Καλοκαίρι 2021: Η νέα τάση για διακοπές που κάνει θραύση στην Ελλάδα
Βρείτε μας στο

Οι επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού δεν θα μπορούσαν να μην επηρεάσουν και τον τομέα του τουρισμού που έχει δεχτεί τεράστιο πλήγμα, την ίδια ώρα που ωστόσο –ειδικά οι Έλληνες- στρέφονται σε νέους τρόπους παραθερισμού, δημιουργώντας ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό στην αγορά.

Μια αναζήτηση στις πλατφόρμες όπου μπορεί κανείς να βρει μέρη προς ενοικίαση/μίσθωση, δηλαδή στο Booking και στην Airbnb, θα δει ότι υπάρχει μια πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της εποχής πληρότητα σε σχετικά πολυτελείς οικίες που βρίσκονται εντός Αττικής, με πολλούς Αθηναίους να σχεδιάζουν από τώρα εξορμήσεις ως τη Σαρωνίδα, τη Λούτσα, τη Νέα Μάκρη με το σκεπτικό ότι μέχρι να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός δύσκολα θα μεταφερθούν μακρύτερα το φετινό καλοκαίρι.

Καλοκαίρι 2021: Η νέα τάση για διακοπές που κάνει θραύση στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν έως τώρα καταγράφεται μια ξεκάθαρη νέα τάση η οποία αφορά στην ενοικίαση εξοχικών κατοικιών για μεγάλο χρονικό διάστημα, είτε σε κάποιο νησί είτε σε άλλον ηπειρωτικό προορισμό, που και φέτος μοιάζει να αποτελεί μια πιο ελκυστική πρόταση.

Σε πολλές περιοχές πλέον τα σπίτια νοικιάζονται με το μήνα, το τρίμηνο, το τετράμηνο ή ακόμα και όλο το έτος. Μπορεί κανείς για παράδειγμα να βρει ως και την Αίγινα σπίτι 60 τ.μ. που πέρσι προοριζόταν για βραχύχρονη μίσθωση, να νοικιάζεται με το 12μηνο για 800 ευρώ το μήνα.

Αυτή η τάση φανερώνει την στροφή πολλών προς τη σιγουριά του σταθερού εσόδου, αφού πάει να καλυφθεί η αναμενόμενη χασούρα του καλοκαιρινού τριμήνου με την διασφάλιση ολόκληρης της χρονιάς.

Από τις περιοχές που μπορεί κανείς να βρει πραγματικές ευκαιρίες και να νοικιάσει ένα οίκημα ακόμα και για ολόκληρο το καλοκαίρι γνωρίζοντας ότι θα έχει από το πουθενά ένα εξοχικό ή και μια εποχική κατοικία, είναι το Ξυλόκαστρο, το Χαλκούτσι, η Ερέτρια, η Επίδαυρος, το Λουτράκι και η Κύμη.

Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα

Ο βασικός λόγος αυτής της νέας τάσης είναι ο οικονομικός. Με πολλούς Έλληνες να έχουν υποστεί μειώσεις στα εισοδήματά τους εξαιτίας των μέτρων κατά του COVID-19, είναι λογικό τα μπάτζετ διακοπών να επηρεάζονται αρνητικά, οπότε έξοδα όπως αυτά της μετάβασης σε ένα νησί, με τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια να παραμένουν ακριβά, λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από τους επίδοξους τουρίστες όταν κάνουν τον προγραμματισμό τους.

Αυτό το σκηνικό που διαμορφώνεται αποτυπώνεται και στις τιμές στις οποίες οι ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών προσφέρουν τα καταλύματά τους. Ειδικά για τα νησιά καταγράφονται σαφείς πτωτικές τάσεις σε σχέση με τις περασμένες σεζόν, όταν και η αυξημένη ζήτηση είχε φέρει ανάλογες αυξήσεις.

Αναλυτικά οι τιμές που μπορείτε να βρείτε μια εξοχική κατοικία για 4-5 άτομα (οι περισσότερες εξ αυτών με πισίνα) τον Αύγουστο σε κάποιους από τους πιο must ελληνικούς προορισμούς. Η τιμή αφορά σε 5 διανυκτερεύσεις:

Κεφαλονιά: 995 ευρώ

Λευκάδα: 785 ευρώ

Ζάκυνθος: 700 ευρώ

Σκιάθος: 1500 ευρώ

Νάξος: 1200 ευρώ

Πόρτο Χέλι: 1050

Κουρούτα: 800 ευρώ

Η ενοικίαση εξοχικών κατοικιών είναι η νο1 επιλογή φέτος κυρίως για οικογένειες και παρέες νέων. Και ο λόγος είναι προφανής. Αν μιλάμε για παράδειγμα για μια εξοχική κατοικία στην Κουρούτα η οποία κοστίζει περίπου 115 ευρώ τη μέρα, σε μια παρέα τεσσάρων ατόμων βγαίνει 28,5 ευρώ το άτομο. Πιο οικονομικό δηλαδή και από ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Ασφαλώς υπάρχουν και περιοχές όπου οι τιμές είναι απλησίαστες. Όμως με ένα καλό ψάξιμο μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι φέτος οι επιλογές είναι πολλές και οι ευκαιρίες ακόμα περισσότερες…