«Με 50 ευρώ έχεις τη θάλασσα στην πόρτα σου»: Το ελληνικό νησί που έσβησε τη Μύκονο (Pics)
Βρείτε μας στο

Ρωτώντας έναν Έλληνα ποιο νησί θα χαρακτήριζε ως το καλύτερο της Ελλάδας, θα παρατηρούσες πως η απάντηση δεν θα έβγαινε αβίαστα από τα χείλη του. Και λογικό. Πώς να διαλέξεις;

Την ώρα που ορισμένοι λατρεύουν το Αιγαίο, άλλοι δηλώνουν φανατικοί των παγωμένων νερών του Ιονίου. Τα γούστα να ποικίλουν όσον αφορά στην εικόνα αλλά και τη ζωή των ελληνικών νησιών.

Άλλα κοσμοπολίτικα και άλλα για μοναχικούς περιπατητές, όλα έχουν φιγουράρει κατά καιρούς στις σελίδες των διασημότερων ταξιδιωτικών οδηγών και ιστοσελίδων του κόσμου, την ώρα που εκατοντάδες αστέρες περνούν αρκετές ημέρες στις ελληνικές θάλασσες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, διαφημίζοντας τις ελληνικές ομορφιές με τον καλύτερο τρόπο.

Αυτή τη φορά, σειρά είχε το αμερικανικό Travel + Leisure να πλέξει το εγκώμιο της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, της πρωτεύουσας των Κυκλάδων!

Πρόκειται για ένα άρθρο το οποίο γράφτηκε το 2019, για κάποιο λόγο, όμως, -μαντέψτε ποιον!- έχει αρχίσει να κάνει ξανά τον γύρο του διαδικτύου. Και όχι τυχαία, αν σκεφτούμε πως λόγω Covid-19 η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους πιο ασφαλείς προορισμούς για το καλοκαίρι του 2021. 

«Με 50 ευρώ έχεις τη θάλασσα στην πόρτα σου»: Το ελληνικό νησί που έσβησε τη Μύκονο (Pics)

Η Ερμούπολη της Σύρου μονοπώλησε το ενδιαφέρον της δημοσιογράφου Eleni Gage, η οποία βρέθηκε στο νησί μαζί με τον σύζυγο και τα δύο παιδιά τους, καταλήγοντας να δηλώνει «μαγεμένη» από την αριστοκρατική ομορφιά και την καθολική του παράδοση.

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;

Τίτλος του άρθρου της; «Ξεχάστε τη Μύκονο και τη Σαντορίνη – Η Σύρος είναι το ελληνικό νησί που πρέπει να επισκεφτείτε φέτος».

Η ίδια, επικεντρώθηκε στα ιστορικά κτήρια της Ερμούπολης, την ενετική γειτονιά της Άνω Σύρου και τη Μητρόπολη των Καθολικών «Σαν Τζώρτζης», τονίζοντας:

«Η Σύρος μπορεί να μην έχει τη λευκή άμμο που χαρακτηρίζει τους γείτονές της στις Κυκλάδες, αλλά για όσους γνωρίζουν αυτή ακριβώς είναι η γοητεία της».

«Με 50 ευρώ έχεις τη θάλασσα στην πόρτα σου»: Το ελληνικό νησί που έσβησε τη Μύκονο (Pics)

«Η Ερμούπολη είναι το ιταλικό όνειρο των θεάτρων, των καφέ και του πολιτισμού που σου δίνει και τη δυνατότητα να κολυμπήσεις στα καταγάλανα νερά που βρίσκονται μόλις ένα βήμα από το σπίτι σου.

Στη Μύκονο διαφωνήσαμε για το αν αξίζει να μείνουμε στην πόλη ή την παραλία. Στη Σύρο, η θάλασσα ήταν κυριολεκτικά έξω από την πόρτα μας», συνεχίζει.

«Με 50 ευρώ έχεις τη θάλασσα στην πόρτα σου»: Το ελληνικό νησί που έσβησε τη Μύκονο (Pics)

Ακόμα, δεν παρέλειψε να σχολιάσει πώς αν και η Σύρος βρίσκεται δίπλα από τη Μύκονο, τα δύο νησιά απευθύνονται σε εντελώς διαφορετικό κοινό, με την πρώτη να είναι ιδανική για όσους ξέρουν να ζήσουν «και εκτός παραλίας» – όπως χαρακτηριστικά λέει.

Για όσους αναζητούν το κάτι παραπάνω πέρα από τις εκπληκτικές παραλίες των Κυκλάδων – στις οποίες η Σύρος ίσως να υστερεί σε σχέση με άλλα νησιά.

«Με 50 ευρώ έχεις τη θάλασσα στην πόρτα σου»: Το ελληνικό νησί που έσβησε τη Μύκονο (Pics)

Όσο για το ελληνικό παραδοσιακό φαγητό; Δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστο.

«Στα περισσότερα ελληνικά νησιά, οι άνθρωποι πάνε από παραλία σε παραλία. Στη Σύρο πάνε από εστιατόριο σε εστιατόριο!». Η δημοσιογράφος αναφέρει στο άρθρο της και τα περίφημα συριανά λουκούμια με άρωμα τριαντάφυλλο, τα οποία τίμησε δεόντως αδιαφορώντας για τις εκατοντάδες θερμίδες.

Η τελευταία της φράση, πάντως, ήταν που τα είπε όλα: «Όπως πολλοί άλλοι, έτσι κι εγώ ερωτεύτηκα τρελά τη Σύρο, με την κοινή λογική να με εγκαταλείπει».

Να πούμε ότι την αδικούμε; Θα πούμε ψέματα!

*Αξίζει να διαβάσετε στο πλήρες άρθρο της στο Travel + Leisure.