Μια «μικρή Πάρος» 4 ώρες απ' την Αθήνα: Το χωριό με τις παραλίες-όνειρο που πρέπει να ανακαλύψεις (Pics)
Βρείτε μας στο

Η άρση των περιορισμών έχει αρχίσει και εμείς ετοιμάζουμε ήδη τη λίστα για τους προορισμούς μας το Πάσχα και το καλοκαίρι. Γιατί υπάρχουν και κάποια μέρη μαγικά και ονειρεμένα που είναι πόλος έλξης για τους επισκέπτες 12 μήνες το χρόνο.

Χτισμένο στους πρόποδες του Ολύμπου, με θέα στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, 49 χιλιόμετρα από τη Λάρισα και τέσσερις περίπου ώρες από την Αθήνα, στέκει ένα χωριό που καταφέρνει να θωρείται must προορισμός χειμώνα – καλοκαίρι.

Επιτυχία που οφείλεται στον εκρηκτικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας που σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι, τελικά δεν συναντάς μόνο στην Πελοπόννησο!

Ο λόγος για το hotspot του νομού Πιερίας που δεν είναι άλλο από τον Πλαταμώνα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kwstas Roumpies (@kwstas_roumpies) στις

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Ο Πλαταμώνας των 2.000 μόνιμων κατοίκων έχει στη σκιά του Ολύμπου παραλίες που κάθε χρόνο προσελκύουν ορδές τουριστών στα καταγάλανα νερά τους. Πολλές εξ’ αυτών έχουν βραβευτεί και με Γαλάζια Σημαία. Το χωριό έχει τεράστια ακτογραμμή και πολλά πέταλα.

Θα βρεις παραλίες για όλα τα γούστα, με χρυσή άμμο, βότσαλο ή χαλικάκι, όλες με ειδυλλιακά νερά και μαγευτική θέα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anna Chrysanthou (@annachrysanthou) στις

Είναι καθαρές και στην πλειονότητά τους εύκολα προσβάσιμες, με όσους επισκέπτονται την περιοχή να αδυνατούν να «κολλήσουν» σε μία καθώς όλες έχουν αυτό το κάτι διαφορετικό που σε τραβά να τις επισκεφτείς έστω για μια βουτιά.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Goritsa Krastanova (@goritsak) στις

Άλλες είναι οργανωμένες και άλλες εντελώς ελεύθερες. Διαλέγεις και παίρνεις.

Είπαμε, η ακτογραμμή είναι τεράστια και οι επιλογές πολλές. Την παραλία του Νέου Παντελεήμονα, πάντως, δεν πρέπει να τη χάσεις. Ούτε και αυτή κάτω από το πολυτραγουδισμένο Κάστρο του Πλαταμώνα με το εξαιρετικό φόντο. Δημοφιλείς επιλογές είναι η αμμώδης Λεπτοκαρυά, οι Νέοι Πόροι και η Πλάκα Λιτοχώρου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Georgios Iliadis (@olympus_dion_trekking) στις

Η περιοχή έχει σημειώσει τεράστια τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, με τα καλοκαίρια οι κάτοικοι να αγγίζουν τις 20.000! Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές ξενοδοχειακές ομάδες και καταλύματα για κάθε πορτοφόλι, προκειμένου να επιλέξεις την ιδανική πρόταση για εσένα.

Ο Πλαταμώνας ανήκει στις εξαιρετικά δημοφιλείς επιλογές για διακοπές και τώρα και το καλοκαίρι, αλλά και μέσα στον Σεπτέμβριο κυρίως λόγω του γεγονότος πως δεν ερημώνει απότομα μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Εκεί, τα μπάνια συνεχίζονται μέχρι τον Οκτώβρη και τα μαγαζιά λειτουργούν κανονικά δίνοντας σου την αίσθηση πως το καλοκαίρι καλά κρατεί.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mázli* 🇭🇺| Σουλτάνος 🇬🇷| (@mazli182) στις

Στον Πλαταμώνα δεν θα σου λείψει τίποτα. Θα απολαύσεις τα μπάνια σου, νόστιμο και οικονομικό φαγητό (όταν με το καλό ανοίξει και η εστίαση) και… πολλή πεζοπορία αν ανήκεις στους πιο αθλητικούς τύπους.

Ακόμα σκέφτεσαι που θα πας το Πάσχα αν επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό;