Θα έπρεπε να μην πέφτει καρφίτσα: Το αδικημένο νησί με τις ωραιότερες παραλίες στην Ελλάδα είναι φέτος top προορισμός (Pics)
Βρείτε μας στο

Η βρετανική Metro πριν από λίγο καιρό παρότρυνε εκατομμύρια αναγνώστες να προτιμήσουν λιγότερο δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς που παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες μακριά από το συνωστισμό και έκανε ειδική αναφορά στην Σκόπελο, η οποία βρέθηκε  στην κορυφή της λίστας της.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pavel (@pavel_145296)

Είναι, με διαφορά, το πιο πράσινο νησί του Αιγαίου. Για την ακρίβεια, το 80% ολόκληρης της έκτασής του καλύπτεται από δέντρα, προσφέροντας μια μαγική εικόνα στον επισκέπτη. Παράλληλα, διαθέτει ορισμένα από τα πιο εντυπωσιακά καλντερίμια που μπορεί να δει κανείς σ’ ολόκληρη την Ελλάδα κι έχει κηρυχθεί παραδοσιακός οικισμός.

Όσο για τους αθεράπευτους φαν της θάλασσας, μιλάμε για έναν επίγειο παράδεισο: στο βόρειο τμήμα του νησιού οι παραλίες είναι βραχώδεις και προορίζονται για εκείνους που έχουν πιο περιπετειώδη φύση, την στιγμή που στα νότια συναντά κανείς υγρά διαμάντια όπως ο Στάφυλος, η Μηλιά, το Καστάνι, ο Πάνορμος, ο Αγνώντας- παραλίες, δηλαδή, «πνιγμένες» στα πευκοδάση, δημιουργώντας ένα ειδυλλιακό σκηνικό.

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ISOLE-GRECHE.com 🧿🇬🇷🇮🇹 (@isolegreche)

Παρ’ ολα αυτά -και παρά το γεγονός πως το νησί διαθέτει πληθώρα παραδοσιακών εκκλησιών και μοναστηριών, εξυπηρετώντας, έτσι, και τον «θρησκευτικό τουρισμό»- ο αριθμός των ανθρώπων που το επισκέπτονται τους καλοκαιρινούς μήνες είναι… αδικαιολόγητα μικρός. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Το πιο «παρεξηγημένο», ίσως, νησί ολόκληρης της Ελλάδας, φέτος είναι top προορισμός. Η έλλειψη αεροδρομίου και η παρουσία της κοσμοπολίτικης Σκιάθου, που κλέβει τα φώτα, αδικούν κατάφωρα την Σκόπελο, της οποίας ο αριθμός των τουριστών σπανίως εκτοξεύεται στην στρατόσφαιρα (όπως θα έπρεπε, δηλαδή).

Η χάρη του διαμαντιού των Βορείων Σποράδων έφτασε προσφάτως (εκτός από τη Metro) μέχρι και την Telegraph, καθώς ο δημοσιογράφος Stephen Bayley υπήρξε αθεράπευτα ερωτευμένος μαζί του, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Όλα τα ελληνικά νησιά δεν είναι το ίδιο. Εκτός από την πόλη που ζω, δεν έχω μείνει ποτέ για τρεις ή τέσσερις εβδομάδες στο ίδιο μέρος. Εκτός από τη Σκόπελο, ένα όχι τόσο γνωστό νησί στις Βόρειες Σποράδες. Αισθάνομαι σχεδόν σαν κάτοικος… Με βοηθά και το γεγονός ότι η αδελφή μου έχει σπίτι στο νησί και πάω συχνά.

Επειδή δεν έχει αεροδρόμιο στη Σκόπελο δεν συναντάς επιπόλαιους τουρίστες, όπως στην Σκιάθο, με το μαζικό τουρισμό. Αν και η Σκόπελος δεν είναι και ένα νησί τόσο παρθένο, όσο ήταν αρχικά.

Μαγειρεύοντας το βράδυ με θέα από τη μια το μπλε του Αιγαίου και από την άλλη τον Όλυμπο, στη Σκόπελο καταλαβαίνεις τι ώρα είναι από το την άφιξη και την αναχώρηση των πλοίων. Κάτι τέτοιες στιγμές, χαζεύοντας τη θάλασσα είναι αδύνατο να μην σκεφθείς την επιστροφή του Θησέα με το μαύρο πανί στο κατάρτι του. Οι μύθοι, όταν είσαι σ’ αυτό το νησί, σου μοιάζουν αληθινοί. Ακόμη και αν είσαι στην κουζίνα και μαγειρεύεις μουσακά».

Αν τ’ ανωτέρω δεν σας έχουν… ψήσει και διατηρείτε τις αμφιβολίες σας για το μεγαλείο της Σκοπέλου, μια επίσκεψη φέτος το καλοκαίρι θα σας πείσει.

Από την άλλη, αν έχετε πάει έστω και μια φορά στη ζωή σας εκεί, ξέρετε.

Έτσι δεν είναι;