Η Μύκονος του 2019: Ο φτηνός παράδεισος που προτίμησαν οι περισσότεροι φέτος αντί για τα νησί των ανέμων
Βρείτε μας στο

Οι ομορφιές των  νησιών της Ελλάδας δεν μπορούν να συγκριθούν με οποιονδήποτε άλλο καλοκαιρινό προορισμό, αναφέρουν συνεχώς τα διεθνή Μέσα.

Ωστόσο, μιας και κάθε κανόνας συχνά επιβεβαιώνεται από μία εξαίρεση, οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι αποφάσισαν φέτος να μας στείλουν σε έναν προορισμό που μέχρι πρότινος θα χαρακτήριζε κανείς ως το απόλυτο outsider. Λόγω άγνοιας φυσικά.

Το μέρος αυτό αναφέρεται στον διεθνή Τύπο ως «το νέο Σαν Τροπέ» και έχει καταφέρει να γίνει γνωστό σε πολλά μέρη του κόσμου, καθώς αφιερώματα των Bloomberg, Business Insider και Conde Nast Traveller το ανέδειξαν σε κορυφαίο καλοκαιρινό προορισμό για το 2019. Έναν προορισμό που όλα αυτά τα χρόνια, οι Ευρωπαίοι έχουν τιμήσει ιδιαιτέρως.

Περί ου ο λόγος; Μιλάμε για ένα μέρος που εύκολα θα μπέρδευε κανείς με την πανέμορφη και γραφική Μύκονο κοιτώντας το σε φωτογραφίες. Και να φανταστείς πως δεν μιλάμε καν για νησί.

Η Μύκονος του 2019: Ο φτηνός παράδεισος που προτίμησαν οι περισσότεροι φέτος αντί για τα νησί των ανέμων

Καλωσήρθατε στην Αλικαρνασσό λοιπόν!

Γνωστή σήμερα ως Μπόντρουμ ή… Σαν Τροπέ της Τουρκίας, η παραθαλάσσια πόλη που «γέννησε» τον Ηρόδοτο βρίσκεται στη νοτιοδυτική Περιφέρεια Αιγαίου και απέχει μόλις 10 ναυτικά μίλια από την Κω.

Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα

Κάτι που πρακτικά σημαίνει πως η πρόσβαση για του Έλληνες είναι εξαιρετικά εύκολη.

Με το λευκό χρώμα να κυριαρχεί και τα μπλε παράθυρα να τραβούν τα βλέμματα, τα σοκάκια της Αλικαρνασσού «μυρίζουν» Ελλάδα και αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες περιπετειώδεις τουρίστες που φτάνουν για να απολαύσουν τα κρυστάλλινα νερά, την έντονη νυχτερινή διασκέδαση και κάθε λογής πολυτέλεια που τα ακριβά ξενοδοχεία χαρίζουν στους πελάτες που είναι πρόθυμοι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Η Μύκονος του 2019: Ο φτηνός παράδεισος που προτίμησαν οι περισσότεροι φέτος αντί για τα νησί των ανέμων

Από τα σπα και τα χαμάμ στα ιαματικά λουτρά και τα απολαυστικά μασάζ, η κοσμοπολίτικη αυτή ριβιέρα δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλους εξωτικούς προορισμούς.

Παραδόξως, όμως, δεν απευθύνεται μόνο στους ταξιδιώτες με υψηλό budget.

Θα βρει κανείς και οικονομικά δωμάτια, ταβέρνες με παραδοσιακούς μεζέδες και φυσικά (!) το διάσημο παζάρι στο οποίο θα χρειαστεί να ξοδέψεις κάμποση ώρα ψάχνοντας στα μαγαζάκια για τοπικά προϊόντα και αναμνηστικά δωράκια. Ή έστω και για οφθαλμόλουτρο…

Ενδεικτικό της επιτυχίας των τελευταίων ετών, είναι το γεγονός πως τα καλοκαίρια η μαρίνα του Μπόντρουμ «φιλοξενεί» τα πιο μεγαλοπρεπή σκάφη, ιδιοκτησίας grande ονομάτων μεταξύ των οποίων αυτά των Αλιγιάν Ιμπραγκίμοφ και Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Η Μύκονος του 2019: Ο φτηνός παράδεισος που προτίμησαν οι περισσότεροι φέτος αντί για τα νησί των ανέμων

Όσο για τους λάτρεις της ιστορίας; Η Αλικαρνασσός δεν θα τους απογοητεύσει. Τα μνημεία ιστορικού ενδιαφέροντος παραείναι πολλά και οφείλεις να τα επισκεφτείς όλα. Όλα όμως!

Γιατί δεν νοείται να φύγεις δίχως να δεις από κοντά το περίφημο Κάστρο –σήμα κατατεθέν της πόλης- και το Αρχαιολογικό Μουσείο μέσα σ’ αυτό. Ούτε τα ερείπια της αρχαίας Αλικαρνασσού, φυσικά.

Ακόμα να πειστείς; Ίσως οι εικόνες σε βοηθήσουν λιγάκι περισσότερο…