Λιλιπούτειος παράδεισος: Το νησί με τις χρυσαφένιες παραλίες και τα διάφανα νερά είναι το ιδανικό για 7 μέρες διακοπών
Βρείτε μας στο

Σαντορίνη, Μύκονος, Ιθάκη, Ζάκυνθος και Κρήτη. Όλα τους νησιά πανέμορφα, γεμάτα ελληνική ομορφιά και με διάχυτο το παραδοσιακό στοιχείο. Όλα τους διεθνώς αναγνωρισμένα και με χιλιάδες τουρίστες να φτάνουν στα λιμάνια τους για να απολαύσουν το ελληνικό καλοκαίρι.

Οι Έλληνες γνωρίζουν καλά πως τα διάσημα νησιά της χώρας έχουν καταφέρει να επισκιάσουν ορισμένα άλλα που μπορεί να μην στερούνται ομορφιάς, στερούνται, όμως, διεθνούς αναγνώρισης. Κάτι που έχει και τα καλά του, καθώς ορισμένοι «παράδεισοι» όσο λιγότερο γνωστοί είναι στο ευρύ κοινό, τόσο περισσότερο θα κρατήσουν αναλλοίωτη την ομορφιά και τον χαρακτήρα τους.

Στην κατηγορία αυτή ανήκει και ένα «άγνωστο» για τους πολλούς ελληνικό νησί, το οποίο κάθε Αύγουστο κυρίως κάνει πραγματική θραύση. Τα πανέμορφα νερά του, οι εξαιρετικές τιμές και η ηρεμία που προσφέρει το καθιστούν πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες.

Απέχει μόλις 120 χιλιόμετρα από τη συμπρωτεύουσα και δύο ναυτικά μίλια από την Τρυπητή, την ακτή που βρίσκεται ακριβώς απέναντί του και από την οποία φτάνει κανείς εκεί με φέρι.

Λιλιπούτειος παράδεισος: Το νησί με τις χρυσαφένιες παραλίες και τα διάφανα νερά είναι το ιδανικό για 7 μέρες διακοπών

Αλυκές

Ο λόγος για την πανέμορφη Αμμουλιανή που από το όνομά της και μόνο σε προϊδεάζει για τις εξωτικές της παραλίες.

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

Το «διαμάντι» του κόλπου του Αγίου Όρους, έκτασης 4,5 περίπου τετραγωνικών χιλιομέτρων, φιλοξενεί κάποιες από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας που μέχρι σήμερα δεν έχουν γνωρίσει την αναγνώριση που τους πρέπει.

Αμμουδιές με κατάλευκη άμμο, παραλίες με δροσερά, διαυγή τιρκουάζ νερά, όλες πιστοποιημένες με γαλάζιες σημαίες και χωριό με θέα στο Άγιο Όρος, το νησάκι αυτό είναι ένας πραγματικός θησαυρός για τους φυσιολάτρεις που ξέρουν να εκτιμούν την ακατέργαστη ομορφιά.

Λιλιπούτειος παράδεισος: Το νησί με τις χρυσαφένιες παραλίες και τα διάφανα νερά είναι το ιδανικό για 7 μέρες διακοπών

Καραγάτσια

Σίγουρα, η Αμμουλιανή με τους λιγοστούς κατοίκους δεν ενδείκνυται για τους παθιασμένους με τη νυχτερινή ζωή. Είναι όμως ό,τι πρέπει για εκείνους που λατρεύουν να περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους κολυμπώντας, ψαρεύοντας και εξερευνώντας τον βυθό.

Τι να πρωτοδιαλέξεις; Τις δημοφιλείς Αλυκές; Τον Αη-Γιώργη, το Πόρτο Άγιο ή τη Μεγάλη Άμμο; Ή μήπως τον κολπίσκο – «ησυχαστήριο» Καραγάτσια, τρία χιλιόμετρα μακριά από το λιμάνι;

Οι παραλίες του νησιού είναι μία και μία. Και όλες τους οργανωμένες, χαρίζοντας μας τη δυνατότητα να μείνουμε στην ακρογιαλιά για ώρες ολόκληρες.

«Η θέα είναι πανέμορφη από το σημείο από όπου αγναντεύουμε το μυστηριώδες Άγιο Όρος. Ο μόνος ήχος που ακούγεται είναι οι κραυγές των γλάρων που πετούν και το παράξενο βουητό της γεννήτριας στο beach bar που ξεκινά κάθε τόσο για να διατηρεί την μπύρα παγωμένη. Τα πάντα είναι ειδυλλιακά, σαν να μην τα αγγίζει ο χρόνος.

Είναι εύκολο να ξεχάσεις ότι η Χαλκιδική απέχει μόλις 15 λεπτά με το καραβάκι και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα, η Θεσσαλονίκη, λιγότερο από δύο ώρες με το αυτοκίνητο.

Λιλιπούτειος παράδεισος: Το νησί με τις χρυσαφένιες παραλίες και τα διάφανα νερά είναι το ιδανικό για 7 μέρες διακοπών

Άγιος Γεώργιος

Επίσης, με κάνει να αναρωτιέμαι πώς γίνεται κανείς να μην έχει ακόμα ανακαλύψει το νησί της Αμμουλιανής!», γράφει συντάκτης των βρετανικών «Times» με μια μικρή δόση υπερβολής θα λέγαμε, καθώς η Αμμουλιανή έχει αποκτήσει το δικό της φανατικό κοινό. Ελληνικό και… international.

Εντάξει, υπάρχει κάποιος που να αναρωτιέται για ποιον λόγο;