Πριβέ μπάνιο γρήγορα και οικονομικά: Στο νησί με τις 80 παραλίες δεν ξέρεις ποια να πρωτοδιαλέξεις (Pics)
Βρείτε μας στο

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι τις επόμενες μέρες θα δούμε τον πρώτο καύσωνα της χρονιάς κι εμείς παίρνουμε ήδη τα μέτρα μας. Για κάποιους αυτό θα είναι το πρώτο μπάνιο γι’ αυτό θα πρέπει να είναι ξεχωριστό. Τι ψάχνουμε όλοι αυτή την περίοδο; Έναν ελληνικό παράδεισο που να φτάνεις γρήγορα, χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψεις μια περιουσία, ένα νησί που να μπορείς να βρεις το ησυχαστήριο σου και μια πριβέ παραλία για σένα και την παρέα σου.

Μπορεί όλα αυτά να μοιάζουν πολύ καλά για να είναι αληθινά, όμως υπάρχει ένα νησί που μπορεί να κάνει το όνειρό σου πραγματικότητα. Και το όνομα αυτού, Κύθνος…

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη travelwithisrat (@travelwithisrat) στις

Με διάρκεια ακτοπλοϊκής διαδρομής 3 ώρες από το λιμάνι του Πειραιά και λιγότερο από 2 ώρες από το Λαύριο, η Κύθνος είναι ένας πολύ ελκυστικός προορισμός για λόγους που άπτονται των περισσότερων ελληνικών νησιών, αλλά και για λόγους που απαντώνται μόνο εδώ.

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

Καταρχάς, η Κύθνος δεν είναι το νησί της ξέφρενης διασκέδασης όπως η Ίος. Είναι ένα νησί που ενδείκνυται για πιο…συνειδητοποιημένες διακοπές και γι’ αυτό προσελκύει πάρα πολύ ζευγάρια και λιγότερο παρέες. Είναι το μέρος όπου θα πας για διακοπές με την κοπέλα/τον φίλο σου και θα πάρετε μαζί κι ένα φιλικό ζευγάρι.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tramontana Kythnos (@tramontana_kythnos) στις

Έχοντας κι αυτή μια ιστορία αιώνων, με πολλά σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, η Κύθνος μπορεί να προσφέρει πολλαπλή ικανοποίηση, αφού παρέχει δυνατότητα και για πεζοπορία προς κάποιες από τις παραλίες της, έχει πολλά instagrammable μέρη με πρώτο τον οικισμό της Δρυοπίδας, έχει μια παραλία που είναι το δικό της Ελαφονήσι, αφού μια μικρή λωρίδα άμμου χωρίζει στα δύο τη θάλασσα, μα πάνω απ΄όλα έχει μια από τις πιο φημισμένες ντόπιες κουζίνες.

Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά. Ως προς τις παραλίες, η Κύθνος διαθέτει πάνω από 80 οργανωμένες και ανοργάνωτες, με αρκετές να είναι προσβάσιμες με πόδια ή καραβάκι, κάτι που σημαίνει ότι η κάθοδος σχετικά απότομων δρόμων είναι εντός προγράμματος.

Η πιο ξακουστή, την οποία σίγουρα θα έχετε δει ήδη αρκετές φορές στο Instagram αυτές τις ημέρες, είναι η Κολώνα. Προσβάσιμη μέσω χωματόδρομου, η Κολώνα έχει ως ορόσημο μια λωρίδα χρυσαφένιας άμμου που συνδέει το νησί με τη βραχονησίδα του Άγιου Λουκά, δεν έχει ομπρέλες και τα συναφή και σίγουρα θέλει πρώτα να ιδρώσεις για να την απολαύσεις. Σε ανταμείβει πλήρως όμως.

Από κει και πέρα, έχουμε την Αλυκή, την Επισκοπή, τις Λεύκες, τη Νάουσα που σου φέρνει στο πιάτο την υπέροχη θέα της εκκλησιάς του Άη Γιάννη του Ελεήμονα και τις πιο μεγάλες και δημοφιλείς παραλίες, τη Μεγάλη Άμμο και την Απόκρουση. Ως επιλογή υπάρχουν πάντα και τα ιαματικά λουτρά.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη konstchi (@konstchi) στις


Τα λουτρά βρίσκονται στον οικισμό του Μαρουλά, εκεί όπου είναι εμφανή τα σημάδια του αρχαίου πολιτισμού, ενώ και το Βρυόκαστρο αποτελεί αντίστοιχης σημασίας περιοχή, με το ιερό προς τιμήν της Δήμητρας να δεσπόζει στην κορυφή της ακρόπολης.

Ως προς τη διασκέδαση, ήτοι το φαγητό και το ποτό, η Κύθνος είναι από τις πιο ξακουστές οικοδέσποινες των Κυκλάδων. Εδώ θα απολαύσεις το σφουγγάτο (σφαιρικές τηγανίτες με ντόπιο τυρί), κολόπι (σπανακόπιτα με φρέσκο κρεμμυδάκι), ταραχτά (η στραπατσάδα της Κύθνου) και μια πλούσια ποικιλία σε ντόπια τυριά, μέλι και γλυκά του κουταλιού.

Από τα μέρη που οφείλεις να πας  για να φας, προτείνονται το Αρχιπέλαγος, η Μεσσαριά, το Στέκι του Ντέτζη και το Τραταμέντο. Για καφέ το πρωί και το βράδυ ποτό θα πας σίγουρα στην Αποκάλυψη και το Πανωχώρι, ενώ υπάρχει και η επιλογή του Ακρωτηρίου για μεταμεσονύχτιες καταστάσεις.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dimitris Dimitriou (@dim_dimitriou) στις

Έμεινε κάτι άλλο να πούμε για την Κύθνο..;

Α, ναι. Το νησί συνδέεται με ακτοπλοϊκές διαδρομές με νησιά που υπό άλλες συνθήκες θα το σκεφτόσουν πολύ για να πας λόγω της μακρινής απόστασης από την Αθήνα, όπως η Φολέγανδρος, η Σέριφος και η Σίκινος.