Άγιος Ιωάννης: Ο λόγος που όλοι θέλουν σαν τρελοί να κολυμπήσουν σε αυτή την παραλία (Pics)
Βρείτε μας στο

Η παραλία αυτή είναι από τις ελάχιστες ελληνικές που πράγματι έχουν κερδίσει την αναγνώριση που τους πρέπει.

Τα βαθιά –ιδανικά για καταδύσεις- γαλάζια της νερά και το καταπράσινο τοπίo που την «ντύνει» φιλοξενήθηκαν σε δεκάδες αφιερώματα σε Ευρώπη και Αμερική, καθώς η μεσογειακή της ομορφιά θαυμάστηκε από εκατομμύρια επίδοξους επισκέπτες μέσω της κινηματογραφικής παραγωγής «Mamma Mia».

2007, Σκόπελος. Η ταινία – υπερπαραγωγή παίρνει σάρκα και οστά στην Ελλάδα με τα γυρίσματα στο νησί που διήρκησαν μόλις επτά μέρες να έχουν εξασφαλίσει σε παραγωγούς και σκηνοθέτες πλάνα που έμελλε να αποτελέσουν την καλύτερη διαφήμιση για τη χώρα μας.

Στόχος ήταν ένας: Κάθε πλάνο να είναι γεμάτο πράσινο. Η Σκόπελος, λοιπόν, δεν θα μπορούσε να μην μπει στη λίστα με τα νησιά που φιλοξένησαν το «Mamma Mia».

 

Μεγάλο μέρος της ταινίας γυρίστηκε στα ειδυλλιακά τοπία της, με τη χαρακτηριστική σκηνή του γάμου να λαμβάνει χώρα στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη στο Καστρί.

Εκεί ακριβώς βρίσκεται και μία από της ωραιότερες παραλίες των Σποράδων. Στο ακατοίκητο βορειοανατολικό τμήμα της Σκοπέλου και κοντά στο χωριό Γλώσσα θα δεις τη διάσημη πλέον παραλία του Αγίου Ιωάννη, η οποία (και) χάρη στην προβολή που κέρδισε από την ταινία συγκεντρώνει διθυραμβικές κριτικές στο TripAdvisor.

«Ποιος μπορεί να σκέφτηκε, κάτι τόσο άθλιο;»: Η χειρότερη ερώτηση στην ιστορία του «Εκατομμυριούχου» που έκανε έξαλλο το κοινό
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Ποιος μπορεί να σκέφτηκε, κάτι τόσο άθλιο;»: Η χειρότερη ερώτηση στην ιστορία του «Εκατομμυριούχου» που έκανε έξαλλο το

Άγιος Ιωάννης: Ο λόγος που όλοι θέλουν σαν τρελοί να κολυμπήσουν σε αυτή την παραλία (Pics)

Μικρή σε μέγεθος, με ελάχιστες ξαπλώστρες, σίγουρα δεν προορίζεται για να δέχεται πολύ κόσμο. Αυτό είναι ίσως το καλύτερό της στοιχείο!

Όπως φαίνεται, οι τουρίστες που έσπευσαν να τη δουν από κοντά και να κολυμπήσουν στα νερά της, δεν βρήκαν τίποτα λιγότερο από αυτό που περίμεναν: Καταπράσινα, καθαρά νερά, μαγευτικό, βραχώδες τοπίο και διαυγή νερά για τα οποία η Ελλάδα φημίζεται.

Άγιος Ιωάννης: Ο λόγος που όλοι θέλουν σαν τρελοί να κολυμπήσουν σε αυτή την παραλία (Pics)

Χαρακτηριστικό της, η έντονη παρουσία αχινών των οποίων η αλίευση απαγορεύεται. Παραδόξως, βάσει των κριτικών, κανείς δεν ενοχλήθηκε από την παρουσία τους. Θεωρείται εξαιρετικά ήρεμο μέρος, ιδανικό για χαλάρωση παρά τον κόσμο που σπεύδει να επισκεφτεί το εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη και του οποίου η πρόσβαση είναι μόνο από τα σκαλιά της παραλίας.

Πολλά σκάφη φτάνουν καθημερινά στα νερά της, αφήνοντας πληθώρα κόσμου αποκλειστικά και μόνο γι’ αυτό. Ιδανικά, αξίζει να χρησιμοποιήσει κανείς τα καραβάκια αυτά για να κολυμπήσει στα νερά της, καθώς η κατάβαση σε αυτή είναι εξαιρετικά δύσκολη κυρίως για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Άγιος Ιωάννης: Ο λόγος που όλοι θέλουν σαν τρελοί να κολυμπήσουν σε αυτή την παραλία (Pics)

Παρά την άγρια ομορφιά της, θα βρει κανείς και να πιει και να φάει. To beach bar και το ταβερνάκι της φουλ στα φρέσκα ψαρικά ικανοποιούν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς, με το μέρος αυτό να δικαιώνει όποιον αποφασίσει να το επισκεφτεί τόσο λόγω νερού όσο και θέας.

Στα bonus του και οι δωρεάν ξαπλώστρες, ανάλογα την ημέρα και την ώρα που θα φτάσεις… Αν κληθείς να πληρώσεις τελικά μέσα στο high season, δεν θα σου ζητήσουν περισσότερα από 3,5 ευρώ.

Αναρωτιέσαι ακόμα γιατί αποτελεί το απόλυτο hotspot του νησιού;