Ήλιος μόνο για 6 ώρες: Η άγρια παραλία με τα διαυγή νερά πισίνας που δεν χρειάζεσαι ομπρέλα (Pics)
Βρείτε μας στο

Μπορεί το δυνατό χαρτί του δεύτερου μεγαλύτερου νησιού της Ελλάδας να μην θεωρείται ότι είναι οι παραλίες (αλλά η αφθονία σε πράσινο και η ποικιλομορφία του τοπίου), αυτό όμως δεν σημαίνει ότι από την Εύβοια λείπουν τα «διαμαντάκια» εκείνα που θα ήταν διάσημα σε οποιοδήποτε μικρό νησί του Αιγαίου ή του Ιονίου.

Μια τέτοια περίπτωση, που λόγω της απομόνωσης της δεν είναι γνωστή παρά μόνο στους ντόπιους, είναι η παραλία Βύθουρη στη βορειοκεντρική Εύβοια. Απομακρυσμένη από τον αστικό ιστό και ανοργάνωτη, είναι σχεδόν «χαμένη» σε ένα τόσο μεγάλο νησί και για αυτό άλλωστε δεν είναι καθόλου τουριστική. Πιθανόν να πρόκειται για την πιο όμορφη και γραφική παραλία όλου του νησιού. Βρίσκεται στις παρυφές της Δίρφυς, δίπλα στο χωριό Γλυφάδα και για να φτάσει κανείς από τη Χαλκίδα απαιτούνται περίπου 75 λεπτά οδήγησης.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ⛰Artemis🗺 (@artemis.dhj) on


Είναι μια μικρή παραλία σχηματισμένη ανάμεσα σε δύο τεράστιους, επιβλητικούς βράχους, που προσδίδουν αυτή την άγρια ομορφιά στο τοπίο. Τα νερά είναι κρυστάλλινα και γαλαζοπράσινα, ενώ η παραλία έχει λευκή άμμο και ψιλό βότσαλο. Ο βυθός είναι γεμάτος με μικρά βοτσαλάκια και η ορατότητα σε αυτόν αγγίζει τα… επίπεδα πισίνας. Οι δύο βράχοι ρίχνουν τη σκιά τους στην παραλία από το μεσημέρι και μετά και λόγω αυτής της ιδιομορφίας ο ήλιος βλέπει τη θάλασσα το καλοκαίρι μόνο 6 ώρες, περίπου από τις 12.00 μέχρι τις 18.00. Αυτός είναι και ένας πρόσθετος λόγος που τη λατρεύουν οι ελεύθεροι κατασκηνωτές.

 

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
View this post on Instagram

 

A post shared by 🇬🇷 Grčka Info 🇬🇷 (@grckainfo) on


Στην περιοχή δεν υπάρχουν μαγαζιά σε απόσταση 5χλμ., οπότε ο επισκέπτης χρειάζεται να έχει προμηθευτεί όλα τα απαραίτητα πριν την άφιξή του στην παραλία. Φυσικά και ομπρέλα αν σχεδιάζει να είναι εκεί νωρίτερα από το απόγευμα.

Για να φτάσεις πρέπει πάρεις από τη Χαλκίδα το δρόμο για Βόρεια Εύβοια, προς τη Στενή. Στα µισά της διαδροµής συναντάς το χωριό Καθενοί και ακολουθείς την πινακίδα που οδηγεί προς τον Πάλιουρα και τον Άγιο Αθανάσιο. Διασχίζεις και τα δύο αυτά χωριά και συνεχίζεις µε κατεύθυνση προς το χωριό Γλυφάδα. Αφού περάσεις την κορυφή της Δίρφυς – το ψηλότερο βουνό της Εύβοιας – και απολαύσεις τη θέα, κατηφορίζεις προς Αιγαίο. Λίγο πριν μπεις στο χωριό Γλυφάδα, υπάρχει πινακίδα που οδηγεί στη παραλία μέσω δρόμου που στα τελευταία 5 χλμ. καλύπτεται από χώμα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by georgia pag (@georgia_pag) on


Όπου κι αν είσαι δεν μπορείς να ισχυριστείς ότι θα «πεταχτείς» στη Βύθουρη, σίγουρα όμως θα νιώσεις στο τέλος της μέρας δικαιωμένος που μπήκες στον κόπο. Η παραλία απέχει 22,5 χλμ. (και περίπου 35 λεπτά) από τη γνωστή Χιλιαδού και επιβάλλεται ενδεχόμενη παραμονή σε αυτήν (υπάρχουν αρκετά καταλύματα σε απίθανες τιμές) να συνδυαστεί με επίσκεψη στη Βύθουρη.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by George Stathopoulos (@geor_sta) on


Η Χιλιαδού είναι οργανωμένη και από τις πιο διάσημες παραλίες της βόρειας Εύβοιας, με φανατικούς θαμώνες κάθε καλοκαίρι. Απέχει μία ώρα (και 35 χλμ.) από τη γραφική Κύμη, που χτισμένη αμφιθεατρικά σε ένα καταπράσινο λόφο 200 μέτρα πάνω απ’ την επιφάνεια της θάλασσας, προσφέρει πανοραμική θέα. Οι πεντακάθαρες παραλίες, το καταπράσινο περιβάλλον και τα νεοκλασικά καπετανόσπιτα, που ξεχωρίζουν για τα «φουρούσια» τους, τα στηρίγματα δηλαδή των μπαλκονιών τους, είναι επαρκείς λόγοι για να βάλεις στο πρόγραμμα σου την Κύμη, όχι μόνο ως ορμητήριο για μετάβαση στα νησιά των Σποράδων.

Ήλιος μόνο για 6 ώρες: Η άγρια παραλία με τα διαυγή νερά πισίνας που δεν χρειάζεσαι ομπρέλα (Pics)

Κι αν το κάνεις αυτό, θα γνωρίζεις εφεξής ότι μία από τις μονοήμερες εκδρομές θα πρέπει να περιλαμβάνει Χιλιαδού και κατά τις 18:00 μετάβαση στη Βύθουρη για… φυσική σκιά.