Κέρδος έως 12.000 τον μήνα: Το νέο Airbnb δίνει αυτό που κάθε Έλληνας ονειρεύεται στις διακοπές του
Βρείτε μας στο

Αν ανατρέξουμε στα stories διακοπών που ανεβαίνουν στο Instagram, σε όλα υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό: η πισίνα. Φέτος, εμφανίζεται περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά και έχει γίνει το μεγάλο trend.

Η συνθήκη της πανδημίας ανάγκασε πολλούς να σκεφτούν ζητήματα υγιεινής και απομόνωσης. Θέλουν να πάνε σε παραλία, αλλά σε περίπτωση που υπάρχει πολυκοσμία, θέλουν να έχουν την επιλογή μιας πισίνας. Ιδίως όταν μιλάμε για παραλία εκτός διακοπών.

Για όσους ζουν στην Αθήνα ειδικά, η εύρεση μιας παραλίας το καλοκαίρι είναι βασανιστήριο από κάθε άποψη. Θα κάψεις μπόλικη βενζίνη αν έχεις αμάξι, θα πεθάνεις στην κούραση με λεωφορεία και τραμ αν δεν έχεις αμάξι και το πιο πιθανό είναι να καταλήξεις σε μια παραλία με βρώμικα νερά, με κύμα, με κόσμο που δεν σου αρέσει και μέσα σε όλα να έχεις πληρώσει κι ένα 10άρικο για είσοδο και ξαπλώστρα.

Τι συνέβη λοιπόν φέτος το καλοκαίρι κι ίσως είναι μια νέα κατάσταση που θα συνεχιστεί ακόμα και σε εποχή δίχως πανδημία;

Αρχικά, έχουν αυξηθεί τα καταλύματα που προσφέρουν την επιλογή της πισίνας. Ακόμα και ξενοδοχεία 3 αστέρων σου δίνουν την ευκαιρία να κολυμπήσεις σε πισίνα. Και το καλό είναι ότι στα πιο μικρά, ξέρεις ότι δε θα υπάρχει πολύς κόσμος, άρα μπορείς να κολυμπήσεις χωρίς φόβο μικροβίων. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα μπορείς να κάνεις κράτηση της πισίνας για ένα χρονικό διάστημα 1-1,5 ώρας και να καθαρίζεται πριν και μετά από σένα.

Μαζί με τα ξενοδοχεία, έχουν αυξηθεί και τα σπίτια που προσφέρονται για βραχύχρονη ενοικίαση και διαθέτουν πισίνα. Είναι αναμφίβολα μια τάση της τουριστικής αγοράς και αυτό αναπτύσσεται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μέσα από την εφαρμογή Swimply, που είναι ένα Airbnb για ενοικιάσεις μερικών ωρών, μπορεί κάποιος να νοικιάσει έναν χώρο μόνο και μόνο για να εκμεταλλευτεί την πισίνα. Στις ΗΠΑ έχουν βάλει στη λίστα τα σπίτια τους πάνω από 13.000 άνθρωποι το 2021 και έχουν γίνει γύρω στις 120.000 ωριαίες κρατήσεις με κόστος από 35 ως 50 δολάρια την ώρα.

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;

Σύμφωνα με τον συνιδρυτή της εταιρείας, Asher Weinberger, ο μέσος ιδιοκτήτης πισίνας κερδίζει από 5.000 έως και 12.000 δολάρια το μήνα. Τι συμβαίνει μετά; Η Swimply παίρνει προμήθεια 15% από τους ιδιοκτήτες και χρεώνει τους ενοικιαστές με 10% επί της τιμής ενοικίασης.

Κέρδος έως 12.000 τον μήνα: Το νέο Airbnb δίνει αυτό που κάθε Έλληνας ονειρεύεται στις διακοπές του

Στις ΗΠΑ το βασικό κίνητρο είναι η άθληση, μιας και τα κολυμβητήρια ήταν κλειστά στην καραντίνα. Στην Ελλάδα από την άλλη, γίνονται κρατήσεις Airbnb όχι για μία ώρα, αλλά για 4-5 ώρες και παρέες μαζεύονται σε σπίτια με κήπους και πισίνες για να παρτάρουν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 6.974 κρατήσεις για το Σάββατο μέσα από το Airbnb, τα 6.338 ήταν για ολόκληρο σπίτι και το 42% εξ αυτών είχε νοικιαστεί για μία ημέρα. Κάτι που δείχνει ότι σε μια μέρα με έντονη ζέστη που είναι το ξεκίνημα ενός νέου κύματος καύσωνα, ήταν αρκετοί αυτοί που έκαναν booking κάποιο σπίτι με πισίνα και δη σε περιοχές στο κέντρο της Αθήνας και στα πέριξ.

Η πισίνα είναι ένα φίλτρο που παραμένει ακόμα αρκετά χαμηλά στα κριτήρια αναζήτησης ως προς την Αθήνα, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και στα νησιά.

Δε θα πιάσουμε τη Μύκονο ή τη Σαντορίνη όπου πάνε πολλοί ξένοι και με άλλη οικονομική άνεση. Ας δούμε άλλα νησιά. Στην Κέρκυρα το 26% των κρατήσεων μέσω Airbnb είχαν ως απαιτούμενη την ύπαρξη πισίνας. Στην Κεφαλλονιά το 30%. Στη Ζάκυνθο 31%. Στη Λευκάδα 34%. Στα Χανιά το 36%. Στο Ρέθυμνο το 43% των κρατήσεων. Στη Σκιάθο το ποσοστό είναι στο 23%, όπως και στην Κω. Στην Ίο το 24% των κρατήσεων έγινε με βάση την πισίνα.

Πρόκειται για νούμερα ενδεικτικά μιας ανοδικής τάσης, τα οποία είναι πιο ασφαλή για συμπέρασμα, καθώς δεν είναι τόσο μεγαλύτερος ο ξένος τουρισμός σε αυτά σε σχέση με τους Έλληνες, ιδίως στη φετινή χρονιά που δεν είναι ίδιος ο αριθμός τουριστών σε όλα τα νησιά.