Τι γίνεται φέτος εκεί; Το νησί που το 90% των τουριστών το επέλεξε τελευταία στιγμή, δικαίωσε κάθε προσδοκία
Βρείτε μας στο

Γίνεται, πια, περίπου κάπως έτσι: μπαίνεις να κλείσεις εισιτήρια από νωρίς, να βρεις δωμάτιο ή ξενοδοχείο, να τσεκάρεις τιμές. Πας να βάλεις την κάρτα σου για να πληρώσεις, όμως λίγο πριν πατήσεις ολοκλήρωση συναλλαγής, κάτι μέσα σου υψώνει ολοκόκκινο STOP.

Κάνεις έναν τελευταίο έλεγχο στα ημερήσια κρούσματα της χώρας ή του μέρους που θες να πας, απογοητεύεσαι, το σκέφτεσαι περισσότερο κι από την επόμενη κίνηση του Γκασπάροφ όταν έπαιζε με τον Deep Blue, παίρνεις το χρόνο σου σα να είσαι ο Γιάνναρος ο Αντετοκούνμπο στις βολές κι εν τέλει κλείνεις την καρτέλα χωρίς να κάνεις καμία κράτηση.

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να μας σπάει τα νεύρα (και κάτι άλλο πέραν των νεύρων) και εδώ και μια διετία έχει κάνει τις διακοπές γρίφο που μετά δυσκολίας τον λύνει ο Riddler. Κάπως έτσι, άπαντες αφήνουν την απόφαση για το πού (και αν…) θα πάνε το καλοκαίρι την έσχατη στιγμή.

Ευτυχώς για εμάς, στην Ελλάδα έχουμε πληθώρα επιλογών για να περάσουμε τις διακοπές μας, ακόμα κι αν κλείσουμε εισιτήρια στο… παρά 1. Φέτος, ωστόσο, τη μεγάλη διαφορά την έκανε ένα συγκεκριμένο νησί, το οποί προσήλκυσε το ενδιαφέρον πάρα πολλών ξένων- και τους δικαίωσε πέρα για πέρα για την επιλογή τους.

Τι γίνεται φέτος εκεί; Το νησί που το 90% των τουριστών το επέλεξε τελευταία στιγμή, δικαίωσε κάθε προσδοκία

Ο λόγος για την πανέμορφη, «εναλλακτική» Θάσο. Το σμαραγδένιο νησί της Βορείου Ελλάδος που αποτελεί, διαχρονικά, αγαπημένο προορισμό των Θεσσαλονικών (και όχι μόνο), ήταν ο «νικητής» του φετινού καλοκαιριού, καθώς τον Αύγουστο η πληρότητα στα ξενοδοχεία ξεπερνάει το 90%!

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό (δεδομένου, πάντα, ότι δε μιλάμε για μια Μύκονο ή μια Σαντορίνη, όπου και γίνεται διαχρονικά το σώσε) είναι πως η Θάσος αποτελεί πόλο έλξης για τους Λιθουανούς, οι οποίοι έκαναν πέρυσι το «μπαμ» και την ανακάλυψαν. Στη συνέχεια, κι αφού ήρθαν κατά γκρουπ και οργανωμένα, μοιραία την ερωτεύτηκαν.

Τι γίνεται φέτος εκεί; Το νησί που το 90% των τουριστών το επέλεξε τελευταία στιγμή, δικαίωσε κάθε προσδοκία
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

Οι σταθεροί επισκέπτες του νησιού- όπως οι Ρώσοι, οι Άγγλοι και οι Γερμανοί- φέτος άρχισαν να… εκλείπουν λόγω κορωνοϊού, όμως οι Λιθουανοί που έρχονται σωρηδόν με τα τουριστικά γκρουπ, οι Πολωνοί, οι Τσέχοι και, φυσικά, οι Έλληνες έκαναν τη διαφορά, χαρίζοντας στιγμές «κανονικότητας» στην πανέμορφη Θάσο.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να έχουμε μία σταθερή, καλή, τουριστική κίνηση. Κάτι που λόγω της πανδημίας το έχουμε στερηθεί. Διανύουμε μια χρονιά κατά την οποία χάθηκε η έναρξη της σεζόν, που τοποθετείται παραδοσιακά τον Μάιο. Καλύτερα από τις προσδοκίες μας κινήθηκε το δεύτερο μισό του Ιουλίου ενώ τον Αύγουστο οι πληρότητες είναι άνω το 90%, ποσοστό αντίστοιχο με αυτό του Αυγούστου του 2019» σχολίασε σχετικά στο voria.gr o πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου, Πάρης Παρασχούδης.

Μάλιστα, υπάρχει η συγκρατημένη αισιοδοξία πως και η εικόνα του Σεπτεμβρίου θα είναι παρεμφερής, καθώς ο συγκεκριμένος προορισμός είναι ένας από τους πιο αγαπημένους όλων για τον μήνα μετά το καλοκαίρι που, όμως, παραμένει… καλοκαίρι.

Τι γίνεται φέτος εκεί; Το νησί που το 90% των τουριστών το επέλεξε τελευταία στιγμή, δικαίωσε κάθε προσδοκία

Θάσος, λοιπόν. Το νησί των ζευγαριών, των οικογενειών με μικρά παιδιά, της αθρόας προσέλευσης, πια, των Λιθουανών που έκαναν τη διαφορά και των σταθερών της «πελατών» που κάθε χρόνο, πανδημία ή μη, φροντίζουν να βρίσκουν τον τρόπο να πάνε εκεί ξανά και ξανά και ξανά.

Μπορεί να μην πέφτουν επάνω της τα φώτα με την συχνότητα που συμβαίνει σε άλλα, πιο προβεβλημένα, νησιά, όμως το 2021 έκανε τη διαφορά και άγγιξε το απόλυτο (100%), κάτι που εδώ και 1.5 χρόνο μοιάζει με ουτοπία.

Να, όμως, που δεν είναι…