Morbius
Βρείτε μας στο

Το Morbius είναι από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς. Για πολλούς λόγους. Ο κυριότερος είναι πως ο Jared Leto, ο πρωταγωνιστής, έχει μια προσέγγιση στους ρόλους του που δημιουργεί μια ξεχωριστή μυθολογία.

Το έχουμε δει σε όλη του την καριέρα και στο Morbius προσέφερε μερικές ακόμα ιστορίες της τρέλας του στους συναδέλφους και τον σκηνοθέτη. Το μεγάλο ερώτημα είναι ένα: θες να έχεις την ευκαιρία να τον δεις από τους πρώτους σε αυτή την κινηματογραφική πρόκληση;

Προφανώς και θες. Γι΄αυτό το Menshouse σε συνεργασία με τη Feelgood δίνουν την ευκαιρία σε 5 τυχερούς να κερδίσουν από μια διπλή πρόσκληση και ένα giftbag που περιλαμβάνει μια τσάντα, ένα παγούρι κι ένα notebook με τα διακριτικά του Morbius.

Διαγωνισμός Menshouse: 5 τυχεροί κερδίζουν gift bag και διπλές προσκλήσεις για την avant premiere της ταινίας Morbius

Διαγωνισμός Menshouse: 5 τυχεροί κερδίζουν gift bag και διπλές προσκλήσεις για την avant premiere της ταινίας Morbius

Διαγωνισμός Menshouse: 5 τυχεροί κερδίζουν gift bag και διπλές προσκλήσεις για την avant premiere της ταινίας Morbius

Η avant premire θα γίνει στις 30/3, την Τετάρτη, στο Mall στο Μαρούσι στις 19:30, με ώρα προσέλευσης τις 19:00. (Στην προβολή θα τηρηθούν όλα τα υγεινομικά πρωτόκολλα και οι νικητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και ταυτότητα)

«Ο τελευταίος άντρας»: Το τραγικό τέλος του αγοριού που υποδυόταν τον μικρό Χρύσανθο στην ταινία με τον Κώστα Βουτσά
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Ο τελευταίος άντρας»: Το τραγικό τέλος του αγοριού που υποδυόταν τον μικρό Χρύσανθο στην ταινία με τον Κώστα Βουτσά

Πώς θα το καταφέρεις να είσαι ένας από τους τυχερούς; Να έχεις κάνει τα εξής τρία απλά βήματα:

1) Follow στη σελίδα του Menshouse στο Instagram

2) Follow στη σελίδα της Feelgood στο Instagram

3) Σχόλιο και mention κάτω από τη σχετική ανάρτηση στο Insta του Menshouse

* Ο διαγωνισμός θα κρατήσει μέχρι τις 29/3, ώρα 14:00 και οι νικητές θα πουν το όνομά τους κατά την είσοδό τους στην αίθουσα προβολής 5 στο Mall στο Μαρούσι.

Λίγα λόγια για το Morbius

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Jared Leto (Dallas Buyers Club), γνωστός για τις εντυπωσιακές κινηματογραφικές του μεταμορφώσεις, αναλαμβάνει έναν από τους πιο συναρπαστικούς και διχασμένους χαρακτήρες της Marvel, για το σύμπαν της Sony,τον Dr. Michael Morbius.

Την ταινία σκηνοθετεί ο Daniel Espinosa (Life), ενώ στο πλευρό του σαρωτικού Jared Leto παίζουν οι Matt Smith (The Crown), Adria Arjona (Emerald City) και ο Michael Keaton (Birdman ή Η Απρόσμενη Αρετή της Αφέλειας) σε ρόλο έκπληξη.

Διαγωνισμός Menshouse: 5 τυχεροί κερδίζουν gift bag και διπλές προσκλήσεις για την avant premiere της ταινίας Morbius

Το στόρι και η προσέγγιση του Jared Leto

Με τη ζωή του να απειλείται από μια σπάνια ασθένεια του αίματος και αποφασισμένος να σώσει όσους πάσχουν από την ίδια νόσο, o απεγνωσμένος Dr. Morbius παίρνει ένα μεγάλο ρίσκο. Ενώ αρχικά οι δοκιμές της ανορθόδοξης θεραπείας του έχουν μεγάλη επιτυχία, μέσα του ξεσπά το ίδιο το σκότος. Θα καταφέρει το καλό να επικρατήσει του κακού ή τελικά ο ίδιος ο Morbius θα υποκύψει στις μυστηριώδεις καινούργιες του παρορμήσεις;

«Με ελκύουν οι ρόλοι όπου υπάρχει η ευκαιρία της μεταμόρφωσης, τόσο της σωματικής όσο και της πνευματικής και της συναισθηματικής» λέει ο Jared Leto, που είναι γνωστός για τις μεταμορφώσεις του. Από την οσκαρική ερμηνεία του στο Dallas Buyers Club μέχρι το House of Gucci,ο Leto χάνεται μέσα στους ρόλους του, δίνοντας πνοή σε χαρακτήρες είτε με συγκινητικό, είτε με τρομακτικό, είτε με αινιγματικό τρόπο, που μένει πάντα αξέχαστος.

