Νερά Καραϊβικής, φινέτσα Μυκόνου: Τις διακοπές στον πιο εξωτικό προορισμό της Ελλάδας δεν τις κάνεις ούτε στο καλύτερο νησί

Φέτος ήρθε η ώρα να κάνεις μια αλλαγή...
Νερά Καραϊβικής, φινέτσα Μυκόνου: Τις διακοπές στον πιο εξωτικό προορισμό της Ελλάδας δεν τις κάνεις ούτε στο καλύτερο νησί
17 Ιουνίου 2020 | 22:12

Πού να κολυμπήσεις

Οι επιλογές σου είναι πολλές και όλες ανήκουν στην κατηγορία των must-see. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθημερινά ξεκινούν καραβάκια από το λιμάνι στα Σύβοτα που σε πάνε σε όλα τα μικρά νησάκια γύρω από το χωριό. Συμβουλή μας; Ξεκίνα νωρίς.

Η διασημότερη παραλία είναι η Μπέλα Βράκα στο ακατοίκητο νησάκι Μουρτεμένο, η οποία στο Tripadvisor σημειώνει διθυραμβικά σχόλια.

Μπέλα Βράκα

Αξίζει να κολυμπήσεις στα νερά της μόνο και μόνο για την περιπέτεια, αφού για να φτάσεις από τη μία της μεριά στην άλλη θα πρέπει να περπατήσεις μέσα στο νερό το οποίο φτάνει μέχρι τη μέση. Δεν είναι μεγάλη, ούτε οργανωμένη γι’ αυτό και στην περίπτωσή της ισχύει το «όσο πιο νωρίς τόσο πιο καλά».

Η δεύτερη δημοφιλέστερη είναι Πισίνα. Όνομα και πράγμα…

Πισίνα

Βρίσκεται στο νησάκι Μαύρο Όρος. Μιλάμε για νερά καταγάλανα και μια θέα που θα σου μείνει αξέχαστη. Στα νερά της φτάνουν συνεχώς βάρκες και σκάφη με ταξιδιώτες που αράζουν  για ώρες.

Πισίνα

Είναι πιο ήσυχη κατά τις πολύ πρωινές ώρες, ωστόσο η πολυκοσμία δεν θα σε πειράξει καθόλου καθώς οι περισσότεροι παραμένουν στα ανοιχτά και δεν κάθονται καν στην παραλία.

Μικρή Άμμος

Ακολουθούν οι παραλίες Μεγάλη και Μικρή Άμμος που ενδείκνυνται για οικογένειες, ο μικρός κολπίσκος Ζαβία με τα δροσερά νερά, το Μέγα Ντράφι που είναι μεν πανέμορφο αλλά θα σε ζορίσει στο πάρκινγκ, η Ζέρη που είναι οργανωμένη και βρίσκεται δίπλα στο κέντρο αλλά και ο Γαλλικός Μόλος δίπλα στο Λιμάνι.

Μεγάλη Άμμος

Φυσικά, οι ντόπιοι θα σε κατατοπίσουν ανάλογα με το τι προτιμάς, ενώ θα σου υποδείξουν πολλές ακόμα παραλίες, λιγότερο γνωστές στο ευρύ κοινό.

Ιδανικά, σε ό,τι αφορά στα μέρη για να κολυμπήσεις προτίμησε τη λύση του «λίγο απ’ όλα» καθώς είναι κρίμα να αφήσεις κάτι εκτός προγράμματος.

Ζαβία

Τα ευχάριστα; Ταβερνάκια υπάρχουν πολλά για να ικανοποιήσεις εκτός από το μάτι σου και το στομάχι σου.

Μήπως ήρθε η ώρα να πεις το «ναι» στον προορισμό που αναμένεται να εξελιχθεί σε έναν από τους δημοφιλέστερους, πριν το μεγάλο μπαμ;

 

Menshouse.gr © 2022 - All Rights Reserved