Άνετες και οικονομικές διακοπές: Η τιμή των εξοχικών που επιλέγουν μαζικά οι Έλληνες τον Αύγουστο

Οι επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού δεν θα μπορούσαν να μην επηρεάσουν και τον τομέα του τουρισμού που έχει δεχτεί τεράστιο πλήγμα, την ίδια ώρα που ωστόσο –ειδικά οι Έλληνες- στρέφονται σε νέους τρόπους παραθερισμού, δημιουργώντας ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό στην αγορά.

Χαμένους αλλά και κερδισμένους φέρνει ο κορωνοϊός αλλά και ο φόβος που κουβαλά μαζί της η πανδημία. Αναμφίβολα –στο σύνολό του- ο τομέας του τουρισμού είναι από εκείνους που έχουν πληγεί περισσότερο παγκοσμίως, με την Ελλάδα να μην αποτελεί εξαίρεση.

Ωστόσο η θετική εικόνα σε σχέση με τους παραδοσιακούς ανταγωνιστές της χώρας, την διατηρεί ελκυστική στο εξωτερικό, με πολλούς ταξιδιώτες πάντως να στρέφονται σε άλλου τύπου καταλύματα και λύσεις, γυρνώντας την πλάτη στους μέχρι σήμερα κλασικούς τρόπους με τους οποίους είχαν συνηθίσει να κάνουν τις διακοπές τους.

Άνετες και οικονομικές διακοπές: Η τιμή των εξοχικών που επιλέγουν μαζικά οι Έλληνες τον Αύγουστο

Αντίστοιχη είναι και η τάση που παρατηρείται και στο επίπεδο του εσωτερικού ή εγχώριου τουρισμού, αφού οι Έλληνες είναι εκείνοι που αναμένεται να… κινήσουν την λεγόμενη «ατμομηχανή» της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από αυτούς τους πρώτους δύο μήνες της βασικής τουριστικής περιόδου, καταγράφεται μια ξεκάθαρη νέα τάση η οποία αφορά στην ενοικίαση εξοχικών κατοικιών για μεγάλο χρονικό διάστημα, είτε σε κάποιο νησί είτε σε άλλον ηπειρωτικό προορισμό, που ειδικά εφέτος μοιάζει να αποτελεί μια πιο ελκυστική πρόταση για δύο λόγους.

 

Ο ένας φυσικά είναι ο οικονομικός. Με πολλούς Έλληνες να έχουν υποστεί μειώσεις στα εισοδήματά τους εξαιτίας των μέτρων κατά του COVID-19, είναι λογικό τα μπάτζετ διακοπών να επηρεάζονται αρνητικά, οπότε έξοδα όπως αυτά της μετάβασης σε ένα νησί, με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια να παραμένουν ακριβά, λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από τους επίδοξους τουρίστες όταν κάνουν τον προγραμματισμό τους.

Ο δεύτερος είναι επειδή πολλοί φοβούνται τον συνωστισμό στο καράβι (με την κυβέρνηση να ανεβάζει ξανά την πληρότητα στο 80%) και να επιλέγουν έναν προορισμό που μπορούν να φτάσουν οδικώς.

Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει το Πανελλαδικό Δίκτυο Κτηματομεσιτών E-Real Estates αυτό το σκηνικό που διαμορφώνεται αποτυπώνεται και στις τιμές στις οποίες οι ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών προσφέρουν τα καταλύματά τους. Ειδικά για τα νησιά καταγράφονται σαφείς πτωτικές τάσεις σε σχέση με τις περασμένες σεζόν, όταν και η αυξημένη ζήτηση είχε φέρει ανάλογες αυξήσεις.

Αναλυτικά οι τιμές που μπορείτε να βρείτε μια εξοχική κατοικία για 4-5 άτομα (οι περισσότερες εξ αυτών με πισίνα) τον Αύγουστο σε κάποιους από τους πιο must ελληνικούς προορισμούς. Η τιμή αφορά σε 5 διανυκτερεύσεις:

Κεφαλονιά: 995 ευρώ

Λευκάδα: 785 ευρώ

Ζάκυνθος: 700 ευρώ

Σκιάθος: 1500 ευρώ

Νάξος: 1200 ευρώ

Πόρτο Χέλι: 1050

Κουρούτα: 800 ευρώ

Η ενοικίαση εξοχικών κατοικιών είναι η νο1 επιλογή φέτος κυρίως για οικογένειες και παρέες νέων. Και ο λόγος είναι προφανής. Αν μιλάμε για παράδειγμα για μια εξοχική κατοικία στην Κουρούτα η οποία κοστίζει περίπου 115 ευρώ τη μέρα, σε μια παρέα τεσσάρων ατόμων βγαίνει 28,5 ευρώ το άτομο. Πιο οικονομικό δηλαδή και από ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Ασφαλώς υπάρχουν και περιοχές όπου οι τιμές είναι απλησίαστες. Όμως με ένα καλό ψάξιμο μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι φέτος οι επιλογές είναι πολλές και οι ευκαιρίες ακόμα περισσότερες…