Διαγωνισμός Menshouse: 5 τυχεροί κερδίζουν gift bag και διπλές προσκλήσεις για την avant premiere της ταινίας Morbius

Στη νέα του ταινία «Morbius», που βασίζεται σε αντιήρωα της Marvel, ο Leto επιστρατεύει όλους τους τρόπους για να υποδυθεί τον Dr. Michael Morbius, έναν ευφυέστατο γιατρό με μια σπάνια και θανατηφόρα ασθένεια του αίματος. Όντας αποφασισμένος να βρει τη γιατρειά, ο Morbius επινοεί όχι μόνο μια θεραπεία, αλλά και έναν τρόπο να αποκτήσει απίστευτη δύναμη με ένα τεράστιο κόστος: μια ανεξέλεγκτη δίψα για ανθρώπινο αίμα.

H ολοένα και πιο απεγνωσμένη έρευνα του Morbius τον οδηγεί στο να συνδυάσει ανθρώπινο DNA με το DNA μιας νυχτερίδας-βαμπίρ, του μόνου θηλαστικού που τρέφεται αποκλειστικά με αίμα.

Ο Morbius είναι πεπεισμένος ότι αυτή η μετάλλαξη είναι η σωστή θεραπεία. Όχι μόνο θεραπεύεται ο ίδιος, αλλά αποκτά υπερδυνάμεις, από τη σβελτάδα ενός ολυμπιονίκη μέχρι την ικανότητα για ηχοεντοπισμό που χαρακτηρίζει τις νυχτερίδες. Την ίδια στιγμή ο Morbius μεταμορφώνεται κυριολεκτικά σε ένα αιμοδιψές και αποκρουστικό τέρας.

«Υποδύθηκα τον Dr. Michael Morbius από την πιο αδύναμη φάση του, στην πιο δυνατή και στην πιο θηριώδη» συνεχίζει ο Leto. «Υπάρχει μεγάλη κλίμακα στην ταινία και ήταν απολαυστική η διαδικασία. Η ταινία έχει δράση, σκηνές μάχης και έναν απαιτητικό ρόλο».

Στις περισσότερες υπερηρωικές ταινίες, υπάρχει η κλασική σκηνή που ο ήρωας ανακαλύπτει τις νεοαποκτηθείσες του υπερδυνάμεις. Αυτό δεν συμβαίνει στον Michael Morbius. «Όταν ο Morbius ανακαλύπτει το τέρας μέσα του, το φοβάται. Φοβάται ότι θα τον καταλάβει και θα τον αλλάξει, οπότε αντιστέκεται» λέει ο Espinosa.

«Για να γίνεις ήρωας, πρέπει να αποδεχτείς το πεπρωμένο σου: το ταξίδι του Morbius είναι να αποδεχτεί ότι μπορεί να παραμείνει αυτός που είναι, αλλά και να τιθασεύσει αυτές τις δυνάμεις».

Ο Espinosa, που έχει περάσει αμέτρητες ώρες διαβάζοντας κόμικς, λέει ότι η διττή φύση του Morbius τού έχει εξασφαλίσει πολλούς οπαδούς.

«Οι περισσότεροι από εμάς αρνούμαστε να αποδεχτούμε ότι είμαστε οι εκλεκτοί και το ίδιο συμβαίνει στον Morbius. Οι πιο ενδιαφέροντες ήρωες στο σύμπαν της Marvel ήταν αυτοί που είναι διχασμένοι: ο Magneto, ο Rogue, ο Wolverine, και -με τον τρόπο του- ο Venom. Όλοι αυτοί είναι συναρπαστικοί για τους θεατές και τους αναγνώστες των κόμικς». Ο Leto λέει ότι τελικά η αληθινή φύση του Morbius θα καθορίσει τη μοίρα του.

«Στο τέλος της μέρας, είναι ένας καλός άνθρωπος» λέει. «Αξιοποιεί το ταλέντο του, τις ικανότητές του, τη μόρφωσή του και το μυαλό του για καλό σκοπό. Έχει ελαττώματα, δεν ακολουθεί τους κανόνες, αλλά το κάνει για να βρει την ίαση και να βοηθήσει ανθρώπους σαν τον ίδιο».

Διαγωνισμός Menshouse: 5 τυχεροί κερδίζουν gift bag και διπλές προσκλήσεις για την avant premiere της ταινίας Morbius

Συντελεστές

Σενάριο : Matt Sazama & Burk Sharpless
Σκηνοθεσία: Daniel Espinosa
Παίζουν: Jared Leto, Matt Smith, Adria Arjona, Jared Harris, Al Madrigal, Tyrese Gibson
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Oliver Wood
Σχεδιασμός Παραγωγής: Stefania Cella
Κοστούμια: Cindy Evans
Μοντάζ: Pietro Scalia

Μουσική: Jon Ekstran

Διάρκεια: 108 λεπτά

* Το Morbius κυκλοφορεί στις αίθουσες στις 31/3 από τη Feelgood Entertainment