Ταβέρνα, ηρεμία, νερά Χαβάης: Πάρε το πρώτο πλοίο για το νησί με τις 100 παραλίες αν θες αυθεντικές διακοπές (Pics)
Βρείτε μας στο

Μπορεί μέχρι τώρα ο καιρός να μη βοηθάει ιδιαίτερα όμως το καλοκαίρι είναι ακόμα στις αρχές και αναμένεται να κρατήσει… μέχρι τέλη Σεπτέμβρη. Εάν φέτος αγαπητέ αναγνώστη ψάχνεις ένα νησί για αυθεντικές διακοπές, μακριά από την πολυκοσμία και το στιλ Μυκόνου, τότε σου έχουμε την καλύτερη πρόταση.

Η Κάρπαθος είναι η ιδανική επιλογή για πολλούς λόγους που θα καταλάβεις διαβάζοντας τούτο εδώ το κείμενο!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Karpathoslovers (@karpathoslovers)

Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων, βρίσκεται ανάμεσα στη Ρόδο και την Κρήτη και έχει σε κοντινή απόσταση τη Σαρία και την Κάσο για να επισκεφτείς για μονοήμερη εκδρομή. Η Σαρία βέβαια είναι απέναντι από το βορειότερο άκρο του νησιού, οπότε ετοιμάσουν για μεγάλο ταξίδι.

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

Σε αυτό το νησί των περίπου 6.000 κατοίκων, το μέρος για να μείνεις είναι τα Πηγάδια, όπου βρίσκεται και το ένα από τα 2 λιμάνια, με τον οικισμό να έχει διατηρήσει αυτή τη μινωική διαρρύθμιση και κατασκευή, στημένος σε ακρόπολη. Έχει δηλαδή ανάβαση μέχρι να φτάσεις στη χώρα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Karpathoslovers (@karpathoslovers)

Το βόρειο τμήμα της Καρπάθου είναι όλο προστατευόμενη περιοχή Natura, το οποίο σημαίνει πως θα χορτάσεις την απλοχεριά της φύσης με μια βόλτα προς τους εκεί οικισμούς, όπως το Διαφάνι και η Όλυμπος, που είναι από τα πιο φημισμένα σημεία του νησιού και προς αυτή τη μεριά είναι και τα καλύτερα νερά, με σμαραγδί χρώμα και μια καθαρότητα που δεν τη συναντάς εύκολα. Η Όλυμπος μάλιστα είναι λες και βρίσκεται σε μια άλλη διάσταση, μόνη της, με τις γυναίκες να φορούν παραδοσιακές φορεσιές.

Η Κάρπαθος διαθέτει 100 παραλίες, με διαφορετικά χαρακτηριστικά, αλλά κοινό τόπο τα υπέροχα νερά. Κάποιες είναι δύσβατες και θέλουν λίγη περιπέτεια, άλλες όχι.

Στην περιοχή της Αρκάσας βρίσκονται όλα τα καλά του νησιού. Η παραλία του Αγίου Νικολάου με τη χρυσαφένια άμμο, αποκαλείται Χαβάη της Μεσογείου, μιας και είναι πόλος έλξης για σέρφερ απ΄όλο τον κόσμο. Είναι οργανωμένη με ντουζιέρες και εστιατόρια για να φας μετά το μπάνιο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Karpathoslovers (@karpathoslovers)

Άλλες παραλίες που αξίζει να πας είναι στον Διακόφτη με τα καλύτερα νερά που θα βρεις ενδεχομένως στο νησί, που θυμίζουν Καραϊβική. Η Κυρά Παναγιά, τα Άπελλα, η Αχάτα και ο Λευκός είναι επίσης 4 παραλίες με μαγευτικά νερά και γύρω σκηνικό για να περάσεις ώρες μέχρι το ηλιοβασίλεμα και να πας και δεύτερη μέρα.

Εκτός από τους προαναφερθέντες οικισμούς, θα υποκύψεις στον πειρασμό να πας προς Φοινίκι, Όθο, Μενετές και Απέρι. Σε κάθε σημείο υπάρχουν εκκλησίες για να επισκεφθείς με εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, υπάρχουν βραχώδη σημεία, υπάρχει το Κάστρο στη χώρα για να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα, θα βρεις επίσης πολλές πεζοπορικές διαδρομές.

Όσο κι αν ξαφνιάζει, η Κάρπαθος έχει αρκετά μπαράκια που ενδείκνυνται για ποτό ή cocktails, χωρίς φυσικά να παραμένουν ανοιχτά ως τις πρωινές ώρες. Προσφέρει όμως αρκετές επιλογές για τα δεδομένα της. Τα Πηγάδια και η Αρκάσα είναι τα δύο μέρη με τα περισσότερα μαγαζιά, όπως το Ανώι, το Εδέμ και το Akri ή το πιο beatάτο Heaven, το Kozi και το Στέμμα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Karpathoslovers (@karpathoslovers)

Για φαγητό θα πας οπωσδήποτε στον Γλάρο, το Στέκι του Μάρκου και στο Sun Ray στην Αρκάσα, στον Καπετάν Γιάννη και το Δελφίνι στο Φοινίκι, στις Νύμφες στην Αμμοοπή, στον Ποσειδώνα στον Αφιάρτη κοντά στο αεροδρόμιο και στα Ωραία Κάρπαθος, Μαριγώ, Al Porto, Uno και Ciao στα πηγάδια.

Τοπικά προϊόντα που θα βρεις εδώ:

  • Μακαρούνες
  • Μανούλι (κατσικίσιο τυρί)
  • Κολοκυθανθούς γεμιστούς
  • Κρέας οφτό
  • Ζυμωτό ψωμί
  • Ψιλοκούλουρα
  • Κρίθαμο
  • Ξεροτήγανα
  • Ζιμπίλια
  • Γλυκά κουταλιού

Η Κάρπαθος είναι γενικώς ένα σχεδόν παρθένο νησί, που ευτυχώς δεν είναι πολύ φημισμένο και δεν αλλοιώνεται ο χαρακτήρας του ή η καθαρότητα των νερών του. Το σίγουρο είναι ότι εάν το επιλέξεις φέτος δεν πρόκειται αν το μετανιώσεις!