13,20€ εισιτήριο, top παραλίες, απόλυτη ξεκούραση: Το πιο προσιτό κυκλαδονήσι για φθηνές διακοπές πολλών αστέρων (Pics)

Η εξαίρεση στον κανόνα των απλησίαστων Κυκλάδων
13,20€ εισιτήριο, top παραλίες, απόλυτη ξεκούραση: Το πιο προσιτό κυκλαδονήσι για φθηνές διακοπές πολλών αστέρων (Pics)
6 Ιουλίου 2022 | 11:41


Εξαιρετική είναι και η μεγαλύτερη παραλία του νησιού, στον ομώνυμο οικισμό της Οτζιάς. Έχει σχήμα κυκλικό και συνδέεται με τη θάλασσα με μια στενή λωρίδα νερού. Είναι ρηχή, αμμουδερή με πεντακάθαρα νερά και προστατεύεται από τον άνεμο όλες τις εποχές.

Στις Κυκλάδες δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να υπάρχει δίπλα στο λιμάνι παραλία με πεντακάθαρα νερά. Αυτό συμβαίνει και στην Κέα. Στο φυσικό κόλπο της Κορησσίας που βρίσκεται το λιμάνι και ο ομώνυμος οικισμός (που ονομάζεται και Λιβάδι), υπάρχει μια τεράστια αμμώδης παραλία με εξαιρετικά διαυγή νερά.

Ο κόλπος της Οτζιάς

Εξαιρετικά δημοφιλής είναι και η παραλία στον οικισμό Ποίσσες, που βρίσκεται στην άκρη μιας κατάφυτης κοιλάδας με ελαιώνες και περιβόλια, που καταλήγει σε μια μεγάλη αμμουδιά.

Άλλες γνωστές παραλίες είναι ο Κούνδουρος, το Σπαθί, το Βουρκάκι, το Καμπί και το Κουνδουράκι. Πέραν από αυτές που έχεις μες τα πόδια σου και τις δυσπρόσιτες, υπάρχουν βέβαια και άλλες απομονωμένες – κρυμμένα διαμαντάκια που προκαλούν τον επισκέπτη να τις εξερευνήσει.

Όπως πιθανόν ήδη να γνωρίζετε, στην Τζια δεν θα σας λείψουν ούτε οι ατμοσφαιρικές καλοκαιρινές βραδιές, ούτε οι επιλογές σε γαστρονομία και διασκέδαση. Κυρίως όμως θα σας γεμίσει η αίσθηση της εξοικονόμησης χρόνου και χρήματος, χωρίς… σκόντο στις αξιώσεις μιας γνήσιας νησιώτικης εμπειρίας.

Menshouse.gr © 2022 - All Rights Reserved