4 εποχές καλοκαίρι: Το χωριό-διαμάντι με την παραλία που μπαίνει στις 3 καλύτερες της Ελλάδας (Pics)
Βρείτε μας στο

Ο Ιούνιος είναι… νωρίς. Αρκετά. Αισθάνεσαι ότι έχεις όλο το καλοκαίρι μπροστά σου, επομένως ποιος ο λόγος να «βιαστείς» να κλείσεις διακοπές- πολλώ δε μάλλον όταν μιλάμε για ένα άκρως «περίεργο» καλοκαίρι, όπως το φετινό λόγω της πανδημίας;

Ο Ιούλιος είναι ο μήνας στον οποίο αρχίζει σιγά-σιγά να γίνεται ο χαμός. Ενίοτε ο κακός χαμός. Άρα, δεδομένης της κατάστασης με τον κορωνοϊό, του βάζεις ένα μεγαλοπρεπές Χ και πάμε παρακάτω.

Ο Αύγουστος… Μα, συγγνώμη, Αύγουστο πηγαίνουν διακοπές μέχρι και οι πιο εργατικές πέτρες, πού να τρέχεις τώρα και πού να μπλέκεις; Επομένως…

Επομένως, Σεπτέμβριος. Ο ωραιότερος, για πολλούς, μήνας για να κάνεις διακοπές στην Ελλάδα, μιας και τα νερά παραμένουν εξαιρετικά ζεστά λόγω της υψηλής θερμοκρασίας, την στιγμή που το «πατείς με, πατώ σε» αποτελεί κοντινό παρελθόν μεν, αλλά… παρελθόν.

Μπορεί τυπικά ο Σεπτέμβρης να είναι φθινόπωρο, όμως όλοι ξέρουμε ότι ειδικά το καλοκαίρι του Covi-19 είναι και με το παραπάνω καλοκαίρι-ιδίως αν προτίθεται να πάει κανείς σε ένα από τα πιο μαγευτικά και, παράλληλα, ασφαλή μέρη της χώρας για να περάσει τις διακοπές του.

Γιατί πόσο πιο ασφαλές μπορεί να είναι ένα μέρος από την Σεργούλα Φωκίδας με τους  μόλις 300 (και κάτι ψιλά…) κατοίκους; 

4 εποχές καλοκαίρι: Το χωριό-διαμάντι με την παραλία που μπαίνει στις 3 καλύτερες της Ελλάδας (Pics)

Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική

Το μικρό παραθαλάσσιο χωριουδάκι που βρίσκεται σχετικά κοντά στην Αθήνα είχε ως αρχική του ονομασία την εποχή της Τουρκοκρατίας το «Μύλοι», φυσικά λόγω των πολλών νερόμυλων που υπήρχαν στην περιοχή.

Το πιο σημαντικό αξιοθέατο του μέρους- για όσους πάντα έχουν ιστορικές… ανησυχίες κατά την περίοδο της χαλάρωσής τους- είναι ο Υδρόμυλος του Βενέτη, που χτίστηκε τον 18ο αιώνα και έχει χαρακτηριστεί από την Εφορία Αρχαιοτήτων Πατρών διατηρητέο κτίσμα και μνημείο νεότερης τέχνης. 

Ωστόσο, ας κοιταχτούμε στα μάτια κι ας παραδεχτούμε πως αυτό που πραγματικά θέλουμε στις διακοπές μας είναι μια υπέροχη θάλασσα, από εκείνες που τις ερωτευόμαστε δια παντός από την πρώτη βουτιά και δεν βγαίνουν ποτέ από το μυαλό μας.

Παραλία Σεργούλας, λοιπόν, κυρίες και κύριοι. Ένα γαλάζιο όνειρο που «αγκαλιάζεται» από λευκό βότσαλο, ατέρμονη ηρεμία και ησυχία, προκειμένου η χαλάρωση να μπει σε πρώτο πλάνο και να μην βγει ποτέ ξανά εκτός κάδρου, και μικρά ταβερνάκια στα πέριξ ούτως ώστε ο επισκέπτης να χορτάσει φρέσκο ψάρι και λοιπά… καλούδια, από εκείνα που προκαλούν ευχάριστη γαστριμαργική έκρηξη στον ουρανίσκο.

4 εποχές καλοκαίρι: Το χωριό-διαμάντι με την παραλία που μπαίνει στις 3 καλύτερες της Ελλάδας (Pics)

Όπως είναι λογικό, μια παραλία που βρίσκεται (δικαίως, δικαιότατα) στις 10 καλύτερες της χώρας προσελκύει το ενδιαφέρον χιλιάδων τουριστών, όμως εδώ κάνει την εμφάνισή του ο Σεπτέμβρης, παίζοντας κομβικό ρόλο: από δω και πέρα ο κόσμος μειώνεται διαρκώς, ο φόβος του  covid μπαίνει οριστικά και αμετάκλητα στο συρτάρι (τουλάχιστον εκεί, μην αρχίσουμε τώρα να κάνουμε του κεφαλιού μας εν γενεί), τα ταβερνάκια και τα τουριστικά καταστήματα παραμένουν ανοιχτά και έτοιμα να μας υποδεχτούν και…

Και εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να σημειώσουμε με ανεξίτηλο στυλό στο μυαλό μας το όνομα: Σεργούλα Φωκίδας.

Αλήθεια, υπάρχει κάποιος απαισιόδοξος εκεί έξω που ισχυρίζεται ότι το καλοκαίρι τελείωσε;