βοιωτία, που θυμίζει έντονα ελληνικό νησί, από εκείνα που σου παίρνουν το μυαλό με το που πατήσεις το πόδι σου εκεί.

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;

Το καλό φαγητό, η ηρεμία, η χαλάρωση σε συνδυασμό με την υπέροχη θάλασσα είναι… προαπαιτούμενα όταν μιλάμε για την Αντίκυρα, καθώς το συγκεκριμένο ψαροχώρι διαθέτει τα πάντα.

Σε 90’ πάνω στο κύμα: Το χωριό κοντά στην Αθήνα για δεύτερες διακοπές-εξπρές τον Αύγουστο (Pics)

Οι δύο πλαζ εξέχουσας ομορφιάς, ο Άγιος Ισίδωρος και το Λιμάνι Κούτρου, γεμίζουν ασφυκτικά κατά την high season (ναι, ακόμα και φέτος), όμως μετά τα μέσα του Αυγούστου ενδείκνυνται για covid-free καταστάσεις, καθώς ο επισκέπτης θα διαπιστώσει πως είναι πολύ εύκολο να κρατήσει αποστάσεις από τους (μειωμένους στον αριθμό εν συγκρίσει με τον Ιούλιο) υπόλοιπους λουόμενους.

Η περιοχή παρουσιάζει και έντονο ιστορικό ενδιαφέρον, μιας και υπάρχει πληθώρα παλαιοχριστιανικών μνημείων- μεταξύ των οποίων η περίφημη πεντάκλιτη βασιλική με ένα περίτεχνο ψηφιδωτό δάπεδο.

Επίσης, με την πάροδο των ετών έχουν αποκαλυφθεί επαύλεις, κατοικίες και λουτρά από τον 6 αιώνα μ.Χ. (!). Στην Αρχαία Αντίκυρα θα δείτε τα ερείπια των ναών της Αρτέμιδος και της Αθηνάς, καθώς επίσης και τμήματα του αρχαίου οικισμού.

Όσο για το φαγητό; Τα ψάρια που έχουν τα μαγαζιά κατά το λαϊκώς λεγόμενο «δεν παίζονται», ενώ όταν πάτε εκεί ζητήστε οπωσδήποτε να φάτε φορμαέλα και οψιμοτύρι, δοκιμάστε τα τοπικά κρασιά που χαρίζουν ξεχωριστή αίσθηση στον ουρανίσκο και μην παραλείψετε να φάτε τα… διαβόητα γλυκά του κουταλιού της Αντίκυρας- μιλάμε για εμπειρία ζωής που δεν την ξεχνάς ποτέ.

Είστε έτοιμοι, λοιπόν, για «δεύτερες διακοπές», τώρα που ακόμα το επιτρέπει ο καιρός;

Σε μόλις 90 λεπτά μπορείτε να βρίσκεστε σ’ έναν εγχώριο παράδεισο…