Βάζει σε όλους τα γυαλιά: Το νησί που ρίχνει τις τιμές τη «high season» περίοδο και σαρώνει (Pics)
Βρείτε μας στο

Είναι πέρα για πέρα λογικό- το επιτάσσει, θα λέγαμε, η ίδια η καλοκαιρινή ζωή: τα δωμάτια, και οι τιμές εν γένει, στα νησιά και τις τουριστικές περιοχές ανεβαίνουν χρόνο με το χρόνο, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη «ποταπά» πράγματα όπως, φερ’ ειπείν, η οικονομική κρίση.

Ειδικά την περίοδο της αποκαλούμενης “high season”, οι τιμές των καταλυμάτων εκτοξεύονται σε δυσθεώρητα ύψη και καθίστανται σχεδόν απαγορευτικές για την πλειονότητα του κόσμου που μένει στην Ελλάδα.

Ποια θα ήταν η αντίδρασή σας, όμως, αν σας λέγαμε πως- βάσει πρόσφατης έρευνας- υπάρχει ένα ονειρώδες νησί στα μέρη μας, το οποίο κάθε χρονιά που περνάει, οι τιμές για διαμονή και φαγητό τον Ιούλιο παρουσιάζουν πτώση;

Θα ψάχνατε να βρείτε από ποια πλευρά κουμπώνει ο ζουρλομανδύας μας και θα γκουγκλάρατε κάτι σαν «Ψυχιατρείο εδώ κοντά τηλέφωνο», έτσι;

Ε λοιπόν, που λέτε, αφήστε κάτω το κινητό και μην ψάχνετε αδίκως αριθμούς- το νησί υπάρχει και, μεταξύ μας, δεν υπάρχει απλά, αλλά είναι και εκπληκτικό. Κι επειδή βλέπουμε την απορία και την αμφισβήτηση στο μάτι σας, συγγενείς του άπιστου Θωμά, θα σας πούμε και το όνομα.

Σκιάθος.

Το πιο κοντινό νησί στη στεριά από όλες τις Σποράδες μπορεί να είναι αποδεδειγμένα μικρό στο μάτι, αλλά μεγάλο στο οπτικό κρεβάτι: η Σκιάθος συνδυάζει πλούσια πολιτισμική ιστορία και φυσικό τοπίο, με αψεγάδιαστη γαρνιτούρα τις υπέροχες παραλίες της.

Εκεί μπορεί φυσικά να δει κανείς το σπίτι που έζησε ο σπουδαίος διηγηματογράφος Παπαδιαμάντης, να επισκεφτεί το «διαβόητο» Κάστρο το οποίο, πραγματικά, κόβει την ανάσα στους επισκέπτες, να περιηγηθεί στα πέτρινα σοκάκια της παλιάς πόλης το απόγευμα με τις παραδοσιακές επαύλεις να μαγεύουν το μάτι, να απολαύσει τα μυριάδες μοναστήρια που κοσμούν το νησί, το εκθαμβωτικό Μπούρτζι, και, φυσικά, να κάνει μπάνιο στις μαγευτικές της παραλίες και να εξερευνήσει τις θαλάσσιες σπηλιές.

Τα Λαλάρια με τα λευκά τους βότσαλα, ο όρμος της Καναπίτσας στα ανατολικά, η Αγία Ελένη και η Μπανάνα σας καλούν κοντά τους σαν υγρές Σειρήνες στις οποίες ουδείς μπορεί ν’ αντισταθεί, υμών συμπεριλαμβανομένων.

Πάνω απ’ όλες, όμως, στέκονται οι Κουκουναριές (στις οποίες αφιερώνουμε στο τέλος τη Media Gallery προκειμένου να τις απολαύσετε σε όλο τους μεγαλείο). Αποτελούν μια από τις λίγες κατοικήσιμες περιοχές του νησιού πέρα από την πόλη, ένα ήσυχο χωριό πλάι στο εντυπωσιακό πευκοδάσος που «ντύνει» με πράσινο τα πάντα.

Πέραν της δεδομένης γραφικότητας του χωριού, όμως, υπάρχει και η δεν-μπορεί-να-είναι-από-αυτόν-τον-πλανήτη παραλία του, η οποία συνέβαλε τα μέγιστα στην τρομακτική αύξηση του τουρισμού της Σκιάθου.

Σκεφτείτε πως μιλάμε για μια περιοχή που έχει περίπου 150 μόνιμους κατοίκους και άπαντες απασχολούνται στην τουριστική βιομηχανία.

Οι Κουκουναριές αποτελούν έναν αδιαμφισβήτητο παράδεισο επί της ελληνικής γης και, όπως έλεγε και μια παλιά διαφήμιση, μια δοκιμή θα σας πείσει.

Αλήθεια, τώρα που έχετε τα «πειστήρια», μήπως ήρθε η ώρα να περάσετε μια βόλτα από την Σκιάθο; Εμείς έχουμε κλείσει ήδη εισιτήρια (και) για φέτος και στο μυαλό μας, κάθε φορά που πλησιάζουν οι μέρες να το επισκεφτούμε, έρχεται εκείνο το γνωστό ποδοσφαιρικό σύνθημα:

«Δεν μπορώ, δεν μπορώ να περιμένω…»