Η νέα τάση: Πόσο κοστίζει το κατάλυμα με ιδιωτική πισίνα σε 5 πανέμορφα νησιά
Βρείτε μας στο
Διακοπές

Η νέα τάση: Πόσο κοστίζει το κατάλυμα με ιδιωτική πισίνα σε 5 πανέμορφα νησιά

Τιμές για όλα τα (ελαφρώς τσιμπημένα) γούστα, τώρα που έχουμε ακόμα καλοκαίρι...

Καύσωνας. Παρατεταμένος, από εκείνους που συμβαίνουν, στα μέρη μας, μια φορά τα 34 χρόνια και μας κάνουν να θέλουμε να ξεκολλήσουμε το πετσί μας και να το πετάξουμε χάμω ή, εναλλακτικά, να καλέσουμε όλους μας τους φίλους στο ευτυχές γεγονός του γάμου μας, όπου και θα ενωθούμε με τα ιερά δεσμά με το air condition μας.

Το καλοκαίρι του 2021 θα μας μείνει αξέχαστο, είναι βέβαιο. Και όχι μόνο επειδή διάγουμε ακόμα ένα ευτυχές θέρος όπου ο κορωνοϊός μας έχει αλλάξει τα φώτα, αλλά και γιατί τέτοια καταραμένη ζέστη (ευελπιστούμε ότι) θα κάνουμε πολύ καιρό να δούμε ξανά.

Οι διαμορφωθείσες, ελαφρώς… εκνευριστικές, συνθήκες λόγω καύσωνα αλλά και το γεγονός πως η πανδημία μας περιορίζει αρκετά στο να κάνουμε πράγματα που μέχρι πριν από δύο καλοκαίρια φάνταζαν αυτονόητα και τώρα δεν είναι (όπως, ας πούμε, το να πάμε σε μια πολυσύχναστη παραλία), έχουν φέρει στην «επιφάνεια» μια νέα τάση- μία τάση που κοστίζει κάτι παραπάνω, αλλά, σε λογικό πάντα πλαίσιο, αξίζει.

Η νέα τάση: Πόσο κοστίζει το κατάλυμα με ιδιωτική πισίνα σε 5 πανέμορφα νησιά

Αναφερόμαστε- όπως μαρτυρά και ο τίτλος του άρθρου που ευελπιστούμε να διαβάσατε- στα καταλύματα στα νησιά που έχουν ιδιωτική πισίνα και καθιστούν τις διακοπές αφενός πιο ασφαλείς (μια και δεν είναι ανάγκη να «συνωστίζεται» κάποιος πηγαίνοντας στη θάλασσα, αφού υπάρχει η πισίνα), αλλά και πιο ξεκούραστες, καθώς δεν ξεκουνάς από το δωμάτιό σου ούτε με αίτηση.

Πόσο κοστίζει, όμως, αυτό το… νεότευκτο σπορ για τον Αύγουστο σε 5 πανέμορφα νησιά της Ελλάδας; Είναι μόνο για τα παχυλά πορτοφόλια ή έχουμε τύχη κι εμείς οι πιο, εχμ…, φτωχοί;

Το menshouse έκανε έρευνα για εσάς (έχετε υπ’ όψιν ότι πάντα στα ποσά που θα βλέπετε αναφερόμαστε στη μέση τιμή/βραδιά που μπορεί να βρει κανείς στο εκάστοτε νησί) και σας την παρουσιάζει:

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

Κεφαλονιά

Το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου πελάγους με τις αμέτρητες ομορφιές και τις υπέροχες παραλίες από εκείνες που σε κάνουν να ξεχνάς τ’ όνομά σου με τη δεύτερη μόλις βουτιά, αποτελεί έναν από τους πιο «σταθερούς» προορισμούς για τους Έλληνες και ξένους τουρίστες, ειδικά την περίοδο του Αυγούστου.

Πόσο κοστίζει, όμως, κατά μέσο όρο μια βραδιά σε κατάλυμα με ιδιωτική πισίνα εκεί; Περί τα 230 ευρώ/ βραδιά- μιλάμε πάντα για δωμάτια/ σπίτια/ ξενοδοχεία με ιδιωτικές πισίνες, μην ξεχνάμε.

Η νέα τάση: Πόσο κοστίζει το κατάλυμα με ιδιωτική πισίνα σε 5 πανέμορφα νησιά

Φυσικά έχει κατάλυμα και με 100 ευρώ ανά βραδιά όπως και… 5000 το βράδυ, όμως αυτά τα τελευταία είναι βίλες που χωράνε έως και 10-16 άτομα.

Διαλέγετε και παίρνετε. Ή και όχι…

Κύθηρα

Τα πανέμορφα και γραφικά Κύθηρα (ή, όπως ήταν η παλαιότερη ενετική ονομασία τους,  «Τσιρίγο») βρίσκονται μεταξύ Πελοποννήσου και Κρήτης και επίσης αποτελούν έναν από τους πιο γνωστούς και εναλλακτικούς προορισμούς για τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού.

Αν θέλει κανείς να μείνει εκεί σε κάποιο κατάλυμα με ιδιωτική πισίνα θα πρέπει να πληρώσει περίπου 180 ευρώ ανά βράδυ την περίοδο στα… πέριξ του Δεκαπενταύγουστου, με την τιμή, φυσικά, να διαμορφώνεται ανάλογα με το τι θέλει και τι είναι πρόθυμος να ξοδέψει ο επισκέπτης.

Η νέα τάση: Πόσο κοστίζει το κατάλυμα με ιδιωτική πισίνα σε 5 πανέμορφα νησιά

Σπέτσες

Το «Νησί των αρωμάτων» («Ίζόλα ντι Σπέτζια», στο… πρωτότυπο) όπως το έλεγαν οι Ενετοί, αποτελεί αγαπημένο προορισμό των Αθηναίων για μια εξόρμηση το ΠΣΚ, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στην πρωτεύουσα και η μετάβαση εκεί με το πλοίο είναι πανεύκολη.

Οι υπέροχες Σπέτσες, όπου τα αυτοκίνητα στο κέντρο της απαγορεύονται, είναι ωστόσο ένα πιο ακριβό νησί με τις τιμές του (αλλά, παράλληλα, και το επίπεδο των παροχών) ν’ ανεβαίνουν χρόνο με τον χρόνο.

Η νέα τάση: Πόσο κοστίζει το κατάλυμα με ιδιωτική πισίνα σε 5 πανέμορφα νησιά

Για διαμονή σε ξενοδοχείο/ σπίτι/ airbnb που θα διαθέτει και ιδιωτική πισίνα ο οποιοσδήποτε καλείται να πληρώσει το τσουχτερό ποσό των 4οο ευρώ ανά διανυκτέρευση κατά μέσο όρο.

Και εδώ, εξυπακούεται, υπάρχουν (ελαφρώς) φθηνότερα καταλύματα με πισίνα, έως και ξενοδοχεία με… αστρονομικές τιμές.

Χίος

Το τεράστιο, για τα ελληνικά δεδομένα, νησί του Αιγαίου αποτελεί must για έστω μια επίσκεψη στην ζωή του καθενός, μια και οι ομορφιές του μετριούνται στα δάχτυλα μεταλλαγμένης σαρανταποδαρούσας που πλέον φλερτάρει με τον όρο «ενενηνταποδαρούσα».

Η νέα τάση: Πόσο κοστίζει το κατάλυμα με ιδιωτική πισίνα σε 5 πανέμορφα νησιά

Πόσο θα μας στοιχίσει, όμως, αν θέλουμε να γίνουμε κι εμείς θιασώτες της νέας τάσης και να μείνουμε κάπου που να έχει ιδιωτική πισίνα;

Με 200 ευρώ/ μέρα γίνεται η δουλειά, αν και- λόγω του μεγέθους της- αν θέλετε να είστε σε ένα πιο κεντρικό σημείο του νησιού αυτό το ποσό ανεβαίνει εκθετικά.

Τζια

Η Τζια ή Κέα είναι επίσης ένας εκ των πιο αγαπημένων προορισμών για τους κατοίκους της Αθήνας, καθώς βρίσκεται μια ανάσα από την πρωτεύουσα και η πρόσβαση στο νησί είναι πανεύκολη και γρήγορη.

Φυσικά, επειδή δε μιλάμε για την Κρήτη αλλά για ένα σαφώς μικρότερο νησί, οι επιλογές για καταλύματα με ιδιωτική πισίνα είναι αισθητά λιγότερες από τα προηγούμενα της λίστας.

Η νέα τάση: Πόσο κοστίζει το κατάλυμα με ιδιωτική πισίνα σε 5 πανέμορφα νησιά

Πόσο, όμως, κοστίζει η βραδιά; Εκεί γύρω στα 400 ευρώ ανά μέρα διαμονής, που λίγα δεν τα λες σε καμία περίπτωση- περισσότερο φλερτάρουν με τα (πάρα) πολλά.

Μοναδικός «αντίλογος» η σπάνια ομορφιά των συγκεκριμένων καταλυμάτων.

Όπως και του ίδιου του κυκλαδίτικου νησιού…