2,5 ώρες με αμάξι, ζεστά νερά: Στον πιο οικονομικό προορισμό της Ελλάδας φέτος, βρίσκεις ό,τι σηκώνει η τσέπη σου (Pics)

Καλύτερα δεν γίνεται!
2,5 ώρες με αμάξι, ζεστά νερά: Στον πιο οικονομικό προορισμό της Ελλάδας φέτος, βρίσκεις ό,τι σηκώνει η τσέπη σου (Pics)
10 Ιουλίου 2023 | 09:47

Πού να φας

Αν κινείσαι στην παραλία της Καλαμάτας, ένα από τα μεστιατόρια που ξεχωρίζουν σε ό,τι αφορά στη γεύση και την ποιότητα είναι το Del Mar, ακριβώς δίπλα από την Εκκλησία της Ανάστασης.

Κι αυτό γιατί συνδυάζει τα πάντα! Καφέ στην παραλία, ποικιλίες-γίγας με ουζάκι και διαλεχτά πιάτα εστιατορίου σε εξαιρετικές τιμές. Οι ποικιλίες σερβίρονται και στην παραλία με παγωμένη μπύρα.

Del Mar

Ό,τι πρέπει για μετά το μπάνιο σου…

Αν πάλι επιθυμείς παραδοσιακές, μαμαδίστικες γεύσεις εκτός πόλης, πάνω στο κύμα, η πρότασή μας είναι μία: Aκρογιαλιά!

Ακρογιαλιά/Menshouse

Μιλάμε για ένα παραδοσιακό ταβερνάκι στη στροφή πριν το Ακρογιάλι με απίστευτη θέα στη θάλασσα και κουζίνα -κυριολεκτικά- από τα χέρια της μαμάς. Το μενού το αναλαμβάνει αποκλειστικά η κυρία Ελένη που μαγειρεύει από το πρωί ό,τι νοστιμιά τραβάει ο νους σου!

Στο ταβερνάκι αυτό θα φας -μεταξύ άλλων- τον πιο νόστιμο μουσακά της ζωής σου, γαύρο ημέρας και τραγανό καλαμαράκι που μοσχοβολάει θάλασσα. Το μαγαζί είναι ακριβώς πάνω από την παραλία και σερβίρει και καφέ αν αποφασίσεις να ρίξεις τις βουτιές σου.

Ακρογιαλιά

Η επιτυχία του οφείλεται κυρίως στο γεγονός πως πρόκειται για οικογενειακή επιχείρηση αλλά και στις δελεαστικές τιμές του.

Στην περίπτωση που το budget σου δεν αντέχει καθημερινές επισκέψεις σε ταβέρνες, το Μυρώνι στο κέντρο της πόλης θα σου λύσει τα χέρια. Ένα σχετικά καινούργιο φαγάδικο με μαγειρευτά ημέρας και τιμές-όνειρο δεν θα μπορούσε να μην έχει αποκτήσει το φανατικό του κοινό.

Μυρώνι

Οι μερίδες είναι χορταστικότατες, ξεκινούν από 4,50€ ενώ δεν ξεπερνούν τα 8,00€! Όσο για τη γεύση; Ασυναγώνιστη.

Πού να μείνεις

Ελάχιστοι είναι εκείνοι που προτιμούν το κέντρο της πόλης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι περισσότεροι αναζητούν κατάλυμα στην παραλία της Καλαμάτας αλλά και στη Βέργα, τη Μικρή Μαντίνεια, το Ακρογιάλι και τις Κιτριές. Υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα, ενώ τρομερές ευκαιρίες θα βρεις και στο Airbnb.

Ιδανικά, πάντως, προτίμησε διαμονή εκτός πόλης για να είσαι κοντά στις παραλίες που σου αναφέραμε πιο πάνω!

Μικρή Μαντίνεια/Menshouse

Νυχτερινή διασκέδαση (και εκτός πόλης)

Το χωριό Βέργα έχει εξελιχθεί σε δυνατό χαρτί της νυχτερινής ζωής καθώς φιλοξενεί μπαρ με τρομερή θέα αλλά και κλαμπάκια. Μη μείνεις όμως κολλημένος στα κοκτέιλς…

Φρόντισε κάποια βράδια να τα περάσεις στην παραλία για παγωτό, φρέσκα γλυκά και περπάτημα. Πολύ περπάτημα. Πέρνα μια βόλτα και από το περίφημο Κάστρο της Καλαμάτας και μην παραλείψεις να δεις από κοντά το Ιστορικό Κέντρο της πόλης που έχει την τιμητική του κυρίως τον χειμώνα.

Υ.Γ. Φεύγοντας, μην παραλείψεις να πάρεις μαζί σου λάδι καλαματιανό, μέλι και αποξηραμένα σύκα. Θα μας θυμηθείς…

Menshouse.gr © 2022 - All Rights Reserved