Αν την ανακαλύψεις, κόλλησες: Η «Ίμπιζα της Ελλάδας» φέτος το καλοκαίρι πάει για sold out πριν τη Μύκονο (Pics)

Πολύ μεγάλη αύξηση στις κρατήσεις! Δικαιολογημένα...
Αν την ανακαλύψεις, κόλλησες: Η «Ίμπιζα της Ελλάδας» φέτος το καλοκαίρι πάει για sold out πριν τη Μύκονο (Pics)
15 Ιουνίου 2022 | 11:35


Γύρω από την Παλαιοκαστρίτσα εξάλλου και ιδιαίτερα προς τα νότια, υπάρχουν αρκετά εντυπωσιακά, γραφικά ακρογιάλια, τα οποία είναι προσβάσιμα μόνο με πλωτά μέσα. Κρυμμένες παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά, χωρίς τουριστική ανάπτυξη, αποτελούν ένα χαρακτηριστικό δείγμα της εξωτικής ομορφιάς της Κέρκυρας. Για να φτάσει κάποιος εκεί, μπορεί να νοικιάσει σκάφος από το λιμανάκι. Πιθανόν είναι και η… μοναδική επιλογή για μπάνιο για όποιον δεν μπορεί να αντέξει στο κορμί του τις χαμηλές θερμοκρασίες. Η φήμη των πολύ παγωμένων νερών της Παλαιοκαστρίτσας δεν είναι καθόλου τυχαία και οφείλεται στα γλυκά νερά που αναβλύζουν μέσα από το βυθό του κόλπου και προέρχονται από τις γύρω πηγές.

Στην κορυφή του λόφου, που βρίσκεται στο δυτικό από τα δύο μικρά ακρωτήρια μπροστά από τις παραλίες, βρίσκεται το ανδρικό μοναστήρι της Παναγίας Παλαιοκαστρίτσας. Ιδρύθηκε το 1228 και αποτελούσε το μοναδικό οίκημα στην περιοχή για χρόνια. Διαθέτει τεράστια συλλογή Βυζαντινών κειμηλίων και εικόνων, και ένα σκελετό – μαμούθ μιας φάλαινας που ξεβράστηκε κάποτε στην ακτή. Στην αυλή του υπάρχει και ένα μεγάλο πηγάδι, όπου οι επισκέπτες πετούν νομίσματα και κάνουν ευχές. Οι τουρίστες ανεβαίνουν έως εκεί όχι μόνο για λόγους ευλάβειας. Ο χώρος που είναι κτισμένο το μοναστήρι προσφέρει πανοραμική θέα στη θάλασσα του Ιονίου και αποτελεί ιδανικό σημείο για να απολαύσει κανείς το ηλιοβασίλεμα.

Η Παλαιοκαστρίτσα φέτος θα είναι σίγουρα στην πεντάδα των δημοφιλέστερων προορισμών στην Ελλάδα. Αν άλλωστε την επισκεφτείς μια φορά, δύσκολα θα ξανακάνεις διακοπές αλλού μετά…

Menshouse.gr © 2022 - All Rights Reserved