Αν θες νταβαντούρι, αλλού: Το νησί με τις 72 παραλίες χωρίς ξαπλώστρες και ντάπα- ντούπα υμνεί την απλότητα (Pics)
Βρείτε μας στο

Αν ανήκεις σε εκείνους που θέλουν την περίοδο των διακοπών τους ηρεμία, απλότητα και χαλαρούς ρυθμούς, τότε υπάρχει το ιδανικό νησί για σένα. Βλέπεις στη Σέριφο δεν θα βρεις οργανωμένες παραλίες με ξαπλώστρες και… ηχορύπανση. Στη Σέριφο θα βρεις τα βασικά των διακοπών που όπως πάει το πράγμα κοντεύουμε να τα ξεχάσουμε: Υπέροχα νερά, καλό φαγητό και ηρεμία.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Passione Grecia (@passionegrecia)

Το νησί έχει αρκετά στρατηγικά πλεονεκτήματα που το έχουν κάνει τόσο δημοφιλές. Απέχει από το λιμάνι του Πειραιά 5 ώρες με πλοίο, εκτός αν πάρεις ταχύπλοο και το κάνεις σε 2.5 ώρες.

Παράλληλα, ειδικά φέτος το καλοκαίρι που όλοι θέλουν να ξεδώσουν και να ζήσουν ό,τι προλάβουν φοβούμενοι ότι μπορεί τον Σεπτέμβριο να μας μαντρώσουν ξανά, η Σέριφος ενδείκνυεται για island hopping σε νησιά που δεν τιγκάρουν υπερβολικά από κόσμο και παραμένουν πιο…ρομαντικά. Η Σίφνος, η Κύθνος και η Κίμωλος είναι σε απόσταση αναπνοής, οπότε μπορείς να συνδυάσεις 2-3 προορισμούς σε ένα ταξίδι.

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Visit Serifos | Greece (@visitserifosisland)

Ο συνδυασμός πραγμάτων είναι το χαρακτηριστικό του νησιού και σε θέμα παραλιών. Αν έχεις τη διάθεση, μπορείς μέσα σε 3-4 ημέρες να δεις 6-7 παραλίες, καθώς οι περισσότερες από τις πιο ωραίες που αξίζει να επισκεφθείς, απέχουν 1-3 χιλιόμετρα μεταξύ τους. Το ζήτημα της διάθεσης είναι σημαντικό, μιας και όλες σχεδόν οι παραλίες έχουν είτε χωματόδρομο για το αμάξι είτε καταβάσεις με τα πόδια.

Αβέσσαλος, Άγιος Σώστης, Λιβαδάκια, Αυλώμονας, Μεγάλο Λιβάδι, Καλό Αμπέλι, Βαγιά, Συκαμιά και Γάνεμα είναι οι παραλίες που θα βάλεις στις προτεραιότητες σου. Είναι παραλίες που τα έχουν όλα: και βότσαλο και χρυσή άμμο, κάποιες χωρίζονται στη μέση από λωρίδες γης, όλες έχουν γαλαζοπράσινα νερά και αλμυρίκια για την αναγκαία σκιά.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Visit Serifos | Greece (@visitserifosisland)

Το κοινό χαρακτηριστικό είναι πως δε θα βρεις πουθενά ξαπλώστρες και ομπρέλες. Από τη μία σκέφτεσαι ότι θα πρέπει να κουβαλάς εσύ ομπρέλα, αλλά από την άλλη σε βγάζει από το άγχος για την ώρα που θα πας ώστε να βρεις διαθέσιμες ξαπλώστρες.

Στις περισσότερες υπάρχουν καφέ-ταβερνεία για να σε εξυπηρετήσουν για φαγητό κτλ, αλλά σίγουρα καλό θα είναι να πηγαίνεις εφοδιασμένος με παγούρια με μπόλικο νερό και ό,τι άλλο χρειάζεσαι για το μπάνιο σου.

 

Όλοι προτείνουν τη χώρα ως ιδανικό μέρος για να μείνεις και λιγότερο την περιοχή κοντά στο λιμάνι, το Λιβάδι. Είναι μια κλασική κυκλαδίτικη χώρα, με σοκάκια γεμάτα από μικρά μαγαζιά που θα σε γοητεύσουν.

Η Σέριφος όμως έχει κι άλλα πλεονεκτήματα. Διαθέτει λαογραφικό και αρχαιολογικό μουσείο. Διαθέτει τουριστική ατραξιόν τη Σπηλιά του Κύκλωπα και εν γένει πολλά σπήλαια για να εξερευνήσεις. Πρόκειται για τις μεταλλευτικές σπηλιές στα εγκαταλειμμένα μεταλλεία του νησιού. Όχι όμως μόνος σου, γιατί δεν υπάρχουν ταμπέλες να σε κατευθύνουν και εύκολα μπορεί να χαθείς. Αν σε ψήνει τόσο, έχε μαζί σου έναν μίτο να νιώσεις λίγο Θησέας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Aegean Speed Lines (@aegean_speedlines_official)

Μπορείς επίσης να πας στο Κάστρο στη Χώρα για gazing, στη Μονή Ταξιαρχών με την υπέροχη αρχιτεκτονική ή, ακόμα καλύτερα, στον Θρόνο του Κύκλωπα, που βρίσκεται στον Κάβο του Κύκλωπα, πάνω από τον όρμο του Μεγάλου Λιβαδιού. Είναι η σεριφιώτικη έκδοση του Game of Thrones, μιας και πρόκειται για ένα σημείο όπου γιγάντιοι βράχοι είναι τοποθετημένοι με τρόπο που παραπέμπει σε θρόνο. Ο μύθος θέλει το νησί να ήταν υπό την κυριαρχία ενός Κύκλωπα στη μυθολογία.

Όπως καταλαβαίνεις, η Σέριφος δεν είναι νησί για εξαλλοσύνες στη διασκέδαση. Το μεγαλύτερο νταβαντούρι γίνεται στα πανηγύρια. Έχει βέβαια τα καφέ-μπαρ της, αλλά περισσότερο θα πας για ένα χαλαρό ποτό παρά για κάτι πιο χορευτικό, με το Αέρινο να είναι το spot για cocktails.

Για φαγητό σου προτείνουμε το Μπακακάκι, τον Σταμάτη, τον Μάρκο, το ψητοπωλείο Tootsie, το Porto Vecchio και το Θαλάμι στο Λιβάδι, στον Κύκλωπα και τη Μαρδίτσα στο Μέγα Λιβάδι, Μαραθόριζα, Πλάκες και Σκαλάκια στη Χώρα. Για σνακ υπάρχουν η κρεπερί Sugar, ο Άνεμος και η πιτσαρία Piazza Pizza στο Λιβάδι και το Barbarossa με το Blue Bar στη χώρα και, τέλος, δε γίνεται να μην επισκεφθείς το Μέλι για γλυκό στο Λιβάδι.