Ούτε αυτοκίνητα, ούτε πολυτέλειες: Στο άγνωστο ελληνικό χωριό της «πρωτόγονης» ομορφιάς η ευτυχία κρύβεται στην απλότητα (Pics)
Βρείτε μας στο

Χτισμένο αμφιθεατρικά στις νότιες ακτές της Κρήτης, κάτι περισσότερο από 70 χιλιόμετρα νότια των Χανίων, το μικρό ψαροχώρι Λουτρό στα Σφακιά έχει καταφέρει να θεωρείται το απόλυτο ησυχαστήριο της περιοχής για όλους εκείνους που βαρέθηκαν  την έντονη ζωή των νησιών και ποντάρουν πλέον στον «εναλλακτικό» τρόπο διακοπών. Αυτόν του οποίου τα βασικά χαρακτηριστικά είναι η ηρεμία και η απομόνωση.

Το χωριουδάκι αυτό με τους ελάχιστους κατοίκους -τον χειμώνα δεν ξεπερνούν τους 10- πολλοί δεν το έχουν καν ακουστά. Ίσως αυτή να είναι και η γοητεία του. Σε συνδυασμό πάντα με το καταπράσινο φόντο και τα βαθιά, έντονα μπλε νερά του που καθιστούν το τοπίο μαγευτικό.

Ούτε αυτοκίνητα, ούτε πολυτέλειες: Στο άγνωστο ελληνικό χωριό της «πρωτόγονης» ομορφιάς η ευτυχία κρύβεται στην απλότητα (Pics)

Το Λουτρό θα το βρει κανείς στο τέλος του διάσημου ακρωτηρίου Μουρί, στην αρχαία πόλη του Φοίνικα και λιμάνι της αρχαίας Ανώπολης και αφού πρώτα… περπατήσει πολύ.

Για να φτάσεις εκεί θα πρέπει να αντέξεις 1,5 περίπου ώρα πεζοπορία σε μονοπάτι από τη Χώρα των Σφακίων ή την Ανώπολη ή εναλλακτικά να αφήσεις το θαλάσσιο ταξί ή το καραβάκι να κάνουν τη δουλειά, καθώς υπάρχει και η λύση του να φτάσει κανείς μέσω θαλάσσης επιλέγοντας κάποιο από τα καθημερινά δρομολόγια από Σφακιά, Γαύδο, Σούγια, Αγία Ρούμελη και Παλαιόχωρα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀✺ World Union GREECE ✺ (@wu_greece) στις

Μόλις φτάσεις, ετοιμάσου να ζήσεις μια άλλη πραγματικότητα. Ξέχνα τους πολυσύχναστους δρόμους, τα αυτοκίνητα και τη φασαρία της κίνησης. Υπάρχει μόνο ένας κεντρικός δρόμος και αυτοκίνητα δεν κυκλοφορούν…

Ξέχνα ακόμα και την πολυτελή διαμονή, καθώς στο Λουτρό η ζωή πιο απλή από ό,τι ίσως ένας μαθημένος αλλιώς θα μπορούσε να διαχειριστεί. Μεγάλα ξενοδοχεία δεν υπάρχουν, συνεπώς ούτε πισίνες ή πρωινά – υπερπαραγωγή! Είπαμε, εδώ ζεις απλά και φεύγεις χορτάτος από κάθε άποψη.

Η μέρα ξεκινά νωρίς το πρωί για όλους. Οι λιγοστοί κάτοικοι πηγαίνουν στις δουλειές τους, ενώ οι παραθεριστές βρίσκονται ήδη από τις 09:00 στις δύο βοτσαλωτές παραλίες του χωριού απολαμβάνοντας το κολύμπι στα πεντακάθαρα νερά για τα οποία έχουν να καυχιούνται.

Όσο και να δυσκολεύεσαι να το πιστέψεις οι παραλίες είναι οργανωμένες, καθώς διαθέτουν ομπρέλες, ξαπλώστρες και όλα τα απαραίτητα. Με καραβάκια ή κανό (για τους τολμηρούς) τα οποία θα βρεις διαθέσιμα στο χωριό μπορείς να επισκεφτείς και τις γύρω παραλίες Μάρμαρα, Λύκο, Φοίνικα, Τίμιο Σταυρό, Περβολάκι και φυσικά τα Γλυκά Νερά.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dj Dpl (@dimitrisplatakis) στις


Παραδόξως, οι επιλογές για φαγητό είναι πολλές, καθώς στο Λουτρό θα βρεις -κυριολεκτικά πάνω στο κύμα- πολλά εστιατόρια και ταβερνάκια με μεσογειακή κουζίνα και φρέσκα θαλασσινά συγκριτικά με το μέγεθός του. Σε ό,τι αφορά στη διαμονή, υπάρχουν αξιοπρεπέστατα μικρού μεγέθους ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια σε καλές τιμές.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Crete Experience (@the.crete.experience) στις

Αν σκεφτείς ότι τα κρεβάτια που διατίθενται δεν ξεπερνούν συνολικά τα 750 – 800, μπορείς να καταλάβεις πόσο σημαντικό είναι να κάνεις νωρίς την κράτησή σου. Ειλικρινά, μπορείς να σκεφτείς κάτι καλύτερο για διακοπές μέσα στον Αύγουστο;