Θυμίζει Πόρτο Κατσίκι: Η παραλία-όνειρο στο Πόρτο Ράφτη που βούλιαξε χθες από κόσμο (pics)
Βρείτε μας στο

Μπορείς εμείς μόλις να βγήκαμε από την καραντίνα εβδομάδων, αλλά ο Μάιος ήδη από το ξεκίνημά του έδειξε το «γλυκό» του πρόσωπο με θερμοκρασίες που υπό άλλες συνθήκες θα μας είχαν ήδη μοιράσει στις παραλίες της Αττικής.

Ο καιρός είναι υπέροχος, οι πρώτες ζέστες μας έκαναν να κατεβάσουμε τα καλοκαιρινά και το μυαλό όλων μας είναι σε ένα μόνο πράγμα: Τη θάλασσα. Μας αδικεί κανείς;

Επειδή ακόμα θα χρειαστεί να περιμένουμε μερικές ημέρες για να τολμήσουμε τις πρώτες εξορμήσεις εκτός νομού, δεν θα μπορούσε να μην περάσει απ’ το μυαλό μας ο μικρός Παράδεισος της Αττικής, που επισκέπτονται ολοένα και περισσότεροι λάτρεις των καθαρών νερών και της χρυσής άμμου. 

Πού θα τον βρεις; 36 μόνο χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας. Πιο συγκεκριμένα, ένα χιλιόμετρο μακριά από το Πόρτο Ράφτη.

Θυμίζει Πόρτο Κατσίκι: Η παραλία-όνειρο στο Πόρτο Ράφτη που βούλιαξε χθες από κόσμο (pics)

Η Ερωτοσπηλιά γνωστή και ως «λιμανάκι της αγάπης» βρίσκεται ψηλά στη λίστα με τις καλύτερες παραλίες της Αττικής, με όσους την επισκέφτηκαν μία φορά να κατέληξαν να γίνουν συχνοί θαμώνες. Πρόκειται για έναν μικρό κολπίσκο, με υπέροχη θέα, ζεστά γαλοζοπράσινα νερά και χρυσή άμμο, ο οποίος στη θέα του και μόνο σε κάνει να ξεχνάς πού βρίσκεσαι, δίνοντας σου την αίσθηση κυκλαδίτικου νησιού, με τη σπηλιά που την «αγκαλιάζει» να αποτελεί πολυφωτογραφημένο σημείο.

Η παραλία «λούζεται» από τον ήλιο με μόνη εξαίρεση τις σκιές από τα δέντρα και την ονειρική της σπηλιά που συχνά φιλοξενεί ερωτευμένα ζευγάρια που επιθυμούν να γλιτώσουν από τα αδιάκριτα βλέμματα. Πολύ συχνά την επιλέγουν και οι φανατικοί των water sports αλλά και των καταδύσεων.

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Θυμίζει Πόρτο Κατσίκι: Η παραλία-όνειρο στο Πόρτο Ράφτη που βούλιαξε χθες από κόσμο (pics)

Δυστυχώς, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες δύσκολα μπορεί αν την απολαύσει κανείς καθώς πλημμυρίζει από κόσμο, με όσους ξέρουν να υποστηρίζουν πως ιδανικοί μήνες να κολυμπήσεις στα νερά της είναι ο Μάιος, ο Ιούνιος και ο Σεπτέμβριος. 

Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που χθες… βούλιαξε από κόσμο.

Βλέποντας την, πάντως, δεν απορούμε που οι Αθηναίοι έσπευσαν για χαλάρωση και ηλιοθεραπεία αμέσως μετά το τέλος της καραντίνας